acupunctuur depressie

Wat is een depressie

Heeft u last van een depressie of depressieve gevoelens?  Acupunctuur zorgt dat u weer snel in balans komt.

Een depressie valt onder de stemmingswisselingen en zorgt ervoor dat je je erg lusteloos en somber voelt. Iedereen voelt zich weleens somber . Als je bijvoorbeeld iets vervelends meemaakt zit je vaak even slecht in je vel. Dit is een normale , gezonde en tijdelijke reactie.
Als dit echter langer dan 2 weken blijft aanhouden , kan het zijn dat je een depressie hebt.

In mijn acupunctuur praktijk behandel ik dagelijks cliënten met een depressie en depressieve gevoelens.

Een depressie komt vaak voor. Uit onderzoek blijkt dan meer dan 20 % van de Nederlanders ooit een depressie ontwikkeld. Een depressie ontstaat veelal door een combinatie van biologische, psychische en sociale factoren.  De aandoening verschilt in ernst en tijdsduur.
De gemiddelde duur van een depressie is ongeveer 6 maanden. Soms is een depressie éénmalig , maar meestal komen ze terug.  Bij een lichte depressie kan iemand nog redelijk normaal functioneren, maar bij een ernstige depressie beheerst het je hele leven.

In mijn praktijk voor acupunctuur is het ook mogelijk om naast de acupunctuur behandelingen Chinese kruiden als ondersteuning te gebruiken.

Symptomen van een depressie

  • sombere stemmingen
  • angst en paniekgevoelens
  • vermoeidheid en verlies van energie
  • slaapproblemen
  • hoofdpijn
  • duizeligheid
  • eetproblemen, afvallen of juist gewichtstoename
  • onrustig en gejaagd gevoel
  • moeite met geheugen en concentratie
  • bij een ernstige depressie regelmatig denken aan de dood of zelfdoding.

Acupunctuur bij depressie

Uit onderzoek blijkt dat acupunctuur kan helpen bij het behandelen van een depressie.

Acupunctuur kan zowel de mentale als lichamelijke symptomen verminderen of in zijn geheel verhelpen.  Acupunctuur herstelt de balans op zowel het mentale als lichamelijk gebied. Volgens de Chinese geneeswijze is er geen enkel onderscheid tussen lichaam en geest.

Alles bestaat uit Qi ( energie ) en hierin kan een verstoring optreden. Vaak is er sprake van een langdurige blokkade van de leverenergie met als gevolg dat er disbalans in andere organen ontstaat.  Als gevolg hiervan kunnen allerlei klachten en ziekten ontstaan.

Middels het plaatsen van een aantal kleine naaldjes in acupunctuurpunten trachten wij het evenwicht in het lichaam te herstellen. Energie moet goed stromen en tekorten moeten worden aangevuld.  Mijn ervaring is dat een depressie vaak wordt veroorzaakt door een verminderde doorstroming van energie en een tekort aan yin energie.

Acupunctuur in combinatie met andere therapieën

Wanneer je al in behandeling bent bij een andere therapeut kan dat prima in combinatie met acupunctuur. Acupunctuur kan naast psychotherapie of het gebruik van medicatie worden toegepast. Mijn ervaring is dat een combinatie vaak juist de beste resultaten geeft.

De combinatie van verschillenden therapieën kunnen elkaars werking versterken. Naast de acupunctuur behandelingen maak ik ook vaak gebruik van ontspanningsoefeningen en voedingssupplementen.acupunctuur-depressie

Wilt u uit de negatieve spiraal komen en weer beter in uw vel komen aarzel dan niet om een afspraak te maken.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!