acupunctuur-carpaal-tunnel-syndroom

Carpaal tunnel syndroom en acupunctuur

Het carpaal tunnel syndroom is een klacht veroorzaakt door een beknelling van de zenuw die loopt in het midden van de arm in het verloop van de onderarm naar de hand ter hoogte van de pols. Hier loopt een nauw kanaal gevormd door handwortelbeentjes en een stevig peesblad. Hier doorheen loopt een zenuw de nervus medianus.

Symptomen Carpaal tunnel syndroom

De klachten worden veroorzaakt door een beknelling van de nervus medianus.
De voornaamste klachten zijn: pijn, stijfheid, tintelingen en een dovig gevoel in de hand en de vingers in het verzorgingsgebied van de zenuw.
De pijn kan ook uitstralen naar de onderarm, elleboog en schouder.  Vaak zijn er klachten aan één kant maar soms zijn de klachten beiderzijds.

In de nacht nemen de klachten vaak toe waardoor men er wakker van kan worden. Maar ook overdag kunnen de klachten toenemen en dan met name wanneer men de pols belast met een draaiende of tillende beweging.
Autorijden, een doek uitwringen, een fles open maken of een sleutel omdraaien kunnen de klachten verergeren.

Oorzaken carpaal tunnel syndroom

De beknelling van de zenuw in de nauwe carpale tunnel wordt meestal veroorzaakt door een zwelling van de bekleding van de pezen.

Belangrijkste oorzaak is een  langdurige repeterende draaiende beweging maken met de handen. Het wordt ook vaak een beroepsziekte genoemd omdat deze klacht bij bepaalde beroepen veel voorkomt. Je moet dan denken aan schoonmakers, glazenwassers, slagers, kappers enzovoort.

De klachten kunnen langdurig aanhouden en wat men in eerste instantie uiteraard moet proberen is de oorzaak van de klacht verminderen. Dus neem voldoende rust en probeer de hand te ontlasten. Voorkomen is beter dan genezen. Soms echter blijven de klachten bestaan en kan acupunctuur een oplossing bieden.

Acupunctuur en carpaal tunnel syndroom

Pijn is Oosters gezien altijd een verminderde circulatie van energie en of bloed.
Door het prikken van zéér kleine naaldjes in acupunctuurpunten proberen wij deze doorstroming weer te verbeteren waardoor klachten zullen verminderen.

Deze acupunctuurpunten liggen op meridianen die als een soort netwerk door het hele lichaam lopen. Er zijn een aantal meridianen die langs de onderarm naar de vingers lopen. Met name deze meridianen zullen we gebruiken om de klacht te verminderen en op te lossen.

Ik behandel in mijn praktijk wekelijks cliënten met een carpaal tunnel syndroom en meestal altijd met een goed resultaat. We spreken 1 x per week of 2 weken af. Dit gaat uiteraard altijd in overleg met u en uw wensen.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.