Acupunctuur rotterdam Stoppen met roken

Acupunctuur stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken? Acupunctuur kan de oplossing zijn.

Stoppen met roken is voor veel mensen moeilijk maar een zeer belangrijk besluit. Iedereen weet hoe lastig het kan zijn vast te houden aan dit besluit, acupunctuur kan je hierbij ondersteuning bieden.

Dat roken heel slecht voor je gezondheid is hoeven we je niet te vertellen. De meeste rokers willen stoppen met roken, alleen lukt dat niet. Stoppen met roken is makkelijker gezegd dan gedaan. Met name door de ontwenningsverschijnselen is stoppen met roken erg moeilijk. Behalve de lichamelijke afhankelijkheid van nicotine, is het vooral de geestelijke afhankelijkheid die stoppen met roken zo moeilijk maakt. Met name tijdens specifieke situaties speelt deze geestelijke afhankelijkheid op. Dit kan zijn als je je somber of gestrest voelt, maar ook juist als je vrolijk bent, op een feestje bijvoorbeeld.   

In de literatuur worden verschillende cijfers vermeld met betrekking tot het succes van de anti-rookbehandeling met acupunctuur. Gemiddeld ligt de kans van slagen tussen de 50 en 70%. Deze kans is dus vele malen groter dan wanneer u stopt zonder hulp.

Zeer belangrijk is dat je ook zelf daadwerkelijk wilt stoppen. Acupunctuur neemt uiteraard niet geheel  je motivatie en doorzettingsvermogen over. Acupunctuur kan echter wel je wilskracht en doorzettingsvermogen versterken. Hierdoor maakt acupunctuur het stoppen met roken wel makkelijker.  

Stoppen met roken bestaat uit 2 verslavingen, namelijk een fysiek en mentaal stuk. Dit zult u ook merken als u stopt met roken. Acupunctuur heeft zowel invloed op het fysieke als het mentale aspect. Uit onderzoek blijkt dat een stoppoging zonder ondersteuning slechts een slagingspercentage heeft van 3 tot 5%. Met acupunctuur ligt dit vele malen hoger, tot wel 70 %. 

Stoppen met roken d.m.v. acupunctuur

Acupunctuur wordt niet als pijnlijk ervaren omdat wij zeer dunne naaldjes gebruiken. Wel kunt u bij het aanprikken van de acupunctuurpunten een lichte tinteling voelen of een zwaar gevoel krijgen. Acupunctuur werkt ontspannend en geeft energie. 

Met acupunctuur kunnen de ontwenningsverschijnselen na het stoppen met roken worden verminderd. Deze verschijnselen treden op doordat het lichaam verslaafd is geraakt aan nicotine. Dit leidt tot een zowel geestelijke als lichamelijke afhankelijkheid van deze stof.

De ontwenningsverschijnselen geven vaak een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust en eet- en snoepaanvallen. Uiteindelijk zal je lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt vaak enkele weken tot maanden.

Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk. Acupunctuur doorbreekt zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid en is daardoor bij uitstek geschikt om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor volhouden gemakkelijker wordt.

Acupunctuur kan je zeker helpen om voortaan rookvrij door het leven te gaan. Maar je moet het natuurlijk wel zelf doen. Een sterke motivatie om er definitief mee te stoppen is dan ook erg belangrijk. 

De meest succesvolle methode om te stoppen roken blijkt een methode te zijn die zowel de lichamelijke als geestelijke afhankelijkheid doorbreekt. Acupunctuur kunt u hier ondersteuning bij bieden. 

Als je stopt met roken heeft dit direct effect zelfs al na 20 minuten.

  • na 20 minuten daalt de hartslag en de bloeddruk.
  • na 24 uur worden de longen al schoner.
  • na 48 uur is alle nicotine uit je lichaam en proef en ruik je al beter.
  • na 72 kun je beter ademhalen en krijg je meer energie.
  • na 1 maand wordt je conditie al beter en hoest je niet meer.
  • na 1 jaar is het risico op hart en vaatziekten gehalveerd.
  • na 10 jaar is risico op longkanker en andere soorten kanker gehalveerd.
  • na 15 jaar zijn er geen gevolgen meer van het roken.

Roken is een ook een soort gewenning en als je stopt met roken went dit ook weer. Als je echter gerookt hebt blijf je wel gevoelig voor roken , dit is iets wat je je wel moet realiseren. Als je gestopt bent met roken probeer jezelf dan niet uit. Gestopt is gestopt. Die ene sigaret is vaak het begin van een terugval.. Mocht je op een zwak moment toch een sigaret opsteken, wanhoop niet maar stop dan direct weer. Voel je niet schuldig het hoort erbij. Stop echter weer gelijk en pak de draad weer op.

Uit onderzoek blijkt dat stoppen met roken één van de hardnekkigste verslavingen is. Stoppen is echter zeker mogelijk, Velen gingen u voor. 

Stoppen met roken is erg lastig en acupunctuur kan je hierbij goed ondersteunen. Mijn ervaring is dat een zeer groot gedeelte van mijn cliënten al na een aantal behandeling blijvend stopt met roken. Aarzel dus niet als je wilt stoppen met roken om een afspraak te maken bij Acupunctuur Rijnmond. 

Acupunctuur helpt bij het stoppen met roken

Gemiddeld zijn 4 behandelingen binnen een periode van vier weken afdoende om met roken te stoppen. Bij de behandeling plaats ik één of meerdere naaldjes op specifieke punten in uw huid, bijvoorbeeld in het oor. Er kunnen ook verblijfsnaaldjes geplaatst worden. Dit zijn zeer kleine, vrijwel onzichtbare knopjes die ongeveer 1 week kunnen blijven zitten en je ook na de behandeling in de praktijk zullen blijven ondersteunen.

De acupunctuur behandeling richt zich zowel op de lichamelijke als geestelijke aspecten. Long energie wordt versterkt , de vitaliteit neemt toe en gevoelens van onrust en irritatie verdwijnen.. U zult zich snel energieker voelen waardoor uw wilskracht en motivatie toeneemt. 

Na het stoppen zal je merken dat je vitaliteit toeneemt en je meer energie zult krijgen. Naast de acupunctuurbehandelingen krijgt je een boek mee die je binnen de 4 weken dat je mijn praktijk bezoekt moet lezen. Mijn ervaring is dat de combinatie van de acupunctuur en het lezen van het werkboek heel goed werkt om definitief met roken te stoppen.

Als u daadwerkelijk wilt stoppen met roken kan Acupunctuur Rijnmond u hier goed bij ondersteunen. 

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Kan acupunctuur helpen bij het stoppen met roken?

Ja, acupunctuur kan helpen bij het stoppen met roken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat tussen de 50 en 70 % definitief stopt met roken.

Wat doet acupunctuur als u wilt stoppen met roken?

Acupunctuur helpt bij het verminderen van de ontwenningsverschijnselen op zowel lichamelijk als mentaal gebied. Over het algemeen zijn 3 a 4 behandelingen afdoende.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.