acupunctuur-rotterdam-indicaties

Acupunctuur bij slaapproblemen

Problemen met slapen?  Acupunctuur kan de oplossing zijn .

Iedereen slaapt weleens een nachtje slecht, maar gelukkig slapen de meeste mensen goed. Slaapt u echter vaak slecht en stapt u in de ochtend doodmoe uit bed. Dan kunt u een slaapstoornis hebben. In Nederland heeft ruim 15 % van de bevolking af en toe last van slapeloosheid. Acupunctuur is een effectieve manier om slaapstoornissen te behandelen zonder vervelende bijwerkingen.

Slaap heeft vooral een herstellende functie voor het lichaam en met name voor de hersenen. Slaap is nodig om bijvoorbeeld te voorkomen dat de concentratie achteruit gaat. Gemiddeld slaapt men gemiddeld in Nederland 7 uur en een kwartier per nacht. De hoeveelheid slaap verschilt echter van mens tot mens. Waar de èèn 6 uur slaapt , slaapt de ander 9 tot 10 uur.

Medisch gezien spreken we pas van een slaapstoornis als iemand langdurig slecht slaapt en hier overdag last van heeft. Iemand voelt zich moe heeft concentratieproblemen of is erg prikkelbaar of juist slaperig.

Depressies , somberheid of een gespannen gevoel ligt ook op de loer. Een goede nachtrust is dus zowel lichamelijk als geestelijk erg belangrijk. Acupunctuur hersteld het evenwicht tussen Yang (dag) en Yin (nacht)

Acupunctuur en slapeloosheid

Vanuit de Oosterse Geneeswijze worden slaapproblemen gezien als een verstoring tussen Yin en Yang.  De Yin energie staat voor koelte, rust en de nacht. Yang energie staat voor warmte, beweging, activiteit en de dag.

Wanneer er een verstoring tussen Yin en Yang is, kan de Yang energie van de dag niet soepel overgaan in de Yin van de nacht. De overgang van yang naar yin is een natuurlijk proces maar kan door vele oorzaken verstoord raken.

Acupunctuur is er op gericht om de balans tussen Yin en yang te herstellen. Dit doen we door het plaatsen van zeer kleine naaldjes op specifieke acupunctuurpunten. Tevens geven wij leefstijl en voedingsadviezen die de slaap zullen bevorderen. Naast de acupunctuurbehandeling kunnen we ook kruiden inzetten om de slaap te bevorderen. Een behandeling zal dus het tekort aan yin of het teveel aan yang herstellen waardoor u beter zult gaan slapen.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Kan acupunctuur helpen bij het behandelen van slapeloosheid?

Ja, acupunctuur kan nuttig zijn bij het behandelen van slapeloosheid. Onderzoek suggereert dat acupunctuur de kwaliteit van de slaap kan verbeteren door de productie van melatonine te verhogen, het slaaphormoon, en door de stressrespons van het lichaam te verlagen.

Hoe werkt acupunctuur voor slapeloosheid?

Acupunctuur werkt door fijne naalden te plaatsen op specifieke punten op het lichaam om de stroom van Qi (energie) te reguleren. Dit kan helpen om het lichaam terug in balans te brengen en de slaap te bevorderen door het verminderen van stress, angst en het balanceren van het zenuwstelsel.

Hoeveel acupunctuursessies zijn er nodig om verbetering te zien bij slapeloosheid?

Het aantal benodigde acupunctuursessies kan variëren afhankelijk van de ernst van de slapeloosheid en hoe iemand op de behandeling reageert. Sommige mensen merken verbetering na een paar sessies, terwijl anderen meer sessies nodig kunnen hebben. Het is belangrijk om met een acupuncturist te overleggen voor een persoonlijk behandelplan.

Zijn er bijwerkingen van acupunctuur bij de behandeling van slapeloosheid?

Acupunctuur wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar net als bij elke medische procedure, zijn er enige risico’s. Acupunctuur slaapproblemenMogelijke bijwerkingen kunnen lichte bloedingen of blauwe plekken zijn op de plaats waar de naalden worden ingebracht. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam. Het is belangrijk om een gekwalificeerde en ervaren acupuncturist te zoeken voor de behandeling.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.