acupunctuur-kinderwens

Acupunctuur Kinderwens, IVF, IUI en ICSI

Acupunctuur bij vruchtbaarheidsproblemen is misschien niet het eerste waar je aan denkt.  Acupunctuur kan echter veel betekenen voor het verhogen van de kans op een zwangerschap.

Vruchtbaarheid is een belangrijk aandachtsgebied binnen onze praktijk. Inmiddels hebben wij jarenlange ervaring met het begeleiden van zowel vrouwen als mannen met een kinderwens. Wij begeleiden patiënten die via medische hulp zoals IVF, ICSI of IUI zwanger proberen te worden.

Vaak zien wij echter ook stellen die (nog) niet een medisch traject doorlopen. Daarnaast helpen wij uiteraard ook mensen zonder medische voorgeschiedenis, maar die hun kansen op een zwangerschap willen vergroten.

Acupunctuur doet geen pijn en is op natuurlijke basis.  Acupunctuur werkt ontspannend en verminderd stress en spanning. Onze ervaring is dat cliënten zich veel beter voelen in de periode dat zij acupunctuur ondergaan. De fysieke en emotionele belasting van bijvoorbeeld een IVF traject worden daardoor veel beter verdragen.

Zwangerschap en acupunctuur

Zwangerschap en het krijgen van kinderen lijkt zo vanzelfsprekend. Bij een groot aantal stellen is dit helaas niet het geval. Soms is er een duidelijke medische oorzaak gevonden voor het uitblijven van een zwangerschap. Zoals bijvoorbeeld : endometriose, PCOS, uitblijven van de eiersprong, problemen met de eierstokken of eileiders, herhaalde miskramen of een verminderde zaadkwaliteit en kwantiteit.

Vaak is er echter geen duidelijke onderliggende oorzaak te vinden voor het uitblijven van een zwangerschap. Dit wordt dan onbegrepen onvruchtbaarheid genoemd. Ongeveer 15 % , dus 1 op de 6 stellen zoekt medische ondersteuning bij het zwanger raken.

Wat kan acupunctuur betekenen voor IVF, IUI of ICSI

Acupunctuur kan veel betekenen voor het verhogen van de kans op zwangerschap.  Er zijn twee stadia die wij kunnen ondersteunen met acupunctuur .

  • de periode voorafgaand aan de IVF, IUI of ICSI
  • de periode tijdens de IVF, IUI of ICSI

De periode voor IVF,IUI of ICSI traject

Wanneer je de kans op een geslaagde poging wilt optimaliseren , dan kan je het beste ongeveer 3 maanden voor het starten van de poging beginnen met acupunctuur. Door middel van acupunctuur eventueel aangevuld met voedingssupplementen of Chinese kruiden, zullen we de menstruatie op orde brengen. Een goede regelmatige menstruatie met voldoende bloedverlies  zonder pijnklachten, is volgens de Chinese Geneeskunde de basis voor een goede vruchtbaarheid.

Acupunctuur tijdens het IVF, IUI of ICSI traject

Tijdens deze periode zullen we acupunctuurpunten kiezen die op dat moment van belang zijn. Deze behandelingen lopen samen met de behandelingen in het ziekenhuis. Bij een IUI traject is dit vaak een éénmalige behandeling in het ziekenhuis, maar bij een IVF zal je thuis middels injecties hormonen moeten spuiten. Als het doel bijvoorbeeld is om eicellen te vermeerderen zullen we dat ondersteunen door specifieke acupunctuurpunten aan te prikken die hetzelfde doel beogen.

Als er een punctie komt dan zullen wij het lichaam hierop voorbereiden zodat deze punctie goed zal verlopen.  Na de terugplaatsing zorgen wij met acupunctuur ervoor dat het vruchtje zich goed kan innestelen en kan gaan groeien.

Er is erg veel onderzoek gedaan naar de waarde van acupunctuur tijdens een IVF,IUI of ICSI traject. Uit alle onderzoeken blijkt dat acupunctuur een positieve bijdrage kan leveren en de kans op zwangerschap zal vergroten.

Wat doet acupunctuur voor de vruchtbaarheid

  • reguleert de cyclus
  • reguleert de hormoonhuishouding
  • verminderd stress en spanning
  • versterkt de energie van alle betrokken gynaecologische organen
  • stimuleert de bloedcirculatie in eierstokken en baarmoeder
  • verminderd de kans op een miskraam

Acupunctuur Kinderwens- IVF, IUI en ICSI

Tijdens het eerste consult zal ik middels een uitgebreid anamnesegesprek , beoordeling van de pols en de tong vaststellen wat bij u de mogelijke oorzaak is van het uitblijven van een zwangerschap en hier een behandelplan voor opstellen. De frequentie van de behandelingen hangt af van de onderliggende oorzaak. Over het algemeen zal dit ongeveer 1 x per 2 weken zijn. acupunctuur-kinderwens

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Kan acupunctuur naast IVF, ICSI of IUI worden gebruikt?

Ja, acupunctuur kan zeer effectief zijn als aanvulling op conventionele vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IVF, ICSI of IUI. Het kan helpen om de bijwerkingen van medicatie te verminderen, de stress en spanning rondom de procedure te verminderen, en de kans op succes te verhogen. Het is belangrijk om uw acupuncturist op de hoogte te brengen van uw medische behandelingen, zodat zij de acupunctuurbehandeling hierop kunnen afstemmen.

Kan acupunctuur echt helpen bij het verhogen van de vruchtbaarheid?

Ja, acupunctuur kan helpen bij het verhogen van de vruchtbaarheid. Het is een techniek die wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om de energiebalans in het lichaam te herstellen. Het kan de doorbloeding van de voortplantingsorganen verbeteren, stress verminderen, de hormoonbalans reguleren en algemene gezondheidsproblemen aanpakken die de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden.

Hoeveel acupunctuurbehandelingen heb ik nodig om mijn vruchtbaarheid te verbeteren?Acupunctuur kinderwens

Het aantal benodigde behandelingen varieert per individu, afhankelijk van de aard en de ernst van de vruchtbaarheidsproblemen. Over het algemeen wordt er gestart met een behandeling eens per twee weken. Uw acupuncturist zal na de anamnese een persoonlijk behandelplan opstellen.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.