acupunctuur-aangezichtspijn

Acupunctuur bij aangezichtspijn

Aangezichtspijn wordt ook trigeminus neuralgie genoemd en is een erg pijnlijke aandoening van de aangezichtszenuw . Deze zenuw heet de trigeminus zenuw. De oorzaak van aangezichtspijn is niet bekend.

Waarschijnlijk komt het door een overprikkeling van de aangezichtszenuw. Dit kan komen door een bloedvat wat tegen de zenuw aandrukt maar meestal wordt er geen oorzaak gevonden voor de overprikkeling. Acupunctuur is uitermate geschikt om zenuwpijn en aangezichtspijn te behandelen.

De aangezichtszenuw is een zenuw die uit drie takken bestaat

  • Als er pijn aan het voorhoofd wordt gevoeld gaat het over de eerste tak.
  • Bij pijn in de neusvleugel, bovenkaak of bovenlip is de tweede tak aangedaan.
  • Pijn aan de onderkaak, onderlip of tong behoort bij de derde tak.

Klachten aangezichtspijn

  • zeer hevige , korte pijnscheuten op een bepaalde plaats in het aangezicht.
  • voelt als hevige steken, schokken of als een scherpe steek met een hete naald.
  • pijn wordt uitgelokt door prikkels zoals ; scheren, kou, warmte, slikken.
  • de pijnscheuten kunnen in een periode vaak voorkomen waarna ze ook een tijdje weg kunnen blijven.

Acupunctuurbehandeling bij aangezichtspijn

Volgens de Chinese geneeskunde lopen er over het gezicht meridianen en op deze meridianen liggen specifieke acupunctuurpunten die van invloed zijn op de aangezichtspijn. Door deze acupunctuurpunten aan te prikken met hele kleine naaldjes kunnen we de pijnklachten verminderen of in zijn geheel laten verdwijnen.

Het zetten van de kleine naaldjes is niet pijnlijk. Je zult dit nauwelijks voelen. Als de naadjes zijn aangebracht laten we je minimaal een half uur liggen in een warme stille kamer. Mijn ervaring is dat acupunctuur het beste werkt als er vanuit een rustige en prettige ontspannen omgeving wordt gewerkt.

Ik behandel wekelijks cliënten met aangezichtspijn en in de meeste gevallen met goed resultaat. Na een aantal behandelingen kunt u al een verbetering bemerken.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.