acupunctuur-rotterdam-indicaties

Acupunctuur bij vermoeidheidsklachten

Vermoeidheid is een klacht waar veel mensen in meer of mindere mate last van hebben. Binnen onze praktijk is dit een klacht die wij dagelijks behandelen. Vaak is er geen duidelijke oorzaak te vinden en is behandeling in de reguliere zorg niet mogelijk. Soms is er echter wel een duidelijke oorzaak zoals bijvoorbeeld bloedarmoede, een ontsteking of een ziekte.

Meestal is er dus echter geen oorzaak medisch te vinden en kan acupunctuur een grote hulp zijn.  De meeste cliënten beschrijven de vermoeidheid als een leeg gevoel, gebrek aan energie of een lege batterij.

Iedereen is verschillend , dus ook geen enkele vermoeidheid is hetzelfde. Vaak gaat vermoeidheid dan ook samen met andere klachten zoals : slapeloosheid, stress, zware benen of armen, lusteloosheid, depressieve gevoelens. Je kan chronisch moe zijn en al moe zijn bij het opstaan of snel moe worden na lichte inspanning.

Kortom iedereen is uniek en zo wordt er vanuit de Chinese geneeskunde ook naar gekeken en behandeld . Geen enkele behandeling is dan ook hetzelfde en wordt precies afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Hoe kijkt men vanuit de acupunctuur naar vermoeidheid?

Vermoeidheid is één van de frequent voorkomende klacht in mijn praktijk en vaak is dit zelfs het belangrijkste of enigste symptoom die wordt ervaren.
In de Chinese geneeskunde valt vermoeidheid onder uitputting (Xu Lao) De term uitputting beschrijft niet alleen een symptoom d.w.z. vermoeidheid, maar ook de onderliggende oorzaak hiervan, namelijk Qi leegte van het lichaam.

Een leegte is een tekort aan één of meerdere zaken bijvoorbeeld :

Qi (energie), bloed, yin of yang. Deze leegte uit zich als een lichamelijke vermoeidheid maar je kan ook mentaal leeg zijn. Vaak gaan deze beide echter samen. U kunt dan geen enthousiasme opbrengen voor dingen die u normaal leuk vindt. U zit gewoon niet lekker in uw vel .

Naast deze leegte van energie, bloed, yin of yang is er ook vaak sprake van een blokkade. Door deze energieblokkades op te heffen kan energie weer stromen en voelt men zich energieker en vitaler. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vermoeidheidsklachten goed te behandelen zijn middels acupunctuur, dit is ook mijn ervaring vanuit mijn praktijk.

Behandeling acupunctuur bij vermoeidheid

Acupunctuur kan goed helpen bij vermoeidheidsklachten. Als u bij mij in de praktijk komt hebben wij eerst een uitgebreid intakegesprek. Tijdens deze intake zal ik naar uw verhaal luisteren en een aantal vragen stellen. Tevens zal ik naar uw tong kijken en uw pols voelen. Hierdoor ben ik in staat te achterhalen wat bij u de onderliggende oorzaak is van uw vermoeidheid.

Naast het gebruik van zéér kleine naaldjes die geen pijn doen geef ik voedingsadviezen en werk ik soms met voedingssupplementen. Over het algemeen kunt u na een aantal behandelingen al verschil merken.  Heeft u al lang last van chronische vermoeidheidsklachten zijn er misschien wat meer behandelingen nodig.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Meest gestelde vragen

Werkt acupunctuur echt bij het behandelen van slapeloosheid?

Verschillende onderzoeken suggereren dat acupunctuur kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit bij mensen met slapeloosheid. Het kan helpen door het niveau van neurotransmitters te beïnvloeden die betrokken zijn bij het bevorderen van de slaap. Echter, zoals bij elke medische behandeling, werkt acupunctuur niet voor iedereen op dezelfde manier en het succes kan variëren afhankelijk van individuele omstandigheden.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van acupunctuurbehandelingen voor slapeloosheid?

Dit is afhankelijk van het individu en de ernst van hun slapeloosheid. Sommige mensen melden een verbetering na een enkele sessie, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben over een langere periode. Over het algemeen kan men verwachten dat het meerdere weken tot maanden kan duren om significante en langdurige resultaten te zien.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van acupunctuurbehandeling voor slapeloosheid?

Acupunctuur wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer het wordt uitgevoerd door een ervaren, gekwalificeerde professional. Acupunctuur bij vermoeidheidMogelijke bijwerkingen zijn onder meer bloeden of blauwe plekken op de prikplaats, lichte pijn tijdens of na de behandeling, en in zeldzame gevallen kunnen infecties optreden. Als je je zorgen maakt over mogelijke bijwerkingen, bespreek dit dan met je acupuncturist of zorgverlener.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.