pijnklachten-acupunctuur

Pijn zonder duidelijke oorzaak

Pijnklachten zonder een aanwijsbare oorzaak komt vaak voor. Van de klachten waarmee mensen bij de huisarts of bij de specialist komen blijft ongeveer een derde onverklaard. Vaak gaan deze weer vanzelf over, maar soms blijven deze klachten bestaan. Het komt iets vaker voor bij vrouwen en het komt voor bij alle leeftijden.

Als klachten en pijnklachten lang blijven bestaan is vaak moeilijk te achterhalen wat nu precies de oorzaak is. Het is meestal een optelsom van verschillende factoren. Deze factoren kunnen behalve lichamelijk ook psychisch of sociaal zijn.

Voorbeelden van factoren die van invloed zijn op bijvoorbeeld pijn zijn:

  • Erfelijke aanleg
  • Een ongeluk
  • Langdurige stress
  • Overbelasting
  • Infectie
  • Ingrijpende levensgebeurtenis zoals overlijden of scheiding

Acupunctuur is bij uitstek geschikt om deze klachten te behandelen daar wij uitgaan van het feit dat er geen enkele scheiding is tussen lichaam en geest.

Acupunctuur en SOLK

Onbegrepen klachten worden ook wel SOLK genoemd. Dit is een afkorting voor somatische onbegrepen lichamelijke klachten.

Er zijn allerlei vooroordelen als klachten niet westers te verklaren zijn. Vaak horen mensen: “stel je niet zo aan” “ het zit tussen je oren” “er is toch niets aan te doen”.

Dit is erg frustrerend omdat de klachten er daadwerkelijk zijn. Het gevaar bestaat dat je in een hele negatieve spiraal terecht komt die moeilijk te doorbreken is. Er ontstaat een vicieuze cirkel van pijn met psychische en sociale problemen.

In mijn praktijk behandel ik dagelijks mensen met onbegrepen klachten zonder duidelijke westerse verklaring.

Acupunctuur bij pijn en onverklaarbare klachten

Als je de eerste keer bij mij in de praktijk komt hebben wij een uitgebreid intakegesprek. Daarnaast zal ik naar je tong kijken en de pols voelen. Hierdoor ben ik in staat om een Oosterse diagnose te stellen. Mijn ervaring is dat onbegrepen klachten vanuit de reguliere zorg juist vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde goed te verklaren zijn.

Wij kijken naar het geheel, naar allerlei tekens en symptomen die passen binnen een patroon. Aan de hand van de diagnose die ik stel kunnen we in overleg een behandelplan opstellen.

Het is van groot belang om weer vertrouwen te krijgen en uit de vicieuze cirkel en negatieve spiraal te komen. Acupunctuur is hiervoor een uitermate geschikte therapie.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.