acupunctuur-nekklachten

Acupunctuur nekklachten

Nekklachten kunnen het gevolg zijn van verhoogde spierspanning in de nek. De nekspieren kunnen zich met grote kracht aanspannen, waardoor de druk op de tussenwervelschijven zo groot wordt dat er slijtage optreedt of zenuwen bekneld of geïrriteerd raken. Er kunnen vele oorzaken zijn die aanleiding geven tot deze spierspanning. Orgaanproblemen, een verkeerde houding en stress zijn enkele voorbeelden hiervan.

Acupunctuur whiplash

De klachten die horen bij een whiplash kunnen zeer divers zijn, uiteenlopend van chronische pijn in de nek, chronische hoofdpijn, tintelingen in armen en handen, tot gedrag- en karakterveranderingen. Soms komen ook cognitieve stoornissen voor zoals een verminderd korte termijngeheugen en concentratieproblemen.

Een whiplash is een zweepslag in de nek. Het is een verrekking van de spieren en gewrichtsbanden rond de wervelkolom van hals en nek. Het ontstaat meestal door een plotselinge achterwaartse of voorwaartse, schoksgewijze beweging van het hoofd tijdens het sporten, een val of ongeval zoals een auto-ongeluk.
Vanuit de visie van de acupunctuur is bij een whiplash de vrije energiedoorstroming rondom de nek in meer of mindere mate verstoord.

Acupunctuur kan deze energiestroom weer op gang brengen. Tevens verminderd acupunctuur de pijnklachten. Zeker als er al in een vroeg stadium tot behandeling wordt overgegaan. In de meeste gevallen treedt verbetering op en vaak ook genezing.

Door het zetten van enkele naaldjes probeer ik de spanning van in de spieren te verminderen en de circulatie te verbeteren, zodat je klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen.

Acupunctuur schouderklachten

Nekklachten komen vaak voor in combinatie met schouderklachten. Net onder de schedelrand op de zijkant van de nekspieren zitten pijnlijke punten. De pijn straalt meestal uit naar de bovenzijde van de schouders. Net iets achter de bovenzijde van de schouder zit vaak ook een pijnlijke plek.

Als men op die plekken drukt, kan de pijn naar boven uitstralen, naar de zijkanten van het hoofd. De spieren in de omgeving van de genoemde punten zijn hard en drukgevoelig. 
Bij zeker 75% van de Nederlandse bevolking zijn deze punten gevoelig als er op gedrukt wordt.

Dit heeft te maken met het jachtige leven dat we leiden. Drukte, stress en gejaagdheid zijn belangrijke factoren die leiden tot deze pijn. Ook andere factoren, bijvoorbeeld orgaanverstoringen, kunnen leiden tot nekpijn en schouderpijn.

Bewegingsbeperking in de schoudergewrichten komt veel voor. Men kan de arm tot een zeker punt omhoog heffen, gaat men dan nog een paar millimeter verder, dan volgt een hevige pijn. Mensen die maanden of soms zelfs jaren zo’n kwaal hebben, lopen het risico dat de bewegingsbeperking nog erger wordt. Er kunnen zelfs ontstekingen bij het gewricht ontstaan.

Ik gebruik bij nek en schouderklachten naast acupunctuur ook aanvullende behandelmethoden zoals guasha en cupping.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen bij nek en schouderklachten

Wat zijn de voordelen van acupunctuur bij nek- en schouderklachten?

Acupunctuur kan met name op het gebied van pijnbestrijding en spierontspanning veel voor je betekenen. Ook kunnen gewrichtsblokkades worden opgeheven, wat vaak leidt tot een vermindering van klachten.

Hoe werkt acupunctuur bij het verminderen van acute en chronische nek- en schouderklachten?

Bij acute klachten zijn enkele behandelingen vaak al voldoende voor een merkbaar effect. Bij chronische klachten zijn meestal meer behandelingen nodig. In beide gevallen helpt acupunctuur bij het opheffen van blokkades waardoor energie weer vrij kan stromen.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig om verbetering te ervaren bij nek- en schouderklachten?

Antwoord: Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de ernst en duur van de klachten. Bij acute klachten zijn vaak enkele behandelingen al voldoende, terwijl chronische klachten meestal meer behandelingen vereisen.

Hoe kan acupunctuur helpen bij blijvend letsel zoals ernstige slijtage in de nek- en schouders?

Wanneer er sprake is van blijvend nek-schouder letsel zoals bij ernstige slijtage, kan acupunctuur een symptoom bestrijdend karakter hebben. De behandeling richt zich dan met name op het verminderen van de pijnklachten.

Op welke manier kan acupunctuur helpen bij dieper liggende problemen, zoals zwakte van bepaalde organen, die mogelijk bijdragen aan nek- en schouderklachten?

Naast het opheffen van energetische blokkades, richt acupunctuur zich ook op dieper liggende problematiek zoals een zwakte van bepaalde organen. Acupunctuur nek en schouderklachten Door deze dieper liggende oorzaken te behandelen, kan acupunctuur niet alleen acute problemen verhelpen maar ook op de langere termijn effect behalen.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.