acupunctuur-hoge-bloeddruk-hypertensie

Acupunctuur hoge bloedruk (hypertensie)

Heeft u last van een hoge bloeddruk. Acupunctuur kan helpen om een hoge bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen. 

Via de slagaders pompt je hart zuurstofrijk bloed naar alle organen. Het bloed stroomt in de slagaders onder een bepaalde druk. Deze druk noemen we je bloeddruk.

We maken onderscheid tussen:

  • de bovendruk ( systolische bloeddruk ), dit is de druk op het moment dat je hartspier samentrekt om je bloed in de slagaders te pompen.
  • de onderdruk ( diastolische druk ) , dit is de druk op het moment dat je hartspier ontspant en je hart zich weer vult met bloed.

De bloeddruk verandert voortdurend, afhankelijk van je lichaamshouding en activiteit. Met het ouder worden gaat meestal de kwaliteit van je bloedvaten achteruit en worden ze minder soepel. Met name de bovendruk zal dan stijgen.

In mijn praktijk voor acupunctuur behandel ik bijna dagelijks mensen met een hoge bloeddruk. Mijn ervaring is dat acupunctuur goed werkt bij een hoge bloeddruk en deze op een natuurlijke wijze laat dalen. Naast specifieke acupunctuurpunten die werken op een hoge bloeddruk maak ik ook gebruik van ontspannende acupunctuurpunten. 

Oorzaken hoge bloeddruk

Naast ouderdom zijn er nog een aantal andere oorzaken van een hoge bloeddruk. Roken, vet eten, alcohol, overgewicht, stress en een slechte conditie kunnen een hoge bloeddruk veroorzaken. Vaak is een duidelijke oorzaak echter niet te vinden.

Als u bij de huisarts komt zal hij het eerst hebben over uw leefstijl en eventueel medicatie voorschrijven. Een groot nadeel van medicijnen is dat dit vaak veel vervelende bijwerkingen geeft.

Naast acupunctuur zet ik ook meestal Chinese kruiden in om een hoge bloeddruk te behandelen. Deze hebben echter geen bijwerkingen zoals de Westerse medicatie. 

Acupunctuur en hoge bloedruk

Met acupunctuur is een hoge bloeddruk goed te behandelen. Acupunctuur is een veilige behandeling en heeft geen bijwerkingen. Daarnaast werkt acupunctuur heel ontspannend wat ook bloeddruk verlagend werkt.

Een hoge bloeddruk heeft volgens de Chinese geneeskunde vaak te maken met een verstoorde lever energie. Dit is echter niet bij iedereen het geval.
Als u de eerste keer op consult komt hebben wij een uitgebreide intake waar ik de onderliggende oorzaak van uw hoge bloeddruk volgens de Chinese geneeskunde zal diagnosticeren.

De behandeling zal op deze diagnose dan ook worden afgestemd. Ik behandel regelmatig cliënten met een hoge bloeddruk en over het algemeen  met een goed resultaat.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.