acupunctuur-eczeem-jeuk

Acupunctuur bij jeuk

Jeuk is een kriebelend gevoel op de huid dat je aanspoort om te krabben. Door dit krabben komen er echter bepaalde stoffen vrij zoals histamine waardoor de jeuk nog erger wordt.  Het is bij jeuk dan ook belangrijk om zo min mogelijk te krabben.

Jeuk kan beperkt blijven tot een bepaalde plaats op de lichaam, maar je kan ook jeuk hebben over je hele lichaam. Soms krabben mensen zo veel dat er wondjes kunnen ontstaan die ook weer jeuk kunnen geven. Je kan dus zo in een vervelende vicieuze cirkel terecht komen van jeuk en krabben.

Jeuk kan zeer veel verschillende oorzaken hebben:

  • Huidaandoeningen
  • Orgaan problemen met name de nieren
  • Systemische aandoeningen
  • Stress en spanning

Acupunctuur tegen jeuk klachten

Volgens de acupunctuur en Chinese geneeskunde valt jeuk onder wind. Jeuk komt op en gaat en wisselt van plaats en intensiteit, precies zoals de wind in de natuur.  Er zijn dan ook specifieke acupunctuurpunten om wind te verminderen in het lichaam. Deze punten worden dan ook altijd gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om de onderliggende oorzaak aan te pakken, waarom ontstaat er jeuk (wind).

Vaak is er oosters gezien een onderliggend probleem met bepaalde organen. Tijdens het eerste consult zullen we hier goed naar kijken daar het belangrijk is om zowel het symptoom als de onderliggende oorzaak aan te pakken. Volgens de TCM wordt dit ook wel wortel en tak behandeling genoemd. acupunctuur-bij-jeuk

Jeuk is met acupunctuur goed te behandelen en na een paar behandelingen kunt u al een goed resultaat verwachten.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!