acupunctuur-fibromyalgie

Fibromyalgie, je kunt er veel last van hebben.  Acupunctuur kan de oplossing zijn.

Fibromyalgie betekent letterlijk pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel weke-delen-reuma genoemd. Het komt bij ongeveer twee op de honderd volwassenen voor.

Acupunctuur bij fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid, gepaard gaand met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, verhoogde temperatuur en darmklachten. Anders dan bij reuma worden er bij fibromyalgie meestal geen ontstekingen gevonden.

Deze aandoening komt voornamelijk voor bij vrouwen in de leeftijdscategorie van 20 tot 60 jaar. Er is nog steeds geen wetenschappelijke oorzaak gevonden voor fibromyalgie. De patiënt ziet er vaak gezond uit met normale uitslagen bij bloedonderzoek. Hierdoor kan er veel onbegrip zijn vanuit de omgeving. Ontkenning van dit ziektebeeld door huisarts, specialist, bedrijfsarts, werkgever en niet in de laatste plaats de eigen omgeving, kan veel stress en verdriet veroorzaken. Ik zie dan ook vaak mensen in mijn praktijk die zich niet begrepen voelen en geen erkenning krijgen voor hun klachten.

Het blijkt echter dat mensen met fibromyalgie niet of zeer slecht in staat zijn om in het diepe slaapstadium (de deltaslaap) te komen. Groeihormonen zijn essentiële stoffen die nodig zijn voor herstel . Groeihormonen komen tijdens de deltaslaap vrij en herstellen en bevorderen de groei van weefsels.

Omdat mensen met fibromyalgie de deltaslaap niet of nauwelijks ervaren, hebben zij een laag groeihormoongehalte. Dit resulteert in een onvermogen van het lichaam om te herstellen.

Acupunctuur zorgt voor een sneller herstel waardoor fibromyalgie klachten zullen verminderen.

De constante gespannenheid van de spieren in combinatie met het onvermogen om in de diepe herstellende slaap te geraken, zijn er de oorzaak van dat de fibromyalgie niet alleen hevige pijnen veroorzaakt, maar ook algehele uitputting en hoofdpijn.

Acupunctuur bij fibromyalgie symptomen

In de praktijk blijkt dat het heel goed mogelijk is de symptomen van fibromyalgie te behandelen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat acupunctuur een regulerende werking heeft op de aanmaak van lichaamseigen stoffen. Door het lichaam te stimuleren en de balans te herstellen, kan ik de klachten meestal verminderen.

Daarnaast heeft acupunctuur een bewezen pijnstillend effect, waardoor pijnklachten sterk kunnen afnemen en in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnen.

Het effect van acupunctuur bij mensen met fibromyalgie is wisselend. Bij sommigen neemt de vermoeidheid af, bij anderen wordt de pijn minder. Gezien de ernst van het probleem kunnen we bij fibromyalgie vaak pas na 10 behandelingen beoordelen wat het effect op je lichaam is.

De tijd tussen de behandelingen varieert van 1 tot 2 weken. Zodoende weet je pas na enkele maanden of acupunctuur het voor u gewenste resultaat heeft. Het is belangrijk dat je je realiseert dat acupunctuur de fibromyalgie niet kan genezen, maar in veel gevallen wel de klachten kan verlichten. acupunctuur-fibromyalgie

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!