Acupunctuur bij Buikklachten: Een natuurlijke benadering voor maag- en darmgezondheid

Buikklachten kunnen een aanzienlijke impact hebben op je dagelijks leven en welzijn. Acupunctuur, als een integraal onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, biedt een holistische benadering voor het behandelen van diverse buikklachten. Op deze pagina ontdek je hoe acupunctuur kan helpen bij aandoeningen zoals PDS/spastische darm, obstipatie, maagklachten, een opgeblazen gevoel, colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

PDS / Spastische darm: Verlichting met acupunctuur

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of een spastische darm kan leiden tot symptomen als buikpijn, krampen en onregelmatige stoelgang. Acupunctuur kan helpen de symptomen van PDS te verlichten door het reguleren van de darmfunctie en het verminderen van stress, wat vaak een trigger is voor PDS.

Meer over PDS en spastische darm

Obstipatie effectief aanpakken

Obstipatie is een veelvoorkomend probleem dat ongemak en buikpijn kan veroorzaken. Acupunctuur kan helpen de darmbewegingen te normaliseren en de stoelgang te verbeteren.

Lees meer over obstipatie behandeling

Maagklachten verminderen

Maagklachten kunnen variëren van mild tot ernstig en de dagelijkse activiteiten beïnvloeden. Acupunctuur kan helpen bij het verlichten van maagpijn, zuurbranden en andere gerelateerde symptomen.

Ontdek maagklachten behandeling

Opgeblazen gevoel: Natuurlijke verlichting

Een opgeblazen gevoel kan oncomfortabel en hinderlijk zijn. Acupunctuur kan effectief zijn in het verminderen van dit gevoel door het verbeteren van de spijsvertering en het reguleren van de darmfunctie.

Meer over behandeling van opgeblazen gevoel

Colitis Ulcerosa: Holistische aanpak

Colitis ulcerosa is een chronische ontstekingsziekte van de dikke darm. Acupunctuur kan helpen de ontstekingsreactie te verminderen en de symptomen te verlichten.

Lees meer over colitis ulcerosa behandeling

Ziekte van Crohn en acupunctuur

De ziekte van Crohn is een inflammatoire darmziekte die ernstige symptomen kan veroorzaken. Acupunctuur kan bijdragen aan het verminderen van ontsteking en het verbeteren van de algehele darmgezondheid.

Ontdek ziekte van Crohn behandeling

Elke acupunctuurbehandeling wordt aangepast aan jouw individuele behoeften, waarbij de focus ligt op het behandelen van de symptomen én de onderliggende oorzaken van je buikklachten.

Acupunctuur biedt een pad naar verlichting en een betere gezondheid van de spijsverteringsorganen, aangepast aan de unieke uitdagingen van elke patiënt.

Ontdek wat acupunctuur voor jouw buikklachten kan betekenen en zet de stap naar een comfortabeler en gezonder leven. Met de juiste zorg en behandeling kan acupunctuur een belangrijke rol spelen in jouw algehele welzijn en gezondheid.

Chinese geneeskunde

Veel mensen zoeken mijn praktijk op na jaren van conventionele medische behandelingen die niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Hoewel acupunctuur geen wondermiddel is, blijf ik me telkens weer verbazen over de impact die deze eeuwenoude Chinese geneeswijze kan hebben op het welzijn van mensen.

Als je vragen hebt over acupunctuur in het algemeen, of je bent benieuwd of mijn praktijk in Rotterdam of Capelle aan den IJssel iets voor jou kan betekenen, voel je dan vrij om contact op te nemen.

Online boeken contact opnemen

In Rotterdam en Capelle a/d IJsselTarieven en vergoeding

Behandeling/consult duurt circa 45 minuten en kost €64,- incl. BTW. Om de administratie te ontlasten, reken ik graag direct af. In de praktijk in Rotterdam is er een mogelijkheid om te pinnen. Je krijgt na het consult de factuur mee. Deze kan worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over vergoedingen kan je ook kijken op de website www.acupunctuur.nl. Je vindt de informatie onder het kopje ‘verzekeraars die kosten vergoeden’.

Voor klachten over aangesloten acupuncturisten van de NVA kunt u contact opnemen met de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB)
Voor een behandeling bij de acupuncturist heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Bij verhindering graag minimaal 24 uur van te voren afmelden. De kosten worden dan niet in rekening gebracht.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken neem dan gerust contact op.