Werkwijze

Onze werkwijze

Tijdens het eerste consult hebben we een uitgebreid gesprek over je klachten en je medisch verleden. Ook vraag ik naar andere informatie die van belang is voor het stellen van een diagnose.
Vaak zijn dit zaken die in de westerse medische wereld irrelevant lijken maar voor de Chinese diagnostiek uitermate belangrijk zijn.
Vragen kunnen bijvoorbeeld zijn: Heb je het meestal koud of juist warm? Wat eet en drink je op een dag? Hoe slaap je?
Ook zal ik de pols voelen en naar je tong kijken. Dit zijn binnen de Chinese geneeskunde belangrijke diagnostische instrumenten.

Aan de hand van de diagnose bepaal ik de acupunctuurpunten. Meestal zijn dit tussen de 5 á 10 naaldjes. Het prikken van de naaldjes wordt over het algemeen niet als vervelend ervaren. Je voelt slechts een klein prikje, dat geen of nauwelijks pijn doet. Wanneer het naaldje op het juiste punt is aangebracht en precies op de goede diepte zit, wordt het Qi gevoel opgewekt.
Dit uit zich als een tintelend gevoel dat lijkt op een licht elektrisch schokje.
Je voelt dit rondom de plek waar het naaldje is ingebracht, maar het gevoel kan ook uitstralen in het verloop energiebaan.
Afhankelijk van de klacht blijven de naaldjes ongeveer 30 minuten zitten.

Ik vind het belangrijk om in een rustige en prettige setting te werken. Mijn ervaring is dan ook dat mensen met een ontspannen gevoel de praktijk verlaten.

Na ongeveer 5 consulten evalueren we de behandeling omdat ik vind dat er dan wel sprake moet zijn van een verbetering.
Aan de hand van deze evaluatie wordt in overleg besloten om met de behandeling te stoppen of door te gaan.

Bij 90% van de mensen heeft acupunctuur een positieve werking. Er is helaas een kleine groep mensen waarbij dit niet aanslaat. De redenen hiervoor zijn nog onduidelijk.

Als je hier behoefte aan hebt, leg ik tijdens de behandeling graag uit wat ik doe, waarom ik iets doe en hoe er vanuit de acupunctuur tegen je klacht wordt aangekeken.
Je komt per slot van rekening niet iedere dag bij een acupuncturist.

  • acupunctuur rotterdam rijnmond
  • Waar kun je Acupunctuur Rijnmond vinden?

    De praktijkruimte in Hillegersberg is gevestigd aan de Kleiweg 206b. Het is prima bereikbaar per auto én per openbaar vervoer. Tramlijn 8 en Randstadrail (halte Melanchtonweg) stoppen op een steenworp afstand en je kunt naast de deur gratis parkeren.

    Reis je liever niet naar hartje Rotterdam? Acupuntuur Rijnmond heeft ook een praktijkruimte in Capelle aan den IJssel, aan de Filosofentuin 58. Eveneens goed bereikbaar en met gratis parkeren!

  • Contact opnemen

    • Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Dit eerste consult bestaat uit een intakegesprek en een eventuele behandeling. Tijdens dit eerste contact kan ik beoordelen of ik iets voor je kan betekenen en jij kunt beslissen of je het idee hebt bij mij op de juiste plek te zijn. je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je vragen hebt of iets door wilt geven.