acupunctuur-hoofdpijn-migraine

Acupunctuur migraine

Migraine, je kunt er veel last van hebben. Acupunctuur kan de oplossing zijn.

Migraine is een vaak voorkomende klacht; je kunt er veel last van hebben. Sommige mensen hebben zoveel klachten, dat ze lijden aan slapeloosheid of zich zelfs ziek moeten melden. Migraine of hoofdpijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren. Maar ook als je in mindere mate, maar toch regelmatig last hebt van hoofdpijn, kan acupunctuur leiden tot vermindering van de klachten of deze zelfs compleet verhelpen.

Acupunctuur behandeling bij migraine

Migraine uit zich in pijn aan het voorhoofd, achter de ogen, boven op het hoofd, aan de zijkant of aan de schedelrand. De migraine kan altijd op dezelfde plaats optreden, of zich van de ene plek naar de andere verplaatsen. Ook de soort pijn is bij iedereen verschillend.

Sommige mensen klagen over een licht zeurende pijn in het hoofd, andere hebben het gevoel dat hun hoofd uit elkaar barst. Migraine kan acuut opkomen of zich langzaam kenbaar maken. Er zijn veel soorten hoofdpijn. De meest voorkomende vormen die de acupuncturist behandelt, zijn spanningshoofdpijn en migraine. Acupunctuur bij hoofdpijn en migraine is zeer effectief.

Migraine is goed te behandelen met acupunctuur. Ik behandel dagelijks cliënten met migraine en over het algemeen met zeer goed resultaat. Naast de acupunctuur behandelingen kunnen we ook Chinese kruiden voorschrijven. De Chinese kruiden die wij gebruiken zijn in tabletvorm die u 1 a 2 maal per dag moet gebruiken.

Migraine bestrijden

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt migraine ook wel hoofdwind genoemd. Het hoofd is de verzamelplaats van alle yangmeridianen, het huis van het heldere yang. Alle Qi en bloed van de organen gaan naar het hoofd. Als deze circulaties door externe of interne ziekten verstoord zijn treedt er migraine op.

In veel gevallen kan ik de hoofdpijn effectief bestrijden. Zeker omdat bij acupunctuur gekeken wordt naar het totale functioneren van het lichaam voor het vinden van de oorzaak van de klacht. Gemiddeld zijn er vijf tot zes behandelingen nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling in jouw geval effectief is. Sommige mensen verlaten de praktijk al volledig klachtenvrij na een aantal behandelingen. Anderen komen vaker terug. Het resultaat is geheel afhankelijk van het type hoofdpijn en de bijkomende factoren die voor iedere patiënt verschillend zijn.

Symptoombestrijding bij migraine

Niet alleen de symptomen kunnen worden aangepakt, ook op de oorzaak kan acupunctuur een goede invloed uitoefenen. Vanuit de acupunctuur wordt migraine benaderd als ‘stijgende energie’.

Deze stijgende energie ontstaat vanuit een ‘leegte’.
De leegte is naar westerse maatstaven te vertalen in de verschijnselen die men vaak heeft vóór de daadwerkelijke migraine, als tintelingen rond de mond, lichtflitsen en een flauwtegevoel. Deze leegte wordt gezien als de oorzaak van de migraine.

Vanuit deze leegte gaat de energie vervolgens stijgen, waardoor er een ‘volte’ ontstaat. Bij deze volte treden symptomen op als de bonkende hoofdpijn, rode gelaatskleur, slecht kunnen verdragen van licht e.d.

In de bloedvaten treedt een zelfde proces op. Eerst is er een vernauwing van de bloedvaten. Vervolgens treedt er een verwijding van de bloedvaten op. Het laatste vindt voornamelijk plaats in de bloedvaten bij het hoofd en veroorzaakt onder andere de bonkende hoofdpijn. Dit is het moment waarop er vaak bloedvaat vernauwende medicijnen als immigran worden ingenomen.

Acupunctuur bij migraine is erop gericht de leegte niet te laten ontstaan met als gevolg ook de stijgende energie te voorkomen. Vaak is binnen 5 behandelingen een effect merkbaar.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Veel gestelde vragen bij migraine

Kan acupunctuur helpen bij migraines?

Ja, acupunctuur kan helpen bij het verminderen van de frequentie en de ernst van migraineaanvallen. Acupunctuur helpt om de energiebalans in het lichaam te herstellen en kan de circulatie verbeteren, wat kan helpen om de triggers van migraines te verminderen.

Hoe snel kan ik verlichting verwachten van mijn migraines na een acupunctuurbehandeling?

Dit varieert per individu, sommige mensen merken een aanzienlijke verbetering na één of twee sessies, terwijl anderen een paar weken regelmatige behandelingen nodig hebben om de voordelen te zien. Over het algemeen is het raadzaam om een reeks behandelingen te plannen voor het beste resultaat.

Zijn er bijwerkingen van acupunctuur bij de behandeling van migraines?

Acupunctuur is over het algemeen een veilige behandeling met weinig bijwerkingen. Enkele mogelijke, maar zeldzame, bijwerkingen zijn tijdelijke pijn op de prikplaats, lichte bloeding of blauwe plekken. De voordelen van acupunctuur bij de behandeling van migraines wegen vaak op tegen eventuele tijdelijke ongemakken.

Wordt acupunctuur voor migraineklachten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Acupunctuur bij migraineVeel zorgverzekeraars vergoeden acupunctuurbehandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Het is echter altijd raadzaam om dit vooraf te controleren bij uw zorgverzekeraar. In onze praktijk zijn wij lid van de NVA, waardoor de behandelingen meestal worden vergoed.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.