acupunctuur-obstipatie

Acupunctuur bij obstipatie

Sommige mensen hebben drie maal per dag ontlasting, terwijl anderen misschien maar drie maal per week ontlasting hebben. Men spreekt van obstipatie als je regelmatig minder dan drie maal per week ontlasting hebt en dit klachten geeft. Als ontlasting te lang in de dikke darm blijft zitten wordt het droog en geeft dit klachten. Obstipatie is een klacht die ontzettend veel voorkomt en het lijkt wel of dit alleen maar toeneemt. Ongeveer 10 tot 30 % van de bevolking ervaart op enig moment klachten van obstipatie. Het is dan ook een veel gehoorde klacht bij de huisarts.

Tips

Er zijn een aantal zaken die je goed zelf kan doen :

  • drink ten minste 1,5 tot 2 liter per dag.
  • eet vezelrijke voeding.
  • zorg dat je minimaal iedere dag een half uur matig tot intensief beweeg.
  • ga naar het toilet zodra je aandrang voelt, stel dit niet uit.

Bij een kortdurende obstipatie is het geen probleem om kort laxeermiddelen te gebruiken. De huisarts kan dit voorschrijven maar je kan dit ook zelf kopen bij de apotheek.

Chronische obstipatie

Bij chronische obstipatie is het belangrijk om goed naar je leefstijl te kijken.
Wat kan er anders want voorkomen is beter dan genezen. Stop in ieder geval met langdurig gebruik van laxeermiddelen. De darmen worden daar lui van en de klachten zullen alleen maar toenemen.

Obstipatie en acupunctuur

Ik zie regelmatig mensen in mijn praktijk met obstipatieklachten. Obstipatie wordt volgens de acupunctuur en Chinese geneeswijze gezien als een stagnatie. Energie moet stromen en bij obstipatie is dit duidelijk niet het geval.

We zullen ons dus richten op het verbeteren van de circulatie. Er zijn specifieke acupunctuurpunten die kunnen worden ingezet bij obstipatie. Deze zullen we uiteraard inzetten. Daarnaast is het ook belangrijk om de kijken naar de onderliggende oorzaak van de klachten. Welke organen zijn betrokken bij je klachten.

Dit zijn vanuit Oosters perspectief vaak de lever, maag, milt  en dikke darm. Tijdens het eerste consult zullen we hier goed naar kijken. Over het algemeen is mijn ervaring dan obstipatie klachten met acupunctuur goed te behandelen zijn.
Na een paar behandelingen kunt u dan ook al een positief effect merken. acupunctuur-bij-obstipatie

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.