acupunctuur-hoofdpijn-migraine

Acupunctuur hoofdpijn

Hoofdpijn, je kunt er veel last van hebben. Acupunctuur kan de oplossing zijn.

Hoofdpijn is een vaak voorkomende klacht; je kunt er veel last van hebben. Sommige mensen hebben zoveel klachten, dat ze lijden aan slapeloosheid of zich zelfs ziek moeten melden. Migraine of hoofdpijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren. Maar ook als je in mindere mate, maar toch regelmatig last hebt van hoofdpijn, kan acupunctuur leiden tot vermindering van de klachten of deze zelfs compleet verhelpen.

Acupunctuurbehandeling bij hoofdpijn

Hoofdpijnklachten kunnen vele oorzaken hebben. Ik zal eerst vragen of je al met je klachten bij de huisarts, de tandarts of een specialist bent geweest. Klachten als oor- of neusholteontsteking, een kaakholteontsteking of verhoogde bloeddruk gaan immers vaak met hoofdpijn gepaard. Van belang is ook of er sprake is van hoofdpijn als gevolg van een ongeval of een ernstige aandoening. Je begrijpt dat dit belangrijke informatie vooraf is, om tot een succesvolle behandeling te komen.

Bij spanningshoofdpijn zijn de spieren van de schouders en de nek gespannen. Het bloed en de energie die de schedel voeden worden hierdoor plaatselijk geblokkeerd. Het gevolg is het ervaren van hoofdpijn. 
Dit is vaak een zeurende pijn die een paar dagen tot enkele weken kan aanhouden.

Hoofdpijn is goed te behandelen met acupunctuur. Ik behandel dagelijks cliënten met hoofdpijn en over het algemeen met zeer goed resultaat. Naast de acupunctuur behandelingen kunnen we ook Chinese kruiden voorschrijven. De Chinese kruiden die wij gebruiken zijn in tabletvorm die u 1 a 2 maal per dag moet gebruiken.

Hoofdpijn en de Chinese geneeskunde

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt hoofdpijn ook wel hoofdwind genoemd. Het hoofd is de verzamelplaats van alle yangmeridianen, het huis van het heldere yang. Alle Qi en bloed van de organen gaan naar het hoofd. Als deze circulaties door externe of interne ziekten verstoord zijn treedt er hoofdpijn op.

In veel gevallen kan ik de hoofdpijn effectief bestrijden. Zeker omdat bij acupunctuur gekeken wordt naar het totale functioneren van het lichaam voor het vinden van de oorzaak van de klacht. Gemiddeld zijn er vijf tot zes behandelingen nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling in jouw geval effectief is. Sommige mensen verlaten de praktijk al volledig klachtenvrij na een aantal behandelingen. Anderen komen vaker terug. Het resultaat is geheel afhankelijk van het type hoofdpijn en de bijkomende factoren die voor iedere patiënt verschillend zijn.

Acupunctuur bij hoofdpijn is erop gericht de leegte niet te laten ontstaan met als gevolg ook de stijgende energie te voorkomen. Vaak is binnen 5 behandelingen een effect merkbaar.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Veel gestelde vragen bij hoofdpijn klachten

Hoe werkt acupunctuur bij hoofdpijn?

Acupunctuur kan helpen om hoofdpijn te verlichten door het evenwicht in het lichaam te herstellen. Het doel is om de blokkades in de energiebanen, ook wel meridianen genoemd, op te heffen en zo de vrije stroom van Qi (levensenergie) te bevorderen. Dit kan helpen bij het verminderen van de frequentie en de intensiteit van hoofdpijn.

Hoe snel kan ik verlichting verwachten van mijn hoofdpijn na een acupunctuurbehandeling?

De reactie op acupunctuur verschilt per individu. Sommige mensen ervaren onmiddellijke verlichting na de eerste behandeling, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben voordat ze een significante verbetering opmerken. Over het algemeen zou je na een paar sessies verbetering moeten merken.

Is acupunctuur veilig bij de behandeling van hoofdpijn?

Ja, acupunctuur is een veilige behandeling wanneer deze wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren acupuncturist. Zoals bij elke medische behandeling, zijn er enkele potentiële bijwerkingen, maar deze zijn over het algemeen minimaal en van voorbijgaande aard.

Wordt acupunctuur voor hoofdpijnklachten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Acupunctuur bij hoofdpijnDe meeste zorgverzekeraars vergoeden acupunctuur vanuit de aanvullende verzekering. Het is echter altijd raadzaam om dit vooraf te controleren bij uw zorgverzekeraar. In onze praktijk zijn wij lid van de NVA, waardoor de behandelingen meestal worden vergoed.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.