acupunctuur-carpaal-tunnel-syndroom

Carpaal tunnel syndroom en acupunctuur

Het carpaal tunnel syndroom is een klacht veroorzaakt door een beknelling van de zenuw die loopt in het midden van de arm in het verloop van de onderarm naar de hand ter hoogte van de pols. Hier loopt een nauw kanaal gevormd door handwortelbeentjes en een stevig peesblad. Hier doorheen loopt een zenuw de nervus medianus.

Symptomen Carpaal tunnel syndroom

De klachten worden veroorzaakt door een beknelling van de nervus medianus.
De voornaamste klachten zijn : pijn, stijfheid, tintelingen en een dovig gevoel in de hand en de vingers in het verzorgingsgebied van de zenuw.
De pijn kan ook uitstralen naar de onderarm, elleboog en schouder.  Vaak zijn er klachten aan één kant maar soms zijn de klachten beiderzijds.

In de nacht nemen de klachten vaak toe waardoor men er wakker van kan worden. Maar ook overdag kunnen de klachten toenemen en dan met name wanneer men de pols belast met een draaiende of tillende beweging.
Autorijden, een doek uitwringen, een fles open maken of een sleutel omdraaien kunnen de klachten verergeren.

Oorzaken carpaal tunnel syndroom

De beknelling van de zenuw in de nauwe carpale tunnel wordt meestal veroorzaakt door een zwelling van de bekleding van de pezen.

Belangrijkste oorzaak is een  langdurige repeterende draaiende beweging maken met de handen. Het wordt ook vaak een beroepsziekte genoemd omdat deze klacht bij bepaalde beroepen veel voorkomt.  Je moet dan denken aan schoonmakers, glazenwassers , slagers,  kappers enzovoort.

De klachten kunnen langdurig aanhouden en wat men in eerste instantie uiteraard moet proberen is de oorzaak van de klacht verminderen. Dus neem voldoende rust en probeer de hand te ontlasten. Voorkomen is beter dan genezen. Soms echter blijven de klachten bestaan en kan acupunctuur een oplossing bieden.

Acupunctuur en carpaal tunnel syndroom

Pijn is Oosters gezien altijd een verminderde circulatie van energie en of bloed.
Door het prikken van zéér kleine naaldjes in acupunctuurpunten proberen wij deze doorstroming weer te verbeteren waardoor klachten zullen verminderen.

Deze acupunctuurpunten liggen op meridianen die als een soort netwerk door het hele lichaam lopen. Er zijn een aantal meridianen die langs de onderarm naar de vingers lopen. Met name deze meridianen zullen we gebruiken om de klacht te verminderen en op te lossen.

Ik behandel in mijn praktijk wekelijks cliënten met een carpaal tunnel syndroom en meestal altijd met een goed resultaat. We spreken 1 x per week of 2 weken af. Dit gaat uiteraard altijd in overleg met u en uw wensen.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.