acupunctuur burn out klachten

Acupunctuur bij burn-out

Heeft u een burn-out ?  Acupunctuur zorgt voor een sneller herstel.

Het woord burn-out betekent letterlijk opgebrand zijn. Opgebrand is ook precies hoe iemand zich met een burn-out voelt. Alle reserves zijn verbruikt en iemand heeft een totaal gebrek aan energie. Acupunctuur vult deze energie tekorten aan en zorgt voor een snel herstel.

Een burn-out begint vaak na een lange periode met aanhoudende stress. Dit kan een opeenstapeling zijn van stressmomenten of een plotseling kort moment van hevige stress en spanning.  Dit kan zowel in de privésfeer zijn of werk gerelateerd.  Vaak is het ook een combinatie van beide.

Wanneer je doorloopt met stress en niet goed luistert naar je lichaam ga je over je grenzen heen en verbruik je dagelijks meer energie dan je daadwerkelijk hebt. Dit gaat ten koste van de yin energie.  Acupunctuur zal dan ook worden ingezet om deze yin energie te versterken.

Je hele systeem raakt overprikkeld en uitgeput. Zelfs zaken die je voorheen als normaal ervaarde worden nu een opgave. Er is bij een burn-out altijd een mix van lichamelijk en mentale klachten aanwezig.

Een burn-out is het eindstadium van een langdurige periode van stress en (over)spanning. Hierdoor krijg je last van zowel lichamelijke als geestelijke uitputting. Een burn-out is dus niet alleen een psychisch probleem, maar is ook duidelijk te voelen in je lichaam.

Een burn-out krijg je niet alleen door werkstress, maar ontstaat ook door spanningen in de privésfeer. Vaak is het juist de combinatie van deze twee die je te veel wordt. Acupunctuur zorgt voor een aanzienlijk sneller herstel na een burn-out.

Symptomen burn-out

Burn-out geeft veel klachten waarvan oververmoeidheid de belangrijkste is. Maar ook emotionele en mentale problemen zijn eigenlijk altijd een gevolg van een burn-out.

Verder kun je last hebben van : slaapstoornissen, een negatief zelfbeeld, hoofdpijn, prikkelbaarheid, een gejaagd en nerveus gevoel, maag-darmproblemen, verhoogde bloeddruk, hyperventilatie, menstruatie en potentiestoornissen. Dit zijn echter maar een aantal voorbeelden van klachten die je kan ervaren.

Om te herstellen van een burn-out is een actieve aanpak nodig want het gaat niet vanzelf over. Zoek tijdig hulp anders kunnen de klachten verergeren. Acupunctuur kan goed helpen om sneller te herstellen na een langdurige periode van stress. Acupunctuur heeft invloed op zowel de mentale als lichamelijke klachten.

Wat kan acupunctuur doen bij een burn-out

Bij een burn-out is er altijd sprake van een gebrek aan energie. Behandelingen zijn hier dan ook allereerst op gericht. Het herstellen van de energiebalans in je lichaam. Hierdoor zal je merken dat naast het gebrek aan energie ook alle andere klachten zullen verminderen.
Ook stress en spanning zullen minder worden. Daarnaast worden er tijdens de behandelingen ook andere klachten aangepakt die je ervaart.

Een acupunctuurbehandeling laadt je op en herstelt het overprikkelt zenuwstelsel.  Ook kunnen we aan de slag gaan met ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen eventueel aangevuld met voedingsadviezen en het gebruik van voedingssupplementen.

Een ander belangrijk doel is om deze crisis te gebruiken als een heroriëntatie op de manier waarop je jezelf, je leven en je werk tegemoet treedt. Want herstel betekent niet dat je weer terug gaat naar de situatie voor je klachten.

Mijn ervaring is dat acupunctuur een adequate therapie is bij langdurige stress klachten. Wilt u weten of acupunctuur ook voor u een geschikte therapie is ? Aarzel dan niet om een afspraak te maken of contact op te nemen.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!