acupunctuur-rotterdam-indicaties

Acupunctuur bij gordelroos

Gordelroos wordt veroorzaakt door een virusinfectie. De medische term voor gordelroos is herpes zoster. De veroorzaker is dan ook een herpes virus. Het is een huiduitslag en wordt gekenmerkt door kleine blaasjes, die in een groep of in een langwerpig gebied ( gordel ) bijeen liggen.

De uitslag veroorzaakt pijn en jeuk. Eerst zijn het blaasjes wat later overgaat in een wond waar een korstje op komt. Gordelroos komt vaak voor bij ouderen en bevind zich meestal op de romp of in het gezicht. Het is altijd aan één kant van het lichaam.

Patiënten met gordelroos hebben altijd als kind het waterpokkenvirus gehad. Na genezing van de waterpokken blijft het virus latent achter en onder bepaalde omstandigheden kan het virus weer actief worden. Dit gebeurt meestal als de weerstand minder is, of door gebruik van medicatie die het afweersysteem verzwakken.

Iedereen kan gordelroos krijgen maar mensen boven de 60 jaar hebben meer kans om gordelroos te ontwikkelen. Ruim 20 % van de bevolking krijgt hier ooit mee te maken. Het is geen ernstige aandoening maar wel heel hinderlijk en erg pijnlijk. Medicatie werkt meestal niet goed omdat het een zenuwpijn betreft.

Gordelroos kan meerdere malen in iemands leven opspelen. Na een doorgemaakte infectie nemen de antistoffen echter weer toe waardoor een nieuwe infectie soms jaren uitblijft.

Klachten bij gordelroos

  • Huiduitslag
  • Hevige brandende pijn
  • Jeuk
  • Koorts of een algemeen gevoel van ziek zijn

Gordelroos kan overal op het lichaam voorkomen , maar wordt meestal gezien op de romp ( 50 % ) , armen ( 20 % ) en in het gezicht ( 15 % ).  Soms kan ook het oog geïnfecteerd worden.

Acupunctuur en gordelroos

Vanuit de acupunctuur is gordelroos een conditie waar er een teveel aan hitte in het lichaam aanwezig is. De organen lever en galblaas zijn altijd betrokken bij gordelroos. De behandeling is dan ook altijd gericht op het verwijderen van de hitte en behandelen van de lever en galblaas energie.

Acupunctuur werkt ook op het immuunsysteem en kan zodoende voorkomen dat de klacht erger wordt. De acute klachten van pijn en jeuk worden ook aangepakt.

De behandelingen zullen wekelijks plaatsvinden en na een aantal behandelingen kunt al merken dat de klachten een stuk minder worden. acupunctuur-gordelroos

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.