acupunctuur-rotterdam-indicaties

Acupunctuur vermoeidheid

Vermoeidheid is een klacht waar veel mensen in meer of mindere mate last van hebben. Binnen onze praktijk is dit een klacht die wij dagelijks behandelen. Vaak is er geen duidelijke oorzaak te vinden en is behandeling in de reguliere zorg niet mogelijk . Soms is er echter wel een duidelijke oorzaak zoals bijvoorbeeld bloedarmoede, een ontsteking of een ziekte.

Meestal is er dus echter geen oorzaak medisch te vinden en kan acupunctuur een grote hulp zijn.  De meeste cliënten beschrijven de vermoeidheid als een leeg gevoel, gebrek aan energie  of een lege batterij.

Iedereen is verschillend , dus ook geen enkele vermoeidheid is hetzelfde. Vaak gaat vermoeidheid dan ook samen met andere klachten zoals : slapeloosheid, stress, zware benen of armen, lusteloosheid, depressieve gevoelens . Je kan chronisch moe zijn en al moe zijn bij het opstaan of snel moe worden na lichte inspanning.

Kortom iedereen is uniek en zo wordt er vanuit de Chinese geneeskunde ook naar gekeken en behandeld . Geen enkele behandeling is dan ook hetzelfde en wordt precies afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Hoe kijkt men vanuit de acupunctuur naar vermoeidheid

Vermoeidheid is één van de frequents voorkomende klacht in mijn praktijk en vaak is dit zelfs het belangrijkste of enigste symptoom die wordt ervaren.
In de Chinese geneeskunde valt vermoeidheid onder uitputting ( Xu Lao ) De term uitputting beschrijft niet alleen een symptoom d.w.z. vermoeidheid, maar ook de onderliggende oorzaak hiervan,  namelijk Qi leegte van het lichaam.

Een leegte is een tekort aan één of meerdere zaken bijvoorbeeld :

Qi ( energie ), bloed , yin of yang. Deze leegte uit zich als een lichamelijke vermoeidheid maar je kan ook mentaal leeg zijn. Vaak gaan deze beide echter samen. U kunt dan geen enthousiasme opbrengen voor dingen die u normaal leuk vindt.  U zit gewoon niet lekker in uw vel .

Naast deze leegte van energie, bloed, yin of yang is er ook vaak sprake van een blokkade. Door deze energieblokkades op te heffen kan energie weer stromen en voelt men zich energieker en vitaler. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vermoeidheidsklachten goed te behandelen zijn middels acupunctuur, dit is ook mijn ervaring vanuit mijn praktijk.

Vermoeidheid en Acupunctuur

Acupunctuur kan goed helpen bij vermoeidheidsklachten. Als u bij mij in de praktijk komt hebben wij eerst een uitgebreid intakegesprek. Tijdens deze intake zal ik naar uw verhaal luisteren en een aantal vragen stellen. Tevens zal ik naar uw tong kijken en uw pols voelen. Hierdoor ben ik in staat te achterhalen wat bij u de onderliggende oorzaak is van uw vermoeidheid.

Naast het gebruik van zéér kleine naaldjes die geen pijn doen geef ik voedingsadviezen en werk ik soms met voedingssupplementen. Over het algemeen kunt u na een aantal behandelingen al verschil merken.  Heeft u al lang last van chronische vermoeidheidsklachten zijn er misschien wat meer behandelingen nodig.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.