acupunctuur-hoofdpijn-migraine

Acupunctuur hoofdpijn

Hoofdpijn, je kunt er veel last van hebben. Acupunctuur kan de oplossing zijn.

Hoofdpijn is een vaak voorkomende klacht; je kunt er veel last van hebben. Sommige mensen hebben zoveel klachten, dat ze lijden aan slapeloosheid of zich zelfs ziek moeten melden. Migraine of hoofdpijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren. Maar ook als je in mindere mate, maar toch regelmatig last hebt van hoofdpijn, kan acupunctuur leiden tot vermindering van de klachten of deze zelfs compleet verhelpen.

Acupunctuurbehandeling bij hoofdpijn

Hoofdpijnklachten kunnen vele oorzaken hebben. Ik zal eerst vragen of je al met je klachten bij de huisarts, de tandarts of een specialist bent geweest. Klachten als oor- of neusholteontsteking, een kaakholteontsteking of verhoogde bloeddruk gaan immers vaak met hoofdpijn gepaard. Van belang is ook of er sprake is van hoofdpijn als gevolg van een ongeval of een ernstige aandoening. Je begrijpt dat dit belangrijke informatie vooraf is, om tot een succesvolle behandeling te komen.

Bij spanningshoofdpijn zijn de spieren van de schouders en de nek gespannen. Het bloed en de energie die de schedel voeden worden hierdoor plaatselijk geblokkeerd. Het gevolg is het ervaren van hoofdpijn. 
Dit is vaak een zeurende pijn die een paar dagen tot enkele weken kan aanhouden.

Hoofdpijn is goed te behandelen met acupunctuur. Ik behandel dagelijks cliënten met hoofdpijn en over het algemeen met zeer goed resultaat. Naast de acupunctuur behandelingen kunnen we ook Chinese kruiden voorschrijven. De Chinese kruiden die wij gebruiken zijn in tabletvorm die u 1 a 2 maal per dag moet gebruiken.

Hoofdpijn en de Chinese geneeskunde

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt hoofdpijn ook wel hoofdwind genoemd. Het hoofd is de verzamelplaats van alle yangmeridianen, het huis van het heldere yang. Alle Qi en bloed van de organen gaan naar het hoofd. Als deze circulaties door externe of interne ziekten verstoord zijn treedt er hoofdpijn op.

In veel gevallen kan ik de hoofdpijn effectief bestrijden. Zeker omdat bij acupunctuur gekeken wordt naar het totale functioneren van het lichaam voor het vinden van de oorzaak van de klacht. Gemiddeld zijn er vijf tot zes behandelingen nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling in jouw geval effectief is. Sommige mensen verlaten de praktijk al volledig klachtenvrij na een aantal behandelingen. Anderen komen vaker terug. Het resultaat is geheel afhankelijk van het type hoofdpijn en de bijkomende factoren die voor iedere patiënt verschillend zijn.

Acupunctuur bij hoofdpijn is erop gericht de leegte niet te laten ontstaan met als gevolg ook de stijgende energie te voorkomen. Vaak is binnen 5 behandelingen een effect merkbaar.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen bij hoofdpijn klachten

Hoe werkt acupunctuur bij hoofdpijn?

Acupunctuur kan helpen om hoofdpijn te verlichten door het evenwicht in het lichaam te herstellen. Het doel is om de blokkades in de energiebanen, ook wel meridianen genoemd, op te heffen en zo de vrije stroom van Qi (levensenergie) te bevorderen. Dit kan helpen bij het verminderen van de frequentie en de intensiteit van hoofdpijn.

Hoe snel kan ik verlichting verwachten van mijn hoofdpijn na een acupunctuurbehandeling?

De reactie op acupunctuur verschilt per individu. Sommige mensen ervaren onmiddellijke verlichting na de eerste behandeling, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben voordat ze een significante verbetering opmerken. Over het algemeen zou je na een paar sessies verbetering moeten merken.

Is acupunctuur veilig bij de behandeling van hoofdpijn?

Ja, acupunctuur is een veilige behandeling wanneer deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren acupuncturist. Zoals bij elke medische behandeling, zijn er enkele potentiële bijwerkingen, maar deze zijn over het algemeen minimaal en van voorbijgaande aard.

Wordt acupunctuur voor hoofdpijnklachten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Acupunctuur bij hoofdpijnDe meeste zorgverzekeraars vergoeden acupunctuur vanuit de aanvullende verzekering. Het is echter altijd raadzaam om dit vooraf te controleren bij uw zorgverzekeraar. In onze praktijk zijn wij lid van de NVA, waardoor de behandelingen meestal worden vergoed.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.