Slaapproblemen en acupunctuur

acupunctuur-rotterdam-slaapproblemen

SLAAPPROBLEMEN

Iedereen slaapt weleens een nachtje slecht, maar gelukkig slapen de meeste mensen goed. Slaapt u echter iedere nacht slecht ? en stapt u in de ochtend doodmoe uit bed. Dan kunt u een slaapstoornis hebben.
In Nederland heeft ruim 15 % van de bevolking af en toe last van slapeloosheid.

Slaap heeft vooral een herstellende functie voor het lichaam en met name voor de hersenen. Slaap is nodig om bijvoorbeeld te voorkomen dat de concentratie achteruit gaat. Gemiddeld slaapt men gemiddeld in Nederland 7 uur en een kwartier per nacht. De hoeveelheid slaap verschilt echter van mens tot mens.
Waar de èèn 6 uur slaapt , slaapt de ander 9 tot 10 uur.

Medisch gezien spreken we pas van een slaapstoornis als iemand langdurig slecht slaapt en hier overdag last van heeft. Iemand voelt zich moe heeft concentratieproblemen of is erg prikkelbaar of juist slaperig.

Depressies , somberheid of een gespannen gevoel ligt ook op de loer. Een goede nachtrust is dus zowel lichamelijk als geestelijk erg belangrijk.

ACUPUNCTUUR EN SLAAPPROBLEMEN

Vanuit de Oosterse Geneeswijze worden slaapproblemen gezien als een verstoring tussen Yin en Yang.  De Yin energie staat voor koelte, rust en de nacht. Yang energie staat voor warmte, beweging, activiteit en de dag.
Wanneer er een verstoring tussen Yin en Yang is, kan de Yang energie van de dag niet soepel overgaan in de Yin van de nacht. De overgang van yang naar yin is een natuurlijk proces maar kan door vele oorzaken verstoord raken.

Acupunctuur is er op gericht om de balans tussen Yin en yang te herstellen. Dit doen we door het plaatsen van zeer kleine naaldjes op specifieke acupunctuurpunten.  Tevens geven wij leefstijl en voedingsadviezen die de slaap ( yin ) zullen bevorderen. Een behandeling zal dus het tekort aan yin of het teveel aan yang herstellen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.