Veel gestelde vragen over acupunctuur

Wat betaal ik voor een acupunctuur behandeling?

Behandeling/consult duurt circa 45 minuten en kost € 64,- incl. BTW. Om de administratie te ontlasten, reken ik graag direct af. In de praktijk in Rotterdam is er een mogelijkheid om te pinnen. Je krijgt na het consult de factuur mee. Deze kan worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Kan acupunctuur helpen bij zwanger worden?

Acupunctuur kan mogelijk helpen bij verschillende problemen van de vruchtbaarheid bij vrouwen én mannen. Reguliere geneeskunde en acupunctuur kunnen elkaar goed aanvullen. Een mooi voorbeeld is de begeleiding bij vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IUI, IVF of ICSI.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Het doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Hoe betrouwbaar is acupunctuur?

Acupunctuur is een van de betrouwbaarder en breder erkende vormen van alternatieve geneeskunde. Het bestaat al tientallen eeuwen en veel mensen hebben er baat bij. De techniek komt uit China en is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde.

Kan acupunctuur helpen bij het stoppen met roken ?

Ja, acupunctuur kan helpen bij het stoppen met roken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat tussen de 50 en 70 % definitief stopt met roken.

Wat doet acupunctuur als u wilt stoppen met roken ?

Acupunctuur helpt bij het verminderen van de ontwenningsverschijnselen op zowel lichamelijk als mentaal gebied.  Over het algemeen zijn 3 a 4 behandelingen afdoende.

Kan acupunctuur helpen bij hooikoorts ?

Ja, acupunctuur kan helpen bij hooikoorts.  We kunnen zowel de acute symptomen behandelen,
maar ook voorkomen dat u klachten gaat krijgen.

Welke orgaansystemen worden behandeld met acupunctuur bij hooikoorts ?

Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze waar acupunctuur onder valt behoort hooikoorts
bij een verstoring van de long, lever en nier energie.

Kan acupunctuur helpen om de kans op zwangerschap te vergroten tijdens een IVF, ICSI of IUI traject

Ja, acupunctuur kan hier ondersteuning in bieden. Wij begeleiden dagelijks cliënten die zwanger proberen te raken middels een medisch traject.

Wat doet acupunctuur met de vruchtbaarheid tijdens een IVF,ICSI of IUI traject

Het reguleert de menstruatie, hormoonhuishouding en verminderd stress en spanning. Tevens worden gynaecologische orgaansystemen die belangrijk zijn om zwanger te raken versterkt.

Kan acupunctuur helpen bij hoofdpijn en migraine

Acupunctuur kan zeker helpen bij hoofdpijn en migraine. Ik behandel dagelijks cliënten met hoofdpijn en migraine , meestal met goed resultaat.

Hoe kijkt men vanuit de acupunctuur naar migraine

Volgens de Chinese geneeskunde is migraine een stijgende energie die meestal voorkomt uit een yin energie tekort. De acupunctuur behandelingen zijn dan ook gericht om deze yin energie te voeden.

Kan acupunctuur helpen bij rugklachten?

Acupunctuur kan zeker helpen bij rugklachten. Wij behandelen dagelijks cliënten met rugklachten over het algemeen met goed resultaat.

Kan acupunctuur ook helpen bij chronische rugklachten?

Ja, acupunctuur is zowel is staat om acute als chronische rugklachten te verhelpen.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken neem dan gerust contact op.