Chinese massage Rotterdam

Chinese massage is een belangrijk component in de Traditionele Chinese Geneeskunde en wordt naast acupunctuur en kruiden ingezet om medische redenen of puur alleen ter ontspanning.

Het is een belangrijke stroming binnen de Chinese geneeskunde en is in Chinese ziekenhuizen dan ook niet meer weg te denken. In China wordt Chinese massage of Tuina gezien als een medische behandeling.

Het gehele lichaam  wordt verbonden door Meridianen. De Chinezen spreken over Qi en Bloed dat door de meridianen stroomt en het lichaam voorziet van voedingstoffen en informatie, om op die manier een balans van Yin en Yang te scheppen.

Algemeen gesproken kan gezegd worden dat blokkades en onregelmatigheden in de meridianen ziekteprocessen kunnen veroorzaken. Zo wordt bijvoorbeeld alle pijn in de Chinese geneeskunde beschouwd als een ‘blokkade van Qi’.

Door middel van Chinese massage kan ik blokkades opheffen en de circulatie van Qi en Bloed bevorderen. Zo wordt een yin-yang balans geschapen, wordt de energie van het lichaam versterkt, kunnen blokkades worden opgeheven, worden de innerlijke organen in evenwicht gebracht.

Chinese massage Rotterdam

Chinese massage bestaat grotendeels uit gewrichtsmanipulaties en oefeningen. Door deze technieken worden obstructies in de meridianen verdreven, de circulatie bevorderd, dislocaties van de gewrichten gereduceerd, de `soft tissues` (weke delen) geheeld, het zenuwstelsel gereguleerd en de gewrichtsmobiliteit verbeterd.

De medische indicaties zijn hoofdzakelijk van orthopedische aard zoals: spier-, bot – en gewrichtsklachten. Maar ook klachten zoals: hoofdpijn, stress, burn-out, slaapstoornissen, spijsverteringsproblemen en pijnklachten kunnen met Tuina behandeld worden.

Het betreft een geheel van manuele technieken zoals:

  • Het masseren van lichaamszones of spieren
  • Het masseren van acupunctuurpunten en triggerpunten
  • Mobilisaties, manipulaties en tracties van wervelkolom en gewrichten.

In sommige gevallen zal ik na overleg met u ook een aantal naaldjes zetten daar mijn ervaring is dat deze combinatie bij bepaalde klachten erg goed werkt.
Chinese massage is dus breed inzetbaar en kan dus ook alleen ter ontspanning worden ingezet. Na een ontspannende massage zult u merken dat u beter in uw vel zit en meer energie heeft.

Bent u op zoek naar een ervaren masseur in Rotterdam, dan bent u bij ons op het juiste adres.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Dit is een beroepsvereniging voor erkende acupuncturisten.
Zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de behandeling van NVA leden.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken ? Neem dan gerust even contact op met onze praktijk, we staan u graag te woord.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!