acupunctuur-zwangersschapsklachten

Acupunctuur en zwangerschap

De Traditionele Chinese Geneeskunde ( TCG ) bestaat al sinds vele eeuwen en is duizenden jaren oud. Acupunctuur en de TCG is gebaseerd op een holistische benadering . Dit betekend dat de mens als een onlosmakelijk deel van de omgeving wordt gezien. Lichaam en geest is één geheel en daarnaast ook nog verbonden met de natuur en de omgeving waarin wij leven.

Alle processen zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. De lichamelijke , geestelijke en emotionele ontwikkelingen veranderen continu en beïnvloeden elkaar. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zich staand verschijnsel maar is onderdeel van het geheel. Het is een verstoring in het algehele welzijn en ontstaat doordat de QI ( energie ) verstoord en uit balans is.

Zwangerschapsklachten

En dan is het zover je bent zwanger. Dit kan een hele fijne bijzondere periode zijn. Helaas is dit echter niet altijd het geval. Zwangerschap is niet voor iedereen en fase van rozengeur en maneschijn. Veel vrouwen hebben last van uiteenlopende zwangerschapskwalen. Zelfs zo erg dat het je dagelijkse functioneren moeilijk maken.

Tijdens de zwangerschap veranderd er enorm veel in je lichaam . De hormoonhuishouding kan van slag raken en dit kan allerlei vervelende klachten geven. Veel voorkomende zwangerschapsklachten zijn bijvoorbeeld : misselijkheid, vermoeidheid, rugklachten, oedeem en brandend maagzuur. Daarnaast kan er ook mentaal een disbalans ontstaan. Je kan je kwetsbaar voelen, onzeker, labiel of zelfs depressieve klachten ervaren.

Als het goed is gaan deze klachten vanzelf over. Dit is echter niet altijd het geval en klachten kunnen zodanig ernstig worden dat het je dagelijkse functioneren beïnvloed.  Medicijnen zijn vaak geen optie omdat ze niet gebruikt mogen worden en bovendien hebben medicijnen vaak vervelende bijwerkingen.

Zwangerschap en acupunctuur

Met acupunctuur worden de zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld. Een behandeling is gericht op het herstellen van de energiebalans. Ook wordt de hormoonhuishouding weer in evenwicht gebracht. Hierdoor zullen je klachten snel afnemen.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de ernst en de aard van je klachten.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.