acupunctuur-rugklachten

Acupunctuur rugklachten

Veel last van uw rug? Acupunctuur kan de oplossing zijn. Vaak krijgen mensen last van pijn in de onderrug door een verkeerde werk- en/of zithouding. Het kan ook komen door te zwaar te tillen of door plotseling een verkeerde beweging te maken. Een andere veelvoorkomende oorzaak van lage rugklachten is een te hoge werkdruk in combinatie met een gebrek aan beweging.

Hiernaast kunnen lichaamsbouw, erfelijke factoren, orgaanproblemen of afwijkingen in de wervelkolom een rol spelen. Het is daarom belangrijk om voor de acupunctuurbehandeling zoveel mogelijk te weten over de specifieke omstandigheden waarbinnen de klachten zijn ontstaan.

Deze uitgebreide analyse is niet alleen nodig om de klachten te verhelpen, maar ook om deze in de toekomst te voorkomen. In mijn praktijk voor acupunctuur behandel ik dagelijks cliënten met acute of chronische rugklachten.

De symptomen kunnen heel verschillend zijn. Je staat op uit een stoel en bukt om een papiertje op te rapen. Plotseling voel je een hevige pijnscheut en je kan nauwelijks meer overeind komen. Dit is een bekend voorbeeld van acute lage rugpijn. Maar de klachten kunnen ook minder acuut optreden.

Een zeurende pijn die langzaam verergert bijvoorbeeld, of pijn die uitstraalt naar de benen. De gevolgen van lage rugpijn zijn voor iedereen verschillend. Het kan leiden tot houdingsafwijkingen of moeite hebben met zitten of nauwelijks kunnen staan of lopen. Meer bewegen kan onderdeel zijn van de therapie, in andere gevallen is juist rust vereist.

In sommige gevallen kan de acupunctuurbehandeling gecombineerd worden met aanvullende oefeningen. Daarnaast maak ik gebruik van aanvullende behandelmethoden als cupping en guasha.

Acute rugklachten en acupunctuur

Spit of ischias is meestal de oorzaak van acute rugpijn. Oorzaken kunnen zijn dat men in een verkeerde houding heeft geslapen of gezeten bv achter de computer.

Een gekke beweging maken tijdens het optillen van iets of bukken is ook vaak de oorzaak van acute rugpijn. In de acute fase van rugpijn speelt spierspanning een grote rol. Hierdoor gaat men een andere houding aannemen wat weer leid tot meer pijnklachten.

De oplossing is dan simpel de spierspanning moet minder. Met een combinatie van acupunctuur en warmtelampen is het goed mogelijk deze spanning snel te verminderen.

Acupunctuur heeft geen bijwerkingen zoals veel medicatie. Het is een natuurlijke manier van behandelen van rugklachten. Een bijkomend voordeel van acupunctuur is dat het ontspannend werkt en stress verminderd. Dit zal ook een positief effect hebben op de rugklachten.

Chronische rugklachten en acupunctuur

Men spreekt van chronische pijnklachten als deze langer dan drie maanden bestaat. Dit betekend zeker niet dat er niets aan te doen is. Chronische rugklachten is iets wat ik dagelijks behandel en meestal met zeer goed resultaat. Lumbago is een verzamelnaam voor lage rugklachten.

Dit kan een hernia zijn maar ook geïrriteerde gewrichtjes in de rug. Vaak is er naast de lage rugpijn ook uitstraling naar de billen en benen. Soms aan één zijde maar vaak ook aan beide zijden. Vaak is er ook sprake van een zeurend vervelend en vermoeiend gevoel in de lage rug.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Helpt acupunctuur echt bij rugklachten?

Ja, wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd dat acupunctuur positieve effecten kan hebben bij rugklachten. Het kan helpen bij pijnbestrijding, spierontspanning en het opheffen van gewrichtsblokkades. Veel mensen ervaren vermindering of zelfs volledige verdwijning van hun klachten na acupunctuurbehandelingen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor rugklachten?

Bij acute rugklachten kunnen enkele behandelingen vaak al een merkbaar effect hebben. Voor chronische klachten zijn meestal meer behandelingen nodig. De exacte behandelingsduur hangt af van de individuele situatie en de ernst van de klachten. Bij blijvend rugletsel, zoals ernstige slijtage, kan acupunctuur een symptoom bestrijdend karakter hebben en kan het helpen bij het verminderen van de pijn tijdens periodes van verergering.

Is acupunctuur geschikt voor zowel acute als chronische rugklachten?

Ja, acupunctuur kan zowel bij acute als chronische rugklachten effectief zijn. Bij acute klachten kunnen de behandelingen snel verlichting bieden. Voor chronische klachten kan acupunctuur helpen om de symptomen te verminderen en de algehele gezondheid en het welzijn te verbeteren. Acupunctuur rugklachtenAcupunctuur richt zich niet alleen op het verhelpen van acute problemen, maar ook op dieper liggende problematiek, zoals zwakte van bepaalde organen, waardoor ook op de langere termijn positieve effecten kunnen worden behaald.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.