acupunctuur hielspoor

Acupunctuur en hielspoor

Hielspoor of Fascilitis Plantaris is een aandoening die veel klachten geeft ter hoogte van de hiel. Het is een veel voorkomende aandoening en veel mensen hebben hier dan ook last van. Het is een irritatie of ontsteking van het peesblad onder de voet.

Dit peesblad is een dikke stevige band die van de tenen naar de hiel loopt. Het peesblad wordt ook wel gezien als een verlenging van de achillespees en is hard en weinig elastisch. Het speelt een belangrijke rol in het creëren van de voetboog bij het lopen en staan. De pijn aan de hiel wordt veroorzaakt door een ontsteking of irritatie van de aanhechting van het peesblad aan de hiel.

De kenmerkende klacht van hielspoor zijn een schietende en of zeurende pijn onderaan de hiel. De pijn is meestal op zijn ergst bij het opstaan als men een tijdje stilgezeten heeft. Na beweging nemen de klachten vaak wat af, maar aan het einde van de dag kunnen de klachten weer in ernst toenemen.

Oorzaken hielspoor

Hielspoor noemen wij een overbelasting letsel en komt vaak voor bij:

  • staande beroepen
  • mensen met holle voeten of platvoeten
  • wandelaars en joggers
  • langdurig gebruik van schoenen met zachte zolen of hoge hakken
  • overgewicht

Helpt acupunctuur bij hielspoor?

Ik behandeling regelmatig mensen met hielspoor en doorgaans met goed resultaat. Er lopen een aantal meridianen langs de achillespees, hiel en voet.
Op deze meridianen liggen specifieke acupunctuurpunten die we gebruiken om hielspoor te handelen. Pijn ontstaat volgens de Chinese Geneeskunde altijd door een blokkade die zorgt voor een verminderde doorstroming van energie.

Door een zetten van kleine naaldjes op bepaalde acupunctuurpunten kunnen we de circulatie en doorbloeding verbeteren waardoor zowel de pijn als de oorzaak van de klacht zullen worden aangepakt.
De meeste mensen voelen na een aantal behandelingen al een hele verbetering. acupunctuur-hielspoor

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.