acupunctuur-maagklachten

Acupunctuur bij Maagklachten

Maagklachten zijn een veelvoorkomend verschijnsel. De klachten zijn heel divers, want er kunnen veel verschillende oorzaken zijn.

Voor de spijsvertering is maagzuur nodig

Als we eten, kauwen we ons voedsel fijn en vermengen het met speeksel. Nadat ons voedsel de mond en de slokdarm is gepasseerd, komt het in de maag terecht. De maag is eigenlijk een spier die het voedsel verder kneedt en vermengt met maagzuur om het te verteren. Maagzuur vormt ook een verdedigingsmiddel tegen allerlei bacteriën die wij met ons voedsel binnen krijgen. De maagwand wordt door een dikke slijmvlieslaag tegen het maagzuur beschermd. Door verschillende oorzaken kan dit maagslijmvlies plaatselijk dunner worden, waardoor het maagzuur op de maagwand kan inwerken. In ernstige gevallen kan dit leiden tot een maagzweer.

Oorzaak van klachten

De belangrijkste oorzaken van maagklachten zijn onregelmatig eten, veel koud voedsel nuttigen, overmatig alcoholgebruik en roken. Tot voor kort werden maagklachten vaak in één adem genoemd met spanningen. Inmiddels is bekend dat deze de klachten inderdaad doen verergeren: ze vertragen de spierwerking van de maag, waardoor het voedsel langer in de maag blijft. Het maagzuur kan zo langer op het slijmvlies inwerken of zelfs de slokdarm inlopen. De vertering is dan onvolledig en bacteriën krijgen meer kans schade aan te richten. Het kan bovendien hevige pijnen veroorzaken.

Veel voorkomende maagklachten

  • pijn in de bovenbuik
  • misselijkheid
  • soms braken
  • brandend maagzuur
  • opboeren en oprispingen
  • een opgeblazen gevoel
  • snel een vol gevoel hebben

Helpt acupunctuur bij maagklachten?

Tijdens de behandeling ben ik vooral gericht op het herstel van de verstoorde energiebalans. Het eerste doel is ondersteuning van het verteringsproces en verhoging van de weerstand. Maar omdat acupunctuur naar ‘de hele mens’ kijkt, wordt ook aandacht geschonken aan je leefwijze, werk, eetgewoonten en andere zaken die van invloed kunnen zijn op je maagklachten.

Uiteindelijk gaat het erom de bestrijding van de maagklachten zo effectief mogelijk aan te pakken. In veel gevallen heeft dit succes. Mijn ervaring is dat acupunctuur in de meeste gevallen een adequate therapie is bij maagklachten. acupunctuur-maagklachten

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.