acupunctuur-kinderwens

Zwanger worden

Bent u op zoek naar een natuurlijke manier om uw kansen op zwangerschap te verhogen? Bij Acupunctuur Rijnmond begrijpen we dat vruchtbaarheidsproblemen complex en stressvol kunnen zijn. Daarom bieden we gespecialiseerde acupunctuurbehandelingen aan om u te ondersteunen op uw weg naar het ouderschap.

Acupunctuur voor vruchtbaarheidsverbetering

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van zowel mannen als vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen. Van stellen die proberen zwanger te worden via medische hulp zoals IVF, ICSI of IUI, tot degenen die hun natuurlijke vruchtbaarheid willen verbeteren, we staan klaar om u te helpen.

Acupunctuur, een pijnloze en natuurlijke behandeling, kan een belangrijke rol spelen bij het vergroten van uw kansen op zwangerschap. Het werkt niet alleen ontspannend, maar kan ook helpen bij het verminderen van stress en spanning, wat bijdraagt aan een beter gevoel gedurende uw vruchtbaarheidstraject.

Behandeling bij vruchtbaarheidsproblemen

Vruchtbaarheidsproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben, variërend van gynaecologische aandoeningen zoals endometriose, PCOS, problemen met de eierstokken of eileiders, herhaalde miskramen, verminderde zaadkwaliteit, of zelfs onverklaarbare onvruchtbaarheid.

Bij Acupunctuur Rijnmond benaderen we deze problemen vanuit het perspectief van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). We stellen een specifiek op uw situatie afgestemde behandeling op, gericht op het herstellen van de doorstroming van energie of bloed in het lichaam, het verbeteren van de gynaecologische orgaansystemen en het verminderen van stress en spanning.

Acupunctuur en het ART-traject

Acupunctuur kan ook een waardevolle ondersteuning zijn voor stellen die gebruik maken van IVF, IUI of ICSI. Door de behandelingen in de maanden voorafgaand aan en tijdens uw ART-traject, kunnen we de menstruatie reguleren, de kans op succesvolle eicelgroei en -terugplaatsing verhogen, en de fysieke en emotionele belasting verminderen.

Onderzoek wijst uit dat acupunctuur de kans op zwangerschap kan vergroten door:

– Regulatie van de menstruatiecyclus en hormoonhuishouding
– Vermindering van stress en spanning
– Versterking van de energie van de betrokken gynaecologische organen
– Stimulatie van de bloedcirculatie in de eierstokken en baarmoeder
– Vermindering van de kans op een miskraam

Het eerste consult en verder

Tijdens het eerste consult zal ik middels een uitgebreid anamnesegesprek , beoordeling van de pols en de tong vaststellen wat bij u de mogelijke oorzaak is van het uitblijven van een zwangerschap en hier een behandelplan voor opstellen. De frequentie van de behandelingen hangt af van de onderliggende oorzaak. Over het algemeen zal dit ongeveer 1 x per 2 weken zijn. acupunctuur-kinderwensacupunctuur-kinderwens

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Kan acupunctuur naast IVF, ICSI of IUI worden gebruikt?

Ja, acupunctuur kan zeer effectief zijn als aanvulling op conventionele vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IVF, ICSI of IUI. Het kan helpen om de bijwerkingen van medicatie te verminderen, de stress en spanning rondom de procedure te verminderen, en de kans op succes te verhogen. Het is belangrijk om uw acupuncturist op de hoogte te brengen van uw medische behandelingen, zodat zij de acupunctuurbehandeling hierop kunnen afstemmen.

Kan acupunctuur echt helpen bij het verhogen van de vruchtbaarheid?

Ja, acupunctuur kan helpen bij het verhogen van de vruchtbaarheid. Het is een techniek die wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om de energiebalans in het lichaam te herstellen. Het kan de doorbloeding van de voortplantingsorganen verbeteren, stress verminderen, de hormoonbalans reguleren en algemene gezondheidsproblemen aanpakken die de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden.

Hoeveel acupunctuurbehandelingen heb ik nodig om mijn vruchtbaarheid te verbeteren?Acupunctuur zwanger worden

Het aantal benodigde behandelingen varieert per individu, afhankelijk van de aard en de ernst van de vruchtbaarheidsproblemen. Over het algemeen wordt er gestart met een behandeling eens per twee weken. Uw acupuncturist zal na de anamnese een persoonlijk behandelplan opstellen.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.