Acupunctuur (on)vruchtbaarheid

Zwanger worden gaat helaas niet bij iedereen vanzelf. De laatste jaren is het aantal koppels met vruchtbaarheidsproblemen sterk gestegen. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 6 echtparen problemen heeft bij het zwanger worden. De onderliggende oorzaak van (on)vruchtbaarheid zijn zeer verschillend. PCOS, endometriose of een verminderde zaadkwaliteit kunnen een oorzaak zijn. Ongeveer 30 % krijgt echter de frustrerende diagnose “onbegrepen onvruchtbaarheid “.

Acupunctuur en zwanger worden

De Chinese geneeskunde kijkt naar het hele systeem van fysieke en mentale aspecten die een rol spelen bij het zwanger worden.  Bij de vrouw is een gezonde en regelmatige cyclus de basis van een succesvolle zwangerschap. Het is dan ook belangrijk om tijdig te starten met een acupunctuurbehandeling ter voorbereiding op de zwangerschap.

Intakegesprek

Tijdens het eerste contact hebben we een uitgebreid intakegesprek en zal ik met name ingaan op het verloop van de menstruatiecyclus en je medisch verleden.  Tevens zal ik je pols voelen en naar je tong kijken. Aan de hand hiervan ben ik in staat te bepalen wat in uw geval raadzaam is . Vaak is het een combinatie van een acupunctuurbehandeling aangevuld met het gebruik van de juiste voedingssupplementen.

Over het algemeen spreken we 1 x per 2 weken af. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met u en uw wensen.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!