acupunctuur-tenniselleboog

Acupunctuur tenniselleboog

Een tenniselleboog is de meest voorkomende klacht van de elleboog.
Het is een ontsteking of irritatie van de aanhechting van de pezen aan de buitenzijde van de elleboog. Is de ontsteking of de irritatie aan de binnenkant van de elleboog  dan wordt dit ook wel een golfelleboog genoemd.

In mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den IJssel behandel ik regelmatig cliënten met een tennis of golfelleboog.

De medische benaming van een tenniselleboog is epicondylitis lateralis. Het wordt een tenniselleboog genoemd omdat het veel voorkomt bij tennissers. Deze naam klopt echter niet want het wordt niet alleen veroorzaakt door tennissen.

Een tenniselleboog wordt veroorzaakt door overbelasting van de spieren van de pols en vingers. Met name een beweging die plaatsvindt door het knijpen van de hand of een draaibeweging met de arm kunnen een tennisarm veroorzaken.

Schoonmakers, glazenwassers, administratie medewerkers behoren tot een risicogroep. Ook veel met een beeldscherm en muis werken kan een tenniselleboog veroorzaken. Een tennisarm komt veel voor, ongeveer 10 % van de leeftijdsgroep tussen 40 en 50 jaar ontwikkelt een tenniselleboog.

Klachten tenniselleboog

Pijn en stijfheid zijn de belangrijkste klachten . De pijn bevind zich aan de buitenkant van de elleboog. Vooral bij bepaalde bewegingen nemen de klachten toe. Je moet dan denken aan het geven van een hand, sleutel omdraaien, uitwringen van een doek, een fles open draaien of bijvoorbeeld het optillen van een zwaar voorwerp .

Een tenniselleboog is een vervelende klacht en kan veel pijn geven. De klachten kunnen soms wel 2 jaar aanhouden.

Hoe helpt acupunctuur bij een tenniselleboog?

Volgens de Chinese Geneeswijze waar acupunctuur onder valt worden pijnklachten met name veroorzaakt door een verminderde doorstroming van energie, Dit wordt ook wel een energieblokkade genoemd, De acupunctuur behandeling bestaat dan ook op het verbeteren van de circulatie van energie en bloed in het gebied waar de klachten zijn.

De meeste naaldjes worden dan ook gezet op acupunctuurpunten gelegen op meridianen die vanaf de vingers langs de elleboog naar de schouders lopen. Een belangrijke meridiaan in dit geval is de meridiaan van de dikke darm.

Een tenniselleboog is heel goed te behandelen met acupunctuur. Na een aantal behandelingen zult u al een verbetering bemerken. In mijn praktijk behandel ik zeer regelmatig cliënten met een tenniselleboog en over het algemeen met goed resultaat.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!