Guasha behandeling

In Aziatische landen is Guasha een veel gebruikte methode en heeft ieder dorp vaak en eigen Guasha-therapeut. In Nederland is Guasha nog niet zo bekend maar neemt de belangstelling snel toe daar er zeer goede resultaten op korte termijn mee te behalen zijn. Guasha betekent “de ziekte uit het lichaam schrapen“. Gua is het schrapen en Sha is de stagnerende energie die pijn of andere klachten veroorzaakt.

Tijdens de Guasha behandeling wordt een speciale kruidenolie gebruikt die de doorbloeding stimuleert en met een jadesteen over de huid geschraapt. De huid wordt hierdoor rood en op plaatsen waar blokkades (afvalstoffen/toxines) zijn verschijnen verkleuringen variërend van lichtrood tot paars. Aan de kleur kunnen we zien of het een recente- of chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek hoe chronischer en dieper geworteld de klacht.

Online boeken contact opnemen

Hoe werkt Guasha?

Guasha kan bij vele klachten worden toegepast. Zowel preventief of als middel om een daadwerkelijk klacht te verhelpen. Guasha kan worden gebruikt bij een acute of chronische aandoening. Naast het verminderen van spier- en gewrichtspijn, wordt het schrapen o.a. gebruikt voor de behandeling en voorkoming van verkoudheid, griep, bronchitis, astma en nog veel meer.

Guasha bevordert de afvoer van afvalstoffen, de doorstroming van bloed en energie en stimuleert de microcirculatie. Daarnaast verlicht Guasha pijn en activeert het immuunsysteem waardoor je minder snel ziek zult worden en meer energie krijgt. Niet alleen fysiek herstelt je lichaam, maar ook mentaal zul je meer veerkracht en rust ervaren.

Na de Guash behandeling

Bij een normale conditie verdwijnen de rode vlekken volledig binnen 3 tot 5 dagen. Ondanks dat de behandeling rode plekken veroorzaakt is het niet pijnlijk en voelt men direct na een behandeling al verlichting.

Guasha werkt in op de huid, bindweefsel, lymfestelsel, meridianen, spieren, bloedvaten en zenuwstelsel. Dit heeft weer zijn invloed op de hersenen en het immuunsysteem. Zo werkt Guasha op alle functies, systemen en organen van het lichaam.

– Bevorderen van de bloedsomloop
– Ontgiften en reinigen
– Stimuleren van het immuunsysteem
– Blokkades en pijnklachten verminderen
– Ontspannende en rustgevende werking

– Alle pijnklachten
– Bewegingsproblemen en stijfheid.
– Nek- en schouderklachten
– Rugklachten
– Stress en burn-out
– Frozen schouder
– Tenniselleboog
– R.S.I klachten
– Hoofdpijn en migraine

Online boeken contact opnemen

In Rotterdam en Capelle a/d IJsselTarieven en vergoeding

Behandeling/consult duurt circa 45 minuten en kost €64,- incl. BTW. Om de administratie te ontlasten, reken ik graag direct af. In de praktijk in Rotterdam is er een mogelijkheid om te pinnen. Je krijgt na het consult de factuur mee. Deze kan worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over vergoedingen kan je ook kijken op de website www.acupunctuur.nl. Je vindt de informatie onder het kopje ‘verzekeraars die kosten vergoeden’.

Voor klachten over aangesloten acupuncturisten van de NVA kunt u contact opnemen met de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB)
Voor een behandeling bij de acupuncturist heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Bij verhindering graag minimaal 24 uur van te voren afmelden. De kosten worden dan niet in rekening gebracht.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken neem dan gerust contact op.