acupunctuur-artrose
[/ux_banner]

Acupunctuur bij Artrose

Artrose is een aandoening van het kraakbeen in de gewrichten. Dit wordt ook
wel gewrichtsslijtage genoemd. Artrose kan veel klachten veroorzaken zoals pijn en stijfheid.

Om te zorgen dat een gewricht goed kan bewegen is de buitenkant bekleed met een laag veerkrachtig weefsel ; het kraakbeen. Ook bevat een gewricht een soort vloeistof die het gewricht smeert en zorgt dat schokken worden opgevangen.

Artrose is een vorm van reuma en ongeveer 1,5 miljoen mensen hebben in meer of mindere mate last van artrose. Bij de één geeft dit veel klachten en bij de ander nauwelijks.

Artrose is soms in 1 gewricht aanwezig, maar het kan ook in meerdere gewrichten voorkomen. Er zijn gewrichten waar het vaak voorkomt zoals in de knieën, heupen, nek, onderrug, de vingers en de grote teen.

Symptomen van artrose

Bij een beginnende vorm van artrose is met name het bewegen van het gewricht pijnlijk. In een later stadium worden gewrichten stijf en ontstaat er ook pijn in rust.

Artrose kan verschillende  klachten geven zoals :

  • pijn, vooral bij bewegen
  • stijfheid, vooral na een periode van bewegingloosheid bv s, morgens
  • krakend geluid en gevoel
  • bewegingsbeperking
  • standsverandering
  • vochtophoping in het gewricht

Primaire artrose

Artrose zonder aanwijsbare oorzaak wordt primaire artrose genoemd. Hieronder valt ook de artrose die optreed bij veroudering. Bij het ouder worden is artrose eigenlijk een normaal proces.

Secundaire artrose

Dit is een vorm van artrose die wordt veroorzaakt door een onderliggende reden. Je moet dan denken aan een ongeluk of aangeboren scheefstand.

Artrose en acupunctuur

Binnen de acupunctuur wordt er anders gekeken naar artrose dan door de westerse gezondheidszorg. Bij acupunctuur draait alles om energie en dan met name het stromen van energie. Volgens de Chinese geneeswijze is er bij een goede circulatie van energie geen pijn. Een goede circulatie is dus essentieel bij pijnklachten.

Daarnaast speelt het hebben van voldoende energie ook een belangrijke rol. Gewrichtsklachten vallen onder de nier energie. Nier energie is volgens de Oosterse geneeswijze ook verantwoordelijk voor de conditie van je tanden, gehoor, geheugen, gewrichten , vruchtbaarheid en haar.

Dit zijn allemaal zaken die naarmate wij ouder worden in conditie verminderen. Naast het laten stromen van energie is het dus belangrijk om de nier energie te versterken. Door op specifieke acupunctuurpunten naaldjes te zetten kunnen wij energie laten stromen en de nier energie versterken.

Hierdoor zult u merken dat de klachten die door de artrose wordt veroorzaakt zullen verminderen. acupunctuur-artrose

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!