pijnklachten-acupunctuur

Pijn zonder duidelijke oorzaak

Pijnklachten zonder een aanwijsbare oorzaak komt vaak voor. Van de klachten waarmee mensen bij de huisarts of bij de specialist komen blijft ongeveer een derde onverklaard.  Vaak gaan deze weer vanzelf over, maar soms blijven deze klachten bestaan.  Het komt iets vaker voor bij vrouwen en het komt voor bij alle leeftijden.

Als klachten en pijnklachten lang blijven bestaan is vaak moeilijk te achterhalen wat nu precies de oorzaak is. Het is meestal een optelsom van verschillende factoren. Deze factoren kunnen behalve lichamelijk ook psychisch of sociaal zijn.

Voorbeelden van factoren die van invloed zijn op bijvoorbeeld pijn zijn:

  • Erfelijke aanleg
  • Een ongeluk
  • Langdurige stress
  • Overbelasting
  • Infectie
  • Ingrijpende levensgebeurtenis zoals overlijden of scheiding

Acupunctuur is bij uitstek geschikt om deze klachten te behandelen daar wij uitgaan van het feit dat er geen enkele scheiding is tussen lichaam en geest.

Acupunctuur en SOLK

Onbegrepen klachten worden ook wel SOLK genoemd. Dit is een afkorting voor somatische onbegrepen lichamelijke klachten.

Er zijn allerlei vooroordelen als klachten niet westers te verklaren zijn. Vaak horen mensen: “ stel je niet zo aan” “ het zit tussen je oren” “er is toch niets aan te doen”.

Dit is erg frustrerend omdat de klachten er daadwerkelijk zijn. Het gevaar bestaat dat je in een hele negatieve spiraal terecht komt die moeilijk te doorbreken is. Er ontstaat een vicieuze cirkel van pijn met psychische en sociale problemen.

In mijn praktijk behandel ik dagelijks mensen met onbegrepen klachten zonder duidelijke westerse verklaring.

Acupunctuur bij pijn en onverklaarbare klachten

Als je de eerste keer bij mij in de praktijk komt hebben wij een uitgebreid intakegesprek. Daarnaast zal ik naar je tong kijken en de pols voelen. Hierdoor ben ik in staat om een Oosterse diagnose te stellen. Mijn ervaring is dat onbegrepen klachten vanuit de reguliere zorg juist vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde goed te verklaren zijn.

Wij kijken naar het geheel, naar allerlei tekens en symptomen die passen binnen een patroon. Aan de hand van de diagnose die ik stel kunnen we in overleg een behandelplan opstellen.

Het is van groot belang om weer vertrouwen te krijgen en uit de vicieuze cirkel en negatieve spiraal te komen. Acupunctuur is hiervoor een uitermate geschikte therapie.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!