acupunctuur-rotterdam-indicaties

Acupunctuur bij allergieën

Allergieën behoren tot de meest voorkomende kwalen en kunnen worden veroorzaakt door een groot aantal stoffen.

Allergenen zijn de stoffen die in staat zijn bij bepaalde mensen een allergische reactie op te wekken. Er zijn vele duizenden allergenen bekend. De meest voorkomende allergenen zijn:

  • luchtwegallergenen zoals bijvoorbeeld huisstofmijt, stuifmeel van bomen en planten en huidschilfers van huisdieren.
  • voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld koemelk, pinda’s, ei en noten
  • geneesmiddelen, onder andere penicilline.
  • insecten gif, bijvoorbeeld van bijen en wespen.
  • allergenen die contact maken met de huid zoals bijvoorbeeld metalen, rubber en conserveringsmiddelen.

Acupunctuur bij luchtwegallergieën

Stuifmeel, huidschilfers van huisdieren en huisstofmijten kunnen allemaal een allergische reactie in de luchtwegen veroorzaken. Milde maar soms al zeer vervelende klachten zijn de loopneus, jeukende ogen en niezen. In ernstiger gevallen kan ook forse benauwdheid ontstaan: allergisch astma.

De bekendste luchtwegallergie is hooikoorts wat in feite een allergie voor stuifmeel (pollen) van planten en bomen is.

Het spijsverteringskanaal

Als je voedingsmiddelen eet waar je allergisch voor bent, kan dit in het spijsverteringskanaal voor problemen zorgen. Prikkelende sensaties in de mond en in ernstiger gevallen ook zwelling van de tong en het strottenhoofd. Verderop in het spijsverteringskanaal, in de darmen, kan diarree een uiting zijn van allergie voor voedingsmiddelen.

Soms is maar een zeer kleine hoeveelheid van het allergeen nodig om een reactie op te wekken.

De Huid

Eczeem is vaak een allergische ontstekingsreactie van de huid. Eczeem komt bij ongeveer 15 van de 1000 mensen in alle leeftijdsklassen voor. Het kan vanaf de geboorte aanwezig zijn, maar ook op latere leeftijd ontstaan.

Het lijkt voor de hand liggend om wanneer je klachten hebt langs te komen in de gevoelige periode om zodoende de symptomen te verminderen en je weerstand te verhogen.
Zit je echter midden in een allergische reactie dan is het zeker raadzaam om contact op te nemen en kunnen we ons in eerste instantie richten op het verminderen van de symptomen. Echter, ook bij allergie geldt dus: voorkomen is beter dan genezen.

Helpt acupunctuur mij van mijn allergie af?

De behandeling van allergie met acupunctuur is, naast het onderdrukken van de effecten van de allergie (symptoombestrijding), uiteindelijk gericht op het versterken van het lichaam. Op deze manier probeer ik ook op de langere termijn blijvend resultaat te boeken.

Het lichaam in balans brengen met acupunctuur kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van allergische reacties en het voorkomen van allergieën.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!