acupunctuur rotterdam rijnmond

Onze werkwijze

Tijdens het eerste consult hebben we een uitgebreid gesprek over je klachten en je medisch verleden. Ook vraag ik naar andere informatie die van belang is voor het stellen van een diagnose.

Vaak zijn dit zaken die in de westerse medische wereld irrelevant lijken maar voor de Chinese diagnostiek uitermate belangrijk zijn.
Vragen kunnen bijvoorbeeld zijn: Heb je het meestal koud of juist warm? Wat eet en drink je op een dag? Hoe slaap je?

Ook zal ik de pols voelen en naar je tong kijken. Dit zijn binnen de Chinese geneeskunde belangrijke diagnostische instrumenten.

Bepalen van acupunctuurpunten

Aan de hand van de diagnose bepaal ik de acupunctuurpunten. Meestal zijn dit tussen de 5 á 10 naaldjes. Het prikken van de naaldjes wordt over het algemeen niet als vervelend ervaren. Je voelt slechts een klein prikje, dat geen of nauwelijks pijn doet. Wanneer het naaldje op het juiste punt is aangebracht en precies op de goede diepte zit, wordt het Qi gevoel opgewekt.

Dit uit zich als een tintelend gevoel dat lijkt op een licht elektrisch schokje. Je voelt dit rondom de plek waar het naaldje is ingebracht, maar het gevoel kan ook uitstralen in het verloop energiebaan. Afhankelijk van de klacht blijven de naaldjes ongeveer 30 minuten zitten.

Ik vind het belangrijk om in een rustige en prettige setting te werken. Mijn ervaring is dan ook dat mensen met een ontspannen gevoel de praktijk verlaten.

Evaluatie

Na ongeveer 5 consulten evalueren we de behandeling omdat ik vind dat er dan wel sprake moet zijn van een verbetering. Aan de hand van deze evaluatie wordt in overleg besloten om met de behandeling te stoppen of door te gaan.

Bij 90% van de mensen heeft acupunctuur een positieve werking. Er is helaas een kleine groep mensen waarbij dit niet aanslaat. De redenen hiervoor zijn nog onduidelijk.

Als je hier behoefte aan hebt, leg ik tijdens de behandeling graag uit wat ik doe, waarom ik iets doe en hoe er vanuit de acupunctuur tegen je klacht wordt aangekeken. Je komt per slot van rekening niet iedere dag bij een acupuncturist.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken neem dan gerust contact op.