acupunctuur-zwangersschapsklachten

Acupunctuur stuitligging

Voor de bevalling horen baby’s met het hoofdje naar beneden te liggen. Bij 96 % van de baby’s is dit ook zo, maar soms ligt de baby dwars of in een omgekeerde houding. Dit laatste noemt met een stuitligging.

Meestal probeert de gynaecoloog of verloskundige de baby in de buik te draaien, dit lukt echter lang niet altijd. Wanneer een baby in stuitligging ligt, vergroot acupunctuur, en dan met name een moxa-behandeling de kans dat het kindje weer in de goede positie komt te liggen.

Moxa is bijvoetskruid in de vorm van een stick die je kan aansteken. Deze moxa stick geeft veel warmte af. Met deze stick verwarm je een specifiek acupunctuurpunt . Dit punt is blaas 67 en zit aan de zijkant bij de kleine teen. De kans op succes is het grootst als de behandeling in week 32 tot 34 wordt gestart. Uit onderzoek in 2010 in het EMC blijkt dat de kans dat de baby zich spontaan draait na een acupunctuurbehandeling met maar liefst 32 % toeneemt.

Moxa behandeling bij stuitligging

Je komt éénmalig naar de praktijk. Bij voorkeur in het gezelschap van je partner. Ik leg uit hoe je, of je partner de moxa-behandeling kan toepassen. Vaak combineer ik het bezoek met het stimuleren van enige acupunctuurpunten die van invloed zijn op de baarmoeder. Het is een eenvoudige en veilige behandeling. Het kan zijn dat je tijdens de behandeling het kindje voelt bewegen.

Jij of je partner behandelen 5 dagen achter elkaar een specifiek acupunctuurpunt met moxa. Op de zesde dag ga je op controle bij de gynaecoloog of verloskundige en laat je controleren of het kindje al gedraaid is. Als het kindje gedraaid is kan de behandeling stoppen. Is dit niet het geval dan vervolg je de moxa-behandeling met nog eens 5 dagen.

Mocht het kindje nog in stuitligging liggen dan kom je nog één maal op consult en prik ik een aantal extra acupunctuurpunten aan. Mijn ervaring is echter dat het kindje soms al na de eerste behandeling in de juiste positie ligt.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.