acupunctuur-zenuwpijn

Acupunctuur bij zenuwpijn of neuropatische pijn

Zenuwpijn wordt ook wel neuropathie of neuralgie genoemd. Deze pijn wordt veroorzaakt door een beschadiging in het zenuwstelsel. Hierdoor ontstaan pijnprikkels die geen functie hebben. Het is vaak een beschadiging van één zenuw, van een bundel zenuwen , van het ruggenmerg of de hersenen.
Zenuwpijnen kunnen heel heftig zijn en kunnen weken, maanden of zelfs jaren aanhouden.

Symptomen van zenuwpijn

Zenuwpijn of neuropatische pijn is vaak te herkennen als stekend, brandend of als een elektrische schok. Het gaat vaak samen met tintelingen of een doof gevoel.   De plaats waar de pijn wordt ervaren hoeft niet overeen te komen met het gebied waar de beschadiging is.

  • Er is sprake van pijn zonder dat er een duidelijke pijnprikkel is.
  • Er wordt pijn gevoeld van een prikkel die normaal geen pijn doet.
  • Er kunnen abnormale gewaarwordingen ervaren worden zoals ; tintelingen , trillingen schokken of andere sensaties.
  • Normale pijnstillers werken vaak niet of onvoldoende.

Zenuwpijn kan vele oorzaken hebben . Een ontsteking, beklemming van een zenuw, een ziekte of een beschadiging kan zenuwpijn veroorzaken. Soms is echter geen duidelijk oorzaak aan te wijzen.

Zenuwpijn kan zo hevig zijn dat het je hele leven beïnvloed zowel lichamelijk als mentaal. De behandeling bestaat vaak uit pijnstillende medicatie die echter vaak ook veel bijwerkingen geven en niet altijd adequaat helpen.
Daarom is het goed dat er aanvullende behandelingen zijn zoals acupunctuur

Wat kan acupunctuur betekenen bij zenuwpijn?

Acupunctuur kan vaak uitkomst bieden. Door acupunctuur is het mogelijk om in veel gevallen zenuwpijn en chronische zenuwpijn sterk te verminderen of zelfs in zijn geheel te laten verdwijnen.

Acupunctuur is veilig en heeft geen vervelende bijwerkingen. Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar acupunctuur en neuropatische pijn waarbij goede resultaten zijn aangetoond.

Als u voor de eerste keer op consult komt hebben wij een uitgebreide intake waarbij we de mogelijkheden tot behandeling zullen bespreken.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!