acupunctuur-rotterdam-indicaties

Acupunctuur bij gordelroos

Gordelroos wordt veroorzaakt door een virusinfectie. De medische term voor gordelroos is herpes zoster. De veroorzaker is dan ook een herpes virus. Het is een huiduitslag en wordt gekenmerkt door kleine blaasjes, die in een groep of in een langwerpig gebied (gordel) bijeen liggen.

De uitslag veroorzaakt pijn en jeuk. Eerst zijn het blaasjes wat later overgaat in een wond waar een korstje op komt. Gordelroos komt vaak voor bij ouderen en bevind zich meestal op de romp of in het gezicht. Het is altijd aan één kant van het lichaam.

Patiënten met gordelroos hebben altijd als kind het waterpokkenvirus gehad. Na genezing van de waterpokken blijft het virus latent achter en onder bepaalde omstandigheden kan het virus weer actief worden. Dit gebeurt meestal als de weerstand minder is, of door gebruik van medicatie die het afweersysteem verzwakken.

Iedereen kan gordelroos krijgen maar mensen boven de 60 jaar hebben meer kans om gordelroos te ontwikkelen. Ruim 20% van de bevolking krijgt hier ooit mee te maken. Het is geen ernstige aandoening maar wel heel hinderlijk en erg pijnlijk. medicatie werkt meestal niet goed omdat het een zenuwpijn betreft.

Gordelroos kan meerdere malen in iemands leven opspelen. Na een doorgemaakte infectie nemen de antistoffen echter weer toe waardoor een nieuwe infectie soms jaren uitblijft.

Klachten bij gordelroos

  • Huiduitslag
  • Hevige brandende pijn
  • Jeuk
  • Koorts of een algemeen gevoel van ziek zijn

Gordelroos kan overal op het lichaam voorkomen, maar wordt meestal gezien op de romp (50%) , armen (20%) en in het gezicht (15%). Soms kan ook het oog geïnfecteerd worden.

Acupunctuur en gordelroos

Vanuit de acupunctuur is gordelroos een conditie waar er een teveel aan hitte in het lichaam aanwezig is. De organen lever en galblaas zijn altijd betrokken bij gordelroos. De behandeling is dan ook altijd gericht op het verwijderen van de hitte en behandelen van de lever en galblaas energie.

Acupunctuur werkt ook op het immuunsysteem en kan zodoende voorkomen dat de klacht erger wordt. De acute klachten van pijn en jeuk worden ook aangepakt.

De behandelingen zullen wekelijks plaatsvinden en na een aantal behandelingen kunt al merken dat de klachten een stuk minder worden.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.