acupunctuur-zwangersschapsklachten

Acupunctuur en zwangerschap

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al sinds vele eeuwen en is duizenden jaren oud. Acupunctuur en de TCG is gebaseerd op een holistische benadering . Dit betekend dat de mens als een onlosmakelijk deel van de omgeving wordt gezien. Lichaam en geest is één geheel en daarnaast ook nog verbonden met de natuur en de omgeving waarin wij leven.

Alle processen zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. De lichamelijke, geestelijke en emotionele ontwikkelingen veranderen continu en beïnvloeden elkaar. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zich staand verschijnsel maar is onderdeel van het geheel. Het is een verstoring in het algehele welzijn en ontstaat doordat de QI (energie) verstoord en uit balans is.

Zwangerschapsklachten

En dan is het zover je bent zwanger. Dit kan een hele fijne bijzondere periode zijn. Helaas is dit echter niet altijd het geval. Zwangerschap is niet voor iedereen en fase van rozengeur en maneschijn. Veel vrouwen hebben last van uiteenlopende zwangerschapskwalen. Zelfs zo erg dat het je dagelijkse functioneren moeilijk maken.

Tijdens de zwangerschap veranderd er enorm veel in je lichaam. De hormoonhuishouding kan van slag raken en dit kan allerlei vervelende klachten geven. Veel voorkomende zwangerschapsklachten zijn bijvoorbeeld: misselijkheid, vermoeidheid, rugklachten, oedeem en brandend maagzuur. Daarnaast kan er ook mentaal een disbalans ontstaan. Je kan je kwetsbaar voelen, onzeker, labiel of zelfs depressieve klachten ervaren.

Als het goed is gaan deze klachten vanzelf over. Dit is echter niet altijd het geval en klachten kunnen zodanig ernstig worden dat het je dagelijkse functioneren beïnvloed.  Medicijnen zijn vaak geen optie omdat ze niet gebruikt mogen worden en bovendien hebben medicijnen vaak vervelende bijwerkingen.

Zwangerschap en acupunctuur

Met acupunctuur worden de zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld. Een behandeling is gericht op het herstellen van de energiebalans. Ook wordt de hormoonhuishouding weer in evenwicht gebracht. Hierdoor zullen je klachten snel afnemen.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de ernst en de aard van je klachten.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Kan acupunctuur helpen bij het verlichten van zwangerschapsklachten?

Ja, acupunctuur kan nuttig zijn bij het beheersen van verschillende zwangerschapsgerelateerde klachten zoals misselijkheid, rugpijn, hoofdpijn, en slaapproblemen. Acupunctuur, uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren professional, kan een veilige en effectieve manier zijn om deze symptomen te verlichten. Zoals bij elke behandeling, variëren de resultaten echter per individu.

Is acupunctuur veilig tijdens de zwangerschap?

Acupunctuur wordt over het algemeen als veilig beschouwd tijdens de zwangerschap, mits uitgevoerd door een gekwalificeerde professional. Er zijn specifieke punten die vermeden moeten worden tijdens de zwangerschap, dus het is belangrijk dat de acupuncturist ervaring heeft met zwangere cliënten. Het is altijd belangrijk om alle gezondheidszorgen of behandelingsopties met je zorgverlener te bespreken.

Hoe vaak moet ik acupunctuur krijgen tijdens mijn zwangerschap?

De frequentie van acupunctuurbehandelingen tijdens de zwangerschap varieert afhankelijk van het individu en de symptomen die worden behandeld. Sommige mensen hebben baat bij wekelijkse behandelingen, terwijl anderen mogelijk minder frequent behandelingen nodig hebben. Acupunctuur bij zwangerschapsklachtenHet is belangrijk om met een gekwalificeerde acupuncturist en je zorgverlener te overleggen om een behandelplan op te stellen dat het beste bij je behoeften past.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.