Acupunctuur bij gewrichtsklachten

Gewrichtsklachten kunnen een grote invloed hebben op je dagelijks leven, van eenvoudige activiteiten tot je slaap. Acupunctuur, een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, biedt een natuurlijke en effectieve benadering voor het verlichten van diverse gewrichtsklachten. Deze pagina belicht hoe acupunctuur kan helpen bij specifieke aandoeningen zoals nek- en schouderklachten, rugklachten, RSI klachten, artrose, carpaal tunnel syndroom, reumatische klachten en tenniselleboog.

Nek- en schouderklachten verlichten met acupunctuur

Nek- en schouderklachten zijn veelvoorkomende problemen die vaak voortkomen uit spanning, stress of een verkeerde houding. Acupunctuur kan helpen om de spierspanning te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en pijn te verlichten.

Meer over nek en schouderklachten

Rugklachten aanpakken

Rugpijn is een van de meest gehoorde klachten. Acupunctuur kan effectief zijn bij het behandelen van zowel acute als chronische rugklachten, door het bevorderen van natuurlijke pijnverlichting en genezing.

Lees meer over rugklachten

RSI klachten verminderen

Repetitive Strain Injury (RSI) is een aandoening die voortkomt uit herhaalde bewegingen. Acupunctuur kan helpen de symptomen van RSI te verlichten door het verminderen van ontsteking en het verbeteren van spierfunctie en -flexibiliteit.

Ontdek RSI klachten behandeling

Artrose en acupunctuur

Artrose, een vorm van gewrichtsslijtage, veroorzaakt vaak pijn en stijfheid. Acupunctuur kan de pijn verlichten en de beweeglijkheid van de gewrichten verbeteren, wat bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven.

Meer over artrose behandeling

Carpaal Tunnel Syndroom: natuurlijke verlichting

Het carpaal tunnel syndroom veroorzaakt pijn en tintelingen in de hand en arm. Acupunctuur kan helpen de druk op de zenuwen te verlichten en de symptomen van deze aandoening te verminderen.

Lees over carpaal tunnel syndroom

Acupunctuur bij reumatische klachten

Reumatische aandoeningen kunnen leiden tot chronische pijn en beperkingen. Acupunctuur kan een effectieve manier zijn om de pijn te beheersen en de algemene functie te verbeteren.

Ontdek meer over reumatischeklachten

Tenniselleboog behandelen

Tenniselleboog, een veelvoorkomende overbelastingsblessure, kan leiden tot pijn en zwakte in de onderarm. Acupunctuur kan helpen de pijn te verlichten en het genezingsproces te bevorderen.

Meer over tenniselleboog behandeling

Over de behandelingen

Elke behandeling wordt aangepast aan jouw specifieke behoeften en gezondheidstoestand. Acupunctuur richt zich niet alleen op symptoomverlichting, maar ook op het herstellen van de balans in je lichaam om de onderliggende oorzaken van je klachten aan te pakken.

Acupunctuur biedt een pad naar verlichting en verbeterde gezondheid, specifiek afgestemd op de unieke uitdagingen van elke patiënt.

Neem de stap naar een leven met minder pijn en meer bewegingsvrijheid. Ontdek wat acupunctuur voor jouw gewrichtsklachten kan betekenen. Met de juiste zorg en behandeling kan acupunctuur een sleutelrol spelen in het verbeteren van je levenskwaliteit.

Chinese geneeskunde

Veel mensen zoeken mijn praktijk op na jaren van conventionele medische behandelingen die niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Hoewel acupunctuur geen wondermiddel is, blijf ik me telkens weer verbazen over de impact die deze eeuwenoude Chinese geneeswijze kan hebben op het welzijn van mensen.

Als je vragen hebt over acupunctuur in het algemeen, of je bent benieuwd of mijn praktijk in Rotterdam of Capelle aan den IJssel iets voor jou kan betekenen, voel je dan vrij om contact op te nemen.

Online boeken contact opnemen

In Rotterdam en Capelle a/d IJsselTarieven en vergoeding

Behandeling/consult duurt circa 45 minuten en kost €64,- incl. BTW. Om de administratie te ontlasten, reken ik graag direct af. In de praktijk in Rotterdam is er een mogelijkheid om te pinnen. Je krijgt na het consult de factuur mee. Deze kan worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over vergoedingen kan je ook kijken op de website www.acupunctuur.nl. Je vindt de informatie onder het kopje ‘verzekeraars die kosten vergoeden’.

Voor klachten over aangesloten acupuncturisten van de NVA kunt u contact opnemen met de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB)
Voor een behandeling bij de acupuncturist heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Bij verhindering graag minimaal 24 uur van te voren afmelden. De kosten worden dan niet in rekening gebracht.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken neem dan gerust contact op.