Een natuurlijke aanpak voor vrouwelijke gezondheid

In de wereld van holistische gezondheidszorg speelt acupunctuur een cruciale rol, vooral als het gaat om vrouwspecifieke klachten. Deze oude geneeswijze, diep geworteld in de traditionele Chinese geneeskunde, biedt een unieke en natuurlijke aanpak voor diverse uitdagingen waar vrouwen mee te maken kunnen krijgen, zoals vruchtbaarheidsproblemen, zwangerschapsgerelateerde kwesties, menstruatieklachten en symptomen van de overgang. Ontdek hoe acupunctuur je kan helpen bij elk van deze stadia in je leven.

Acupunctuur en (on)vruchtbaarheid

Vruchtbaarheidsproblemen kunnen een grote impact hebben op je leven. Acupunctuur heeft bewezen een effectief middel te zijn om de vruchtbaarheid te verhogen. Door het verbeteren van de bloedstroom naar de voortplantingsorganen en het balanceren van hormonen, kan acupunctuur de kans op een natuurlijke zwangerschap vergroten.

Lees meer over vruchtbaarheid en acupunctuur

Zwanger worden en IVF/ICSI/IUI

Wanneer je probeert zwanger te worden, kan acupunctuur een waardevolle ondersteuning bieden, vooral als je gebruikmaakt van vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IVF, ICSI of IUI. Acupunctuur kan helpen de baarmoederslijmvlies te verbeteren, stress te verminderen en de algehele kwaliteit van eicellen te verhogen.

Meer over zwanger worden, IVF, ICSI of IUI en acupunctuur

Zwangerschapsklachten verminderen

Zwangerschap is een bijzondere, maar soms ook uitdagende tijd. Acupunctuur kan helpen bij het verlichten van diverse zwangerschapsklachten, zoals misselijkheid, rugpijn, en vermoeidheid. Deze natuurlijke methode biedt een veilige manier om je comfort te verhogen tijdens de zwangerschap.

Lees over het verlichten van zwangerschapsklachten

Acupunctuur bij stuitligging

Een baby in stuitligging kan een zorg zijn naar het einde van de zwangerschap toe. Acupunctuur, en in het bijzonder moxibustie (het verwarmen van acupunctuurpunten), kan helpen om de baby te stimuleren om in de juiste positie te draaien.

Meer informatie over stuitligging en acupunctuur

Menstruatieklachten aanpakken

Menstruatieklachten kunnen variëren van lichte ongemakken tot ernstige problemen die je dagelijks leven beïnvloeden. Acupunctuur biedt verlichting bij symptomen zoals krampen, onregelmatige of zware menstruatie, en PMS. Het richt zich op het herstellen van de natuurlijke balans in het lichaam.

Ontdek hoe menstruatieklachten te verminderen

Acupunctuur en de overgang/menopauze

De overgang kan gepaard gaan met een reeks van fysieke en emotionele symptomen. Acupunctuur biedt een natuurlijke en effectieve manier om deze symptomen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, en stemmingswisselingen, te verlichten. Door het herstellen van de hormonale balans kan acupunctuur bijdragen aan een comfortabeler gevoel tijdens de menopauze.

Leer meer over overgang en acupunctuur

Elke vrouw is uniek en daarom is elke acupunctuurbehandeling persoonlijk en afgestemd op jouw specifieke behoeften en gezondheidssituatie. De kracht van acupunctuur ligt in zijn vermogen om niet alleen symptomen aan te pakken, maar ook de onderliggende oorzaken van deze klachten.

Neem de stap naar een gezonder en evenwichtiger leven en ontdek wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Met de juiste ondersteuning en zorg kan acupunctuur een sleutelrol spelen in jouw welzijn, ongeacht de fase van het leven waarin je je bevindt.

Chinese geneeskunde

Veel mensen zoeken mijn praktijk op na jaren van conventionele medische behandelingen die niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Hoewel acupunctuur geen wondermiddel is, blijf ik me telkens weer verbazen over de impact die deze eeuwenoude Chinese geneeswijze kan hebben op het welzijn van mensen.

Als je vragen hebt over acupunctuur in het algemeen, of je bent benieuwd of mijn praktijk in Rotterdam of Capelle aan den IJssel iets voor jou kan betekenen, voel je dan vrij om contact op te nemen.

Online boeken contact opnemen

In Rotterdam en Capelle a/d IJsselTarieven en vergoeding

Behandeling/consult duurt circa 45 minuten en kost €64,- incl. BTW. Om de administratie te ontlasten, reken ik graag direct af. In de praktijk in Rotterdam is er een mogelijkheid om te pinnen. Je krijgt na het consult de factuur mee. Deze kan worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over vergoedingen kan je ook kijken op de website www.acupunctuur.nl. Je vindt de informatie onder het kopje ‘verzekeraars die kosten vergoeden’.

Voor klachten over aangesloten acupuncturisten van de NVA kunt u contact opnemen met de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB)
Voor een behandeling bij de acupuncturist heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Bij verhindering graag minimaal 24 uur van te voren afmelden. De kosten worden dan niet in rekening gebracht.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken neem dan gerust contact op.