acupunctuur-zenuwpijn

Acupunctuur bij zenuwpijn of neuropatische pijn

Zenuwpijn wordt ook wel neuropathie of neuralgie genoemd. Deze pijn wordt veroorzaakt door een beschadiging in het zenuwstelsel. Hierdoor ontstaan pijnprikkels die geen functie hebben. Het is vaak een beschadiging van één zenuw, van een bundel zenuwen , van het ruggenmerg of de hersenen. Zenuwpijnen kunnen heel heftig zijn en kunnen weken, maanden of zelfs jaren aanhouden.

Symptomen van zenuwpijn

Zenuwpijn of neuropatische pijn is vaak te herkennen als stekend, brandend of als een elektrische schok. Het gaat vaak samen met tintelingen of een doof gevoel.   De plaats waar de pijn wordt ervaren hoeft niet overeen te komen met het gebied waar de beschadiging is.

  • Er is sprake van pijn zonder dat er een duidelijke pijnprikkel is.
  • Er wordt pijn gevoeld van een prikkel die normaal geen pijn doet.
  • Er kunnen abnormale gewaarwordingen ervaren worden zoals ; tintelingen , trillingen schokken of andere sensaties.
  • Normale pijnstillers werken vaak niet of onvoldoende.

Zenuwpijn kan vele oorzaken hebben. Een ontsteking, beklemming van een zenuw, een ziekte of een beschadiging kan zenuwpijn veroorzaken. Soms is echter geen duidelijk oorzaak aan te wijzen.

Zenuwpijn kan zo hevig zijn dat het je hele leven beïnvloed zowel lichamelijk als mentaal. De behandeling bestaat vaak uit pijnstillende medicatie die echter vaak ook veel bijwerkingen geven en niet altijd adequaat helpen. Daarom is het goed dat er aanvullende behandelingen zijn zoals acupunctuur.

Wat kan acupunctuur betekenen bij zenuwpijn?

Acupunctuur kan vaak uitkomst bieden. Door acupunctuur is het mogelijk om in veel gevallen zenuwpijn en chronische zenuwpijn sterk te verminderen of zelfs in zijn geheel te laten verdwijnen.

Acupunctuur is veilig en heeft geen vervelende bijwerkingen. Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar acupunctuur en neuropatische pijn waarbij goede resultaten zijn aangetoond.

Als u voor de eerste keer op consult komt hebben wij een uitgebreide intake waarbij we de mogelijkheden tot behandeling zullen bespreken.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.