acupunctuur-nekklachten

Acupunctuur nekklachten

Nekklachten kunnen het gevolg zijn van verhoogde spierspanning in de nek. De nekspieren kunnen zich met grote kracht aanspannen, waardoor de druk op de tussenwervelschijven zo groot wordt dat er slijtage optreedt of zenuwen bekneld of geïrriteerd raken. Er kunnen vele oorzaken zijn die aanleiding geven tot deze spierspanning. Orgaanproblemen, een verkeerde houding en stress zijn enkele voorbeelden hiervan.

Acupunctuur whiplash

De klachten die horen bij een whiplash kunnen zeer divers zijn, uiteenlopend van chronische pijn in de nek, chronische hoofdpijn, tintelingen in armen en handen, tot gedrag- en karakterveranderingen. Soms komen ook cognitieve stoornissen voor zoals een verminderd korte termijngeheugen en concentratieproblemen.

Een whiplash is een zweepslag in de nek. Het is een verrekking van de spieren en gewrichtsbanden rond de wervelkolom van hals en nek. Het ontstaat meestal door een plotselinge achterwaartse of voorwaartse, schoksgewijze beweging van het hoofd tijdens het sporten, een val of ongeval zoals een auto-ongeluk.
Vanuit de visie van de acupunctuur is bij een whiplash de vrije energiedoorstroming rondom de nek in meer of mindere mate verstoord.

Acupunctuur kan deze energiestroom weer op gang brengen. Tevens verminderd acupunctuur de pijnklachten. Zeker als er al in een vroeg stadium tot behandeling wordt overgegaan. In de meeste gevallen treedt verbetering op en vaak ook genezing.

Door het zetten van enkele naaldjes probeer ik de spanning van in de spieren te verminderen en de circulatie te verbeteren, zodat je klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen.

Acupunctuur schouderklachten

Nekklachten komen vaak voor in combinatie met schouderklachten. Net onder de schedelrand op de zijkant van de nekspieren zitten pijnlijke punten. De pijn straalt meestal uit naar de bovenzijde van de schouders. Net iets achter de bovenzijde van de schouder zit vaak ook een pijnlijke plek.

Als men op die plekken drukt, kan de pijn naar boven uitstralen, naar de zijkanten van het hoofd. De spieren in de omgeving van de genoemde punten zijn hard en drukgevoelig. 
Bij zeker 75% van de Nederlandse bevolking zijn deze punten gevoelig als er op gedrukt wordt.

Dit heeft te maken met het jachtige leven dat we leiden. Drukte, stress en gejaagdheid zijn belangrijke factoren die leiden tot deze pijn. Ook andere factoren, bijvoorbeeld orgaanverstoringen, kunnen leiden tot nekpijn en schouderpijn.

Bewegingsbeperking in de schoudergewrichten komt veel voor. Men kan de arm tot een zeker punt omhoog heffen, gaat men dan nog een paar millimeter verder, dan volgt een hevige pijn. Mensen die maanden of soms zelfs jaren zo’n kwaal hebben, lopen het risico dat de bewegingsbeperking nog erger wordt. Er kunnen zelfs ontstekingen bij het gewricht ontstaan.

Ik gebruik bij nek en schouderklachten naast acupunctuur ook aanvullende behandelmethoden zoals guasha en cupping.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Veel gestelde vragen bij nek en schouderklachten

Wat zijn de voordelen van acupunctuur bij nek- en schouderklachten?

Acupunctuur kan met name op het gebied van pijnbestrijding en spierontspanning veel voor je betekenen. Ook kunnen gewrichtsblokkades worden opgeheven, wat vaak leidt tot een vermindering van klachten.

Hoe werkt acupunctuur bij het verminderen van acute en chronische nek- en schouderklachten?

Bij acute klachten zijn enkele behandelingen vaak al voldoende voor een merkbaar effect. Bij chronische klachten zijn meestal meer behandelingen nodig. In beide gevallen helpt acupunctuur bij het opheffen van blokkades waardoor energie weer vrij kan stromen.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig om verbetering te ervaren bij nek- en schouderklachten?

Antwoord: Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de ernst en duur van de klachten. Bij acute klachten zijn vaak enkele behandelingen al voldoende, terwijl chronische klachten meestal meer behandelingen vereisen.

Hoe kan acupunctuur helpen bij blijvend letsel zoals ernstige slijtage in de nek- en schouders?

Wanneer er sprake is van blijvend nek-schouder letsel zoals bij ernstige slijtage, kan acupunctuur een symptoom bestrijdend karakter hebben. De behandeling richt zich dan met name op het verminderen van de pijnklachten.

Op welke manier kan acupunctuur helpen bij dieper liggende problemen, zoals zwakte van bepaalde organen, die mogelijk bijdragen aan nek- en schouderklachten?

Naast het opheffen van energetische blokkades, richt acupunctuur zich ook op dieper liggende problematiek zoals een zwakte van bepaalde organen. Acupunctuur nek en schouderklachten Door deze dieper liggende oorzaken te behandelen, kan acupunctuur niet alleen acute problemen verhelpen maar ook op de langere termijn effect behalen.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.