acupunctuur-kinderwens

Zwanger worden

Bent u op zoek naar een natuurlijke manier om uw kansen op zwangerschap te verhogen? Bij Acupunctuur Rijnmond begrijpen we dat vruchtbaarheidsproblemen complex en stressvol kunnen zijn. Daarom bieden we gespecialiseerde acupunctuurbehandelingen aan om u te ondersteunen op uw weg naar het ouderschap.

Acupunctuur voor vruchtbaarheidsverbetering

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van zowel mannen als vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen. Van stellen die proberen zwanger te worden via medische hulp zoals IVF, ICSI of IUI, tot degenen die hun natuurlijke vruchtbaarheid willen verbeteren, we staan klaar om u te helpen.

Acupunctuur, een pijnloze en natuurlijke behandeling, kan een belangrijke rol spelen bij het vergroten van uw kansen op zwangerschap. Het werkt niet alleen ontspannend, maar kan ook helpen bij het verminderen van stress en spanning, wat bijdraagt aan een beter gevoel gedurende uw vruchtbaarheidstraject.

Behandeling bij vruchtbaarheidsproblemen

Vruchtbaarheidsproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben, variërend van gynaecologische aandoeningen zoals endometriose, PCOS, problemen met de eierstokken of eileiders, herhaalde miskramen, verminderde zaadkwaliteit, of zelfs onverklaarbare onvruchtbaarheid.

Bij Acupunctuur Rijnmond benaderen we deze problemen vanuit het perspectief van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). We stellen een specifiek op uw situatie afgestemde behandeling op, gericht op het herstellen van de doorstroming van energie of bloed in het lichaam, het verbeteren van de gynaecologische orgaansystemen en het verminderen van stress en spanning.

Acupunctuur en het ART-traject

Acupunctuur kan ook een waardevolle ondersteuning zijn voor stellen die gebruik maken van IVF, IUI of ICSI. Door de behandelingen in de maanden voorafgaand aan en tijdens uw ART-traject, kunnen we de menstruatie reguleren, de kans op succesvolle eicelgroei en -terugplaatsing verhogen, en de fysieke en emotionele belasting verminderen.

Onderzoek wijst uit dat acupunctuur de kans op zwangerschap kan vergroten door:

– Regulatie van de menstruatiecyclus en hormoonhuishouding
– Vermindering van stress en spanning
– Versterking van de energie van de betrokken gynaecologische organen
– Stimulatie van de bloedcirculatie in de eierstokken en baarmoeder
– Vermindering van de kans op een miskraam

Het eerste consult en verder

Tijdens het eerste consult zal ik middels een uitgebreid anamnesegesprek , beoordeling van de pols en de tong vaststellen wat bij u de mogelijke oorzaak is van het uitblijven van een zwangerschap en hier een behandelplan voor opstellen. De frequentie van de behandelingen hangt af van de onderliggende oorzaak. Over het algemeen zal dit ongeveer 1 x per 2 weken zijn. acupunctuur-kinderwensacupunctuur-kinderwens

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Kan acupunctuur naast IVF, ICSI of IUI worden gebruikt?

Ja, acupunctuur kan zeer effectief zijn als aanvulling op conventionele vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IVF, ICSI of IUI. Het kan helpen om de bijwerkingen van medicatie te verminderen, de stress en spanning rondom de procedure te verminderen, en de kans op succes te verhogen. Het is belangrijk om uw acupuncturist op de hoogte te brengen van uw medische behandelingen, zodat zij de acupunctuurbehandeling hierop kunnen afstemmen.

Kan acupunctuur echt helpen bij het verhogen van de vruchtbaarheid?

Ja, acupunctuur kan helpen bij het verhogen van de vruchtbaarheid. Het is een techniek die wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om de energiebalans in het lichaam te herstellen. Het kan de doorbloeding van de voortplantingsorganen verbeteren, stress verminderen, de hormoonbalans reguleren en algemene gezondheidsproblemen aanpakken die de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden.

Hoeveel acupunctuurbehandelingen heb ik nodig om mijn vruchtbaarheid te verbeteren?Acupunctuur zwanger worden

Het aantal benodigde behandelingen varieert per individu, afhankelijk van de aard en de ernst van de vruchtbaarheidsproblemen. Over het algemeen wordt er gestart met een behandeling eens per twee weken. Uw acupuncturist zal na de anamnese een persoonlijk behandelplan opstellen.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.