Acupunctuur bij hooikoorts

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van bloeiende bomen of planten. Het wordt ook wel een pollenallergie genoemd omdat stuifmeel ( pollen ) de allergie veroorzaken.

Symptomen hooikoorts

Door hooikoorts worden met name de slijmvliezen van de ogen, neus, mond en keelholte geïrriteerd.  Daarnaast kunt u last hebben van meer algemene ziekteverschijnselen.

De meest voorkomende klachten bij hooikoorts zijn :

  • loopneus en verstopte neus
  • niezen
  • jeukende neus
  • hoesten en pijnlijke keel
  • benauwdheid
  • vermoeidheid
  • een grieperig gevoel

Sommige mensen hebben maar een aantal van deze klachten, terwijl anderen en meer hebben. De ernst van de klachten zijn ook van  persoon tot persoon wisselend. De duur van de klachten zijn ook wisselend. Dit komt door de verschillende bloeiperioden. Grassen bloeien in mei, juni en juli. Vanaf januari tot en met september bloeien de voorjaarsbomen, grassen en onkruiden.

Hooikoorts ontstaat door een heftige reactie van het immuunsysteem op onschuldige pollen.  Erfelijkheid speelt vaak een grote rol. Hooikoorts komt vaak voor. Ongeveer 4% van de Nederlandse bevolking heeft hooikoorts.

Hoe helpt acupunctuur bij hooikoorts?

Acupunctuur kan worden ingezet tijdens de periode dat u allergisch reageert en veel klachten heeft. Het is echter verstandig om voor die periode al te starten met acupunctuur. Hooikoorts heeft te maken met een niet goed werkend afweermechanisme.

Het is verstandig hier vast aan te werken voor dat de periode aanbreekt dat u klachten krijgt.  Na ongeveer 6 behandelingen kan er een duidelijke klachtenvermindering optreden. Soms spreken we nog eens af tijdens het hooikoortsseizoen voor een aanvullende behandeling

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult.

danielle maas
2022-01-19
Geverifieerde
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Geverifieerde
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Geverifieerde
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Geverifieerde
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Geverifieerde
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Geverifieerde
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Geverifieerde
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Geverifieerde
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Geverifieerde
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.
Hans
2021-10-19
Geverifieerde
Totale ontspanning door een paar van die naaldjes en persoonlijke aandacht, ik zou het na elke drukke werkdag wel willen... Patrick bedankt!