Acupunctuur bij pijnklachten

Pijn is een complexe en vaak verstorende ervaring, variërend van hoofdpijn tot onverklaarbare pijnklachten. Acupunctuur, een centrale praktijk binnen de traditionele Chinese geneeskunde, biedt een natuurlijke aanpak voor pijnverlichting en behandeling. Deze pagina biedt een overzicht van hoe acupunctuur kan helpen bij specifieke pijnklachten zoals hoofdpijn/migraine, zenuwpijn, hielspoor, gordelroos, aangezichtspijn, fibromyalgie en pijn zonder duidelijke oorzaak.

Hoofdpijn en migraine: Verlichting door acupunctuur

Hoofdpijn en migraine kunnen je leven ernstig beïnvloeden. Acupunctuur kan helpen de frequentie en intensiteit van hoofdpijn en migraines te verminderen, door het reguleren van de bloedtoevoer naar de hersenen en het verminderen van spierspanningen.

Meer over hoofdpijn en migraine

Zenuwpijn effectief behandelen

Zenuwpijn, of neuropathische pijn, kan een brandend of schietend gevoel veroorzaken. Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van zenuwpijn door het stimuleren van zenuwen en het verbeteren van de bloedcirculatie, wat helpt bij het herstel van zenuwfuncties.

Lees meer over zenuwpijn behandeling

Hielspoor: Pijnverlichting met acupunctuur

Hielspoor kan leiden tot scherpe pijn in de hiel. Acupunctuur kan effectief zijn in het verminderen van de ontsteking en pijn geassocieerd met hielspoor, door het richten op specifieke drukpunten in de voet.

Ontdek hielspoor behandeling

Gordelroos: Natuurlijke behandelingsopties

Gordelroos, veroorzaakt door het varicella-zoster-virus, kan leiden tot pijnlijke huiduitslag en zenuwpijn. Acupunctuur kan helpen bij het verlichten van de pijn en ondersteunt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam.

Meer over gordelroos behandeling

Aangezichtspijn verminderen

Aangezichtspijn kan variëren van mild tot ernstig en kan je dagelijks leven beïnvloeden. Acupunctuur biedt een niet-invasieve behandelingsoptie die kan helpen de pijn te verminderen en de onderliggende oorzaken aan te pakken.

Lees over aangezichtspijn behandeling

Fibromyalgie: Holistische aanpak

Fibromyalgie, gekenmerkt door wijdverspreide pijn en vermoeidheid, kan een uitdaging zijn om te behandelen. Acupunctuur kan helpen bij het verlichten van de symptomen van fibromyalgie door het verbeteren van de pijnregulatie van het lichaam en het verminderen van ontstekingen.

Ontdek fibromyalgie behandeling

Pijn zonder duidelijke oorzaak aanpakken

Soms kun je last hebben van pijn zonder dat er een duidelijke oorzaak is. Acupunctuur kan helpen bij het identificeren en behandelen van onverklaarde pijn door het lichaam te helpen zijn natuurlijke balans te herstellen.

Meer over pijn zonder duidelijke oorzaak

Elke acupunctuurbehandeling wordt aangepast aan jouw individuele behoeften, waarbij niet alleen de symptomen worden aangepakt, maar ook de onderliggende oorzaken van je pijn.

Acupunctuur biedt een weg naar verlichting en een betere gezondheid, afgestemd op de unieke pijnuitdagingen van elke patiënt. Ontdek wat acupunctuur voor jouw pijnklachten kan betekenen en zet de stap naar een leven met minder pijn en meer comfort. Met de juiste zorg en behandeling kan acupunctuur een sleutelrol spelen in jouw algemene welzijn en gezondheid.

Chinese geneeskunde

Veel mensen zoeken mijn praktijk op na jaren van conventionele medische behandelingen die niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Hoewel acupunctuur geen wondermiddel is, blijf ik me telkens weer verbazen over de impact die deze eeuwenoude Chinese geneeswijze kan hebben op het welzijn van mensen.

Als je vragen hebt over acupunctuur in het algemeen, of je bent benieuwd of mijn praktijk in Rotterdam of Capelle aan den IJssel iets voor jou kan betekenen, voel je dan vrij om contact op te nemen.

Online boeken contact opnemen

In Rotterdam en Capelle a/d IJsselTarieven en vergoeding

Behandeling/consult duurt circa 45 minuten en kost €64,- incl. BTW. Om de administratie te ontlasten, reken ik graag direct af. In de praktijk in Rotterdam is er een mogelijkheid om te pinnen. Je krijgt na het consult de factuur mee. Deze kan worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over vergoedingen kan je ook kijken op de website www.acupunctuur.nl. Je vindt de informatie onder het kopje ‘verzekeraars die kosten vergoeden’.

Voor klachten over aangesloten acupuncturisten van de NVA kunt u contact opnemen met de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB)
Voor een behandeling bij de acupuncturist heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Bij verhindering graag minimaal 24 uur van te voren afmelden. De kosten worden dan niet in rekening gebracht.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken neem dan gerust contact op.