acupunctuur burn out klachten

Acupunctuur bij burn-out

Heeft u een burn-out?  Acupunctuur zorgt voor een sneller herstel.

Het woord burn-out betekent letterlijk opgebrand zijn. Opgebrand is ook precies hoe iemand zich met een burn-out voelt. Alle reserves zijn verbruikt en iemand heeft een totaal gebrek aan energie. Acupunctuur vult deze energie tekorten aan en zorgt voor een snel herstel.

Een burn-out begint vaak na een lange periode met aanhoudende stress. Dit kan een opeenstapeling zijn van stressmomenten of een plotseling kort moment van hevige stress en spanning.  Dit kan zowel in de privésfeer zijn of werk gerelateerd.  Vaak is het ook een combinatie van beide.

Wanneer je doorloopt met stress en niet goed luistert naar je lichaam ga je over je grenzen heen en verbruik je dagelijks meer energie dan je daadwerkelijk hebt. Dit gaat ten koste van de Yin energie.  Acupunctuur zal dan ook worden ingezet om deze Yin energie te versterken.

Je hele systeem raakt overprikkeld en uitgeput. Zelfs zaken die je voorheen als normaal ervaarde worden nu een opgave. Er is bij een burn-out altijd een mix van lichamelijk en mentale klachten aanwezig.

Een burn-out is het eindstadium van een langdurige periode van stress en (over)spanning. Hierdoor krijg je last van zowel lichamelijke als geestelijke uitputting. Een burn-out is dus niet alleen een psychisch probleem, maar is ook duidelijk te voelen in je lichaam.

Een burn-out krijg je niet alleen door werkstress, maar ontstaat ook door spanningen in de privésfeer. Vaak is het juist de combinatie van deze twee die je te veel wordt. Acupunctuur zorgt voor een aanzienlijk sneller herstel na een burn-out.

Symptomen burn-out

Burn-out geeft veel klachten waarvan oververmoeidheid de belangrijkste is. Maar ook emotionele en mentale problemen zijn eigenlijk altijd een gevolg van een burn-out.

Verder kun je last hebben van: slaapstoornissen, een negatief zelfbeeld, hoofdpijn, prikkelbaarheid, een gejaagd en nerveus gevoel, maag-darmproblemen, verhoogde bloeddruk, hyperventilatie, menstruatie en potentiestoornissen. Dit zijn echter maar een aantal voorbeelden van klachten die je kan ervaren.

Om te herstellen van een burn-out is een actieve aanpak nodig want het gaat niet vanzelf over. Zoek tijdig hulp anders kunnen de klachten verergeren. Acupunctuur kan goed helpen om sneller te herstellen na een langdurige periode van stress. Acupunctuur heeft invloed op zowel de mentale als lichamelijke klachten.

Wat kan acupunctuur doen bij een burn-out

Bij een burn-out is er altijd sprake van een gebrek aan energie. Behandelingen zijn hier dan ook allereerst op gericht. Het herstellen van de energiebalans in je lichaam. Hierdoor zal je merken dat naast het gebrek aan energie ook alle andere klachten zullen verminderen. Ook stress en spanning zullen minder worden. Daarnaast worden er tijdens de behandelingen ook andere klachten aangepakt die je ervaart.

Een acupunctuurbehandeling laadt je op en herstelt het overprikkelt zenuwstelsel. Ook kunnen we aan de slag gaan met ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen eventueel aangevuld met voedingsadviezen en het gebruik van voedingssupplementen.

Een ander belangrijk doel is om deze crisis te gebruiken als een heroriëntatie op de manier waarop je jezelf, je leven en je werk tegemoet treedt. Want herstel betekent niet dat je weer terug gaat naar de situatie voor je klachten.

Mijn ervaring is dat acupunctuur een adequate therapie is bij langdurige stress klachten. Wilt u weten of acupunctuur ook voor u een geschikte therapie is ? Aarzel dan niet om een afspraak te maken of contact op te nemen.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Hoe kan acupunctuur helpen bij het behandelen van een burn-out?

Acupunctuur wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen, die veelvoorkomende symptomen zijn van een burn-out. Het wordt verondersteld dat het werkt door het stimuleren van het zenuwstelsel om chemische stoffen vrij te maken die pijn en andere symptomen verminderen, en het lichaam bevorderen tot zelfgenezing. Acupunctuur kan helpen om de balans in het lichaam te herstellen en gevoelens van rust te bevorderen.

Hoeveel acupunctuursessies zijn er nodig om verbetering te zien bij symptomen van een burn-out?

Het aantal benodigde acupunctuursessies kan sterk variëren, afhankelijk van de ernst van de symptomen en het individuele respons op de behandeling. Sommige mensen kunnen verlichting ervaren na slechts een paar sessies, terwijl anderen misschien meer sessies nodig hebben over een langere periode. Het is altijd het beste om dit te bespreken met een gekwalificeerde acupuncturist die een persoonlijk behandelplan kan maken.

Kun je acupunctuur combineren met andere behandelingen bij een burn-out?

Ja, acupunctuur kan vaak goed worden gecombineerd met andere behandelingen voor een burn-out, zoals psychotherapie, mindfulness, en medicatie. Het is een complementaire behandeling, wat betekent dat het bedoeld is om naast andere vormen van behandeling te worden gebruikt en niet noodzakelijkerwijs als vervanging.Acupunctuur burn-out Het is altijd belangrijk om met uw gezondheidszorgverlener te overleggen over welke combinatie van behandelingen het beste voor u zou zijn.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.