acupunctuur-hoge-bloeddruk-hypertensie

Acupunctuur hoge bloedruk (hypertensie)

Heeft u last van een hoge bloeddruk.  Acupunctuur kan helpen om een hoge bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. 

Via de slagaders pompt je hart zuurstofrijk bloed naar alle organen. Het bloed stroomt in de slagaders onder een bepaalde druk. Deze druk noemen we je bloeddruk.

We maken onderscheid tussen:

  • de bovendruk ( systolische bloeddruk ), dit is de druk op het moment dat je hartspier samentrekt om je bloed in de slagaders te pompen.
  • de onderdruk ( diastolische druk ) , dit is de druk op het moment dat je hartspier ontspant en je hart zich weer vult met bloed.

De bloeddruk verandert voortdurend, afhankelijk van je lichaamshouding en activiteit. Met het ouder worden gaat meestal de kwaliteit van je bloedvaten achteruit en worden ze minder soepel. Met name de bovendruk zal dan stijgen.

In mijn praktijk voor acupunctuur behandel ik bijna dagelijks mensen met een hoge bloeddruk. 
Mijn ervaring is dat acupunctuur goed werkt bij een hoge bloeddruk en deze op een natuurlijke wijze laat dalen. Naast specifieke acupunctuurpunten die werken op een hoge bloeddruk maak ik ook gebruik van ontspannende acupunctuurpunten. 

Oorzaken hoge bloeddruk

Naast ouderdom zijn er nog een aantal andere oorzaken van een hoge bloeddruk. Roken, vet eten, alcohol, overgewicht , stress en een slechte conditie kunnen een hoge bloeddruk veroorzaken. Vaak is een duidelijke oorzaak echter niet te vinden.

Als u bij de huisarts komt zal hij het eerst hebben over uw leefstijl en eventueel medicatie voorschrijven. Een groot nadeel van medicijnen is dat dit vaak veel vervelende bijwerkingen geeft.

Naast acupunctuur zet ik ook meestal Chinese kruiden in om een hoge bloeddruk te behandelen. Deze hebben echter geen bijwerkingen zoals de Westerse medicatie. 

Acupunctuur en hoge bloedruk

Met acupunctuur is een hoge bloeddruk goed te behandelen. Acupunctuur is een veilige behandeling en heeft geen bijwerkingen. Daarnaast werkt acupunctuur heel ontspannend wat ook bloeddruk verlagend werkt.

Een hoge bloeddruk heeft volgens de Chinese geneeskunde vaak te maken met een verstoorde lever energie. Dit is echter niet bij iedereen het geval.
Als u de eerste keer op consult komt hebben wij een uitgebreide intake waar ik de onderliggende oorzaak van uw hoge bloeddruk volgens de Chinese geneeskunde zal diagnosticeren.

De behandeling zal op deze diagnose dan ook worden afgestemd. Ik behandel regelmatig cliënten met een hoge bloeddruk en over het algemeen  met een goed resultaat. acupunctuur hoge bloeddruk

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.