acupunctuur-rotterdam-indicaties

Acupunctuur slapeloosheid

Problemen met slapen?  Acupunctuur kan de oplossing zijn .

Iedereen slaapt weleens een nachtje slecht, maar gelukkig slapen de meeste mensen goed. Slaapt u echter vaak slecht en stapt u in de ochtend doodmoe uit bed. Dan kunt u een slaapstoornis hebben.
In Nederland heeft ruim 15 % van de bevolking af en toe last van slapeloosheid.
Acupunctuur is een effectieve manier om slaapstoornissen te behandelen zonder vervelende bijwerkingen.

Slaap heeft vooral een herstellende functie voor het lichaam en met name voor de hersenen. Slaap is nodig om bijvoorbeeld te voorkomen dat de concentratie achteruit gaat. Gemiddeld slaapt men gemiddeld in Nederland 7 uur en een kwartier per nacht. De hoeveelheid slaap verschilt echter van mens tot mens. Waar de èèn 6 uur slaapt , slaapt de ander 9 tot 10 uur.

Medisch gezien spreken we pas van een slaapstoornis als iemand langdurig slecht slaapt en hier overdag last van heeft. Iemand voelt zich moe heeft concentratieproblemen of is erg prikkelbaar of juist slaperig.

Depressies , somberheid of een gespannen gevoel ligt ook op de loer. Een goede nachtrust is dus zowel lichamelijk als geestelijk erg belangrijk.
Acupunctuur hersteld het evenwicht tussen Yang ( dag ) en Yin ( nacht )

Acupunctuur en slapen

Vanuit de Oosterse Geneeswijze worden slaapproblemen gezien als een verstoring tussen Yin en Yang.  De Yin energie staat voor koelte, rust en de nacht. Yang energie staat voor warmte, beweging, activiteit en de dag.
Wanneer er een verstoring tussen Yin en Yang is, kan de Yang energie van de dag niet soepel overgaan in de Yin van de nacht.
De overgang van yang naar yin is een natuurlijk proces maar kan door vele oorzaken verstoord raken.

Acupunctuur is er op gericht om de balans tussen Yin en yang te herstellen. Dit doen we door het plaatsen van zeer kleine naaldjes op specifieke acupunctuurpunten. Tevens geven wij leefstijl en voedingsadviezen die de slaap zullen bevorderen. Naast de acupunctuurbehandeling kunnen we ook kruiden inzetten om de slaap te bevorderen. Een behandeling zal dus het tekort aan yin of het teveel aan yang herstellen waardoor u beter zult gaan slapen.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!