acupunctuur-tenniselleboog

Acupunctuur tenniselleboog

Een tenniselleboog is de meest voorkomende klacht van de elleboog. Het is een ontsteking of irritatie van de aanhechting van de pezen aan de buitenzijde van de elleboog. Is de ontsteking of de irritatie aan de binnenkant van de elleboog dan wordt dit ook wel een golfelleboog genoemd.

In mijn praktijk voor acupunctuur in Rotterdam en Capelle aan den IJssel behandel ik regelmatig cliënten met een tennis of golfelleboog.

De medische benaming van een tenniselleboog is epicondylitis lateralis. Het wordt een tenniselleboog genoemd omdat het veel voorkomt bij tennissers. Deze naam klopt echter niet want het wordt niet alleen veroorzaakt door tennissen.

Een tenniselleboog wordt veroorzaakt door overbelasting van de spieren van de pols en vingers. Met name een beweging die plaatsvindt door het knijpen van de hand of een draaibeweging met de arm kunnen een tennisarm veroorzaken.

Schoonmakers, glazenwassers, administratie medewerkers behoren tot een risicogroep. Ook veel met een beeldscherm en muis werken kan een tenniselleboog veroorzaken. Een tennisarm komt veel voor, ongeveer 10% van de leeftijdsgroep tussen 40 en 50 jaar ontwikkelt een tenniselleboog.

Klachten tenniselleboog

Pijn en stijfheid zijn de belangrijkste klachten. De pijn bevind zich aan de buitenkant van de elleboog. Vooral bij bepaalde bewegingen nemen de klachten toe. Je moet dan denken aan het geven van een hand, sleutel omdraaien, uitwringen van een doek, een fles open draaien of bijvoorbeeld het optillen van een zwaar voorwerp .

Een tenniselleboog is een vervelende klacht en kan veel pijn geven. De klachten kunnen soms wel 2 jaar aanhouden.

Acupunctuur bij een tenniselleboog

Volgens de Chinese Geneeswijze waar acupunctuur onder valt worden pijnklachten met name veroorzaakt door een verminderde doorstroming van energie, Dit wordt ook wel een energieblokkade genoemd, De acupunctuur behandeling bestaat dan ook op het verbeteren van de circulatie van energie en bloed in het gebied waar de klachten zijn.

De meeste naaldjes worden dan ook gezet op acupunctuurpunten gelegen op meridianen die vanaf de vingers langs de elleboog naar de schouders lopen. Een belangrijke meridiaan in dit geval is de meridiaan van de dikke darm.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Hoe kan acupunctuur helpen bij het behandelen van een tenniselleboog?

Acupunctuur wordt vaak gebruikt als een behandeling voor tenniselleboog (ook bekend als laterale epicondylitis). Het is gebaseerd op het principe dat het stimuleren van bepaalde punten op het lichaam de natuurlijke zelfhelende processen kan activeren en de pijn kan verminderen. Acupunctuur kan helpen de bloedcirculatie naar de elleboog te verbeteren, ontstekingen te verminderen en spierspanning te verlichten, wat allemaal kan bijdragen aan pijnverlichting en genezing.

Hoeveel acupunctuursessies zijn er nodig om verbetering te zien bij een tenniselleboog?

Het aantal acupunctuursessies dat nodig is om verbetering te zien bij een tenniselleboog kan variëren afhankelijk van de ernst van de aandoening en hoe het individu reageert op de behandeling. Sommige mensen kunnen na een paar sessies al verbetering merken, terwijl anderen mogelijk meerdere sessies nodig hebben. Het is belangrijk om dit met een gekwalificeerde acupuncturist te bespreken, die een persoonlijk behandelplan kan ontwerpen op basis van uw specifieke situatie en behoeften.

Kan acupunctuur gecombineerd worden met andere behandelingen voor een tenniselleboog?

Ja, acupunctuur kan worden gecombineerd met andere behandelingen voor een tenniselleboog, zoals fysiotherapie, het gebruik van een brace, medicatie en rust. Het wordt beschouwd als een complementaire therapie, wat betekent dat het bedoeld is om naast andere vormen van behandeling te worden gebruikt. Acupunctuur tenniselleboogHet is altijd belangrijk om met uw zorgverlener te overleggen over welke combinatie van behandelingen het meest effectief zou zijn voor uw specifieke situatie.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.