Cupping behandeling

Cupping is een belangrijk onderdeel binnen de traditionele Chinese geneeswijze en wordt al duizenden jaren toegepast. De cups (glazen of plastic bollen) worden met de open kant op de huid geplaatst. Door verwarming van de cups of door deze vacuüm te zuigen met een pompje ontstaat er onder de cups een vacuüm waardoor deze zich vastzuigen op de huid.

De cups zet ik op meridianen en specifieke acupunctuurpunten precies afgestemd op de klachten die u heeft. Op de plaats waar de cup heeft gezeten onstaat een rode/blauwe plek die na een aantal dagen zal verdwijnen. De vastgezogen cups vervoeren namelijk bloed en energie naar de oppervlakte waar deze negatieve verstoringen het lichaam via de poriën kan verlaten.

Online boeken contact opnemen

Hoe werkt Cupping?

Cupping is gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische gekozen plaatsen.

Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen of blijven gefixeerd op een acupunctuurzone, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft.

Acupunctuur en Cupping

Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op binnen de cellen. Als je dus pijn ervaart impliceert dit een blokkade in de energiestroom van een deel van het lichaam.

Toxines – in spieren en gewrichten – worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

Pijn is Oosters gezien altijd een gevolg van een verminderde doorstroming van energie of bloed. Wat ik met deze techniek beoog is het opheffen van deze stagnatie en de circulatie bevorderen.

Online boeken contact opnemen

In Rotterdam en Capelle a/d IJsselTarieven en vergoeding

Behandeling/consult duurt circa 45 minuten en kost €64,- incl. BTW. Om de administratie te ontlasten, reken ik graag direct af. In de praktijk in Rotterdam is er een mogelijkheid om te pinnen. Je krijgt na het consult de factuur mee. Deze kan worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over vergoedingen kan je ook kijken op de website www.acupunctuur.nl. Je vindt de informatie onder het kopje ‘verzekeraars die kosten vergoeden’.

Voor klachten over aangesloten acupuncturisten van de NVA kunt u contact opnemen met de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB)
Voor een behandeling bij de acupuncturist heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Bij verhindering graag minimaal 24 uur van te voren afmelden. De kosten worden dan niet in rekening gebracht.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken neem dan gerust contact op.