acupunctuur hielspoor

Acupunctuur bij hielspoor

Hielspoor of Fascilitis Plantaris is een aandoening die veel klachten geeft ter hoogte van de hiel. Het is een veel voorkomende aandoening en veel mensen hebben hier dan ook last van. Het is een irritatie of ontsteking van het peesblad onder de voet.

Dit peesblad is een dikke stevige band die van de tenen naar de hiel loopt. Het peesblad wordt ook wel gezien als een verlenging van de achillespees en is hard en weinig elastisch. Het speelt een belangrijke rol in het creëren van de voetboog bij het lopen en staan.

De pijn aan de hiel wordt veroorzaakt door een ontsteking of irritatie van de aanhechting van het peesblad aan de hiel.

De kenmerkende klacht van hielspoor zijn een schietende en of zeurende pijn onderaan de hiel. De pijn is meestal op zijn ergst bij het opstaan als men een tijdje stilgezeten heeft. Na beweging nemen de klachten vaak wat af, maar aan het einde van de dag kunnen de klachten weer in ernst toenemen.

Oorzaken hielspoor

Hielspoor noemen wij een overbelasting letsel en komt vaak voor bij :

  • staande beroepen
  • mensen met holle voeten of platvoeten
  • wandelaars en joggers
  • langdurig gebruik van schoenen met zachte zolen of hoge hakken
  • overgewicht

Acupunctuur en hielspoor

Ik behandeling regelmatig mensen met hielspoor en doorgaans met goed resultaat. Er lopen een aantal meridianen langs de achillespees , hiel en voet.
Op deze meridianen liggen specifieke acupunctuurpunten die we gebruiken om hielspoor te handelen. Pijn ontstaat volgens de Chinese Geneeskunde altijd door een blokkade die zorgt voor een verminderde doorstroming van energie.

Door een zetten van kleine naaldjes op bepaalde acupunctuurpunten kunnen we de circulatie en doorbloeding verbeteren waardoor zowel de pijn als de oorzaak van de klacht zullen worden aangepakt.
De meeste mensen voelen na een aantal behandelingen al een hele verbetering. acupunctuur-hielspoor

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.