Acupunctuur onvruchtbaarheid

Zwanger worden gaat helaas niet bij iedereen vanzelf. De laatste jaren is het aantal koppels met vruchtbaarheidsproblemen sterk gestegen. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 6 stellen problemen heeft bij het zwanger worden.

De onderliggende oorzaak van onvruchtbaarheid zijn zeer verschillend. PCOS, endometriose of een verminderde zaadkwaliteit kunnen een oorzaak zijn. Ongeveer 30 % krijgt echter de frustrerende diagnose “onbegrepen onvruchtbaarheid “.

Acupunctuur en zwanger worden

De Chinese geneeskunde kijkt naar het hele systeem van fysieke en mentale aspecten die een rol spelen bij het zwanger worden. Bij de vrouw is een gezonde en regelmatige cyclus de basis van een succesvolle zwangerschap. Het is dan ook belangrijk om tijdig te starten met een acupunctuurbehandeling ter voorbereiding op de zwangerschap.

Intakegesprek

Tijdens het eerste contact hebben we een uitgebreid intakegesprek en zal ik met name ingaan op het verloop van de menstruatiecyclus en je medisch verleden.  Tevens zal ik je pols voelen en naar je tong kijken. Aan de hand hiervan ben ik in staat te bepalen wat in uw geval raadzaam is . Vaak is het een combinatie van een acupunctuurbehandeling aangevuld met het gebruik van de juiste voedingssupplementen.

Over het algemeen spreken we 1 x per 2 weken af. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met u en uw wensen.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Kan acupunctuur echt helpen bij het verhogen van de vruchtbaarheid?

Ja, acupunctuur kan helpen bij het verhogen van de vruchtbaarheid. Het is een techniek die wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om de energiebalans in het lichaam te herstellen. Het kan de doorbloeding van de voortplantingsorganen verbeteren, stress verminderen, de hormoonbalans reguleren en algemene gezondheidsproblemen aanpakken die de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden.

Hoeveel acupunctuurbehandelingen heb ik nodig om mijn vruchtbaarheid te verbeteren?

Het aantal benodigde behandelingen varieert per individu, afhankelijk van de aard en de ernst van de vruchtbaarheidsproblemen. Over het algemeen wordt er gestart met een behandeling eens per twee weken. Uw acupuncturist zal na de anamnese een persoonlijk behandelplan opstellen.

Kan acupunctuur naast IVF, ICSI of IUI worden gebruikt?

Ja, acupunctuur kan zeer effectief zijn als aanvulling op conventionele vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IVF, ICSI of IUI. Het kan helpen om de bijwerkingen van medicatie te verminderen, de stress en spanning rondom de procedure te verminderen, en de kans op succes te verhogen. Acupunctuur onvruchtbaarheidHet is belangrijk om uw acupuncturist op de hoogte te brengen van uw medische behandelingen, zodat zij de acupunctuurbehandeling hierop kunnen afstemmen.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.