acupunctuur-obstipatie

Acupunctuur bij obstipatie

Sommige mensen hebben drie maal per dag ontlasting, terwijl anderen misschien maar drie maal per week ontlasting hebben. Men spreekt van obstipatie als je regelmatig minder dan drie maal per week ontlasting hebt en dit klachten geeft. Als ontlasting te lang in de dikke darm blijft zitten wordt het droog en geeft dit klachten. Obstipatie is een klacht die ontzettend veel voorkomt en het lijkt wel of dit alleen maar toeneemt. Ongeveer 10 – 30% van de bevolking ervaart op enig moment klachten van obstipatie. Het is dan ook een veel gehoorde klacht bij de huisarts.

Tips

Er zijn een aantal zaken die je goed zelf kan doen:

  • drink ten minste 1,5 tot 2 liter per dag.
  • eet vezelrijke voeding.
  • zorg dat je minimaal iedere dag een half uur matig tot intensief beweeg.
  • ga naar het toilet zodra je aandrang voelt, stel dit niet uit.

Bij een kortdurende obstipatie is het geen probleem om kort laxeermiddelen te gebruiken. De huisarts kan dit voorschrijven maar je kan dit ook zelf kopen bij de apotheek.

Chronische obstipatie

Bij chronische obstipatie is het belangrijk om goed naar je leefstijl te kijken.
Wat kan er anders want voorkomen is beter dan genezen. Stop in ieder geval met langdurig gebruik van laxeermiddelen. De darmen worden daar lui van en de klachten zullen alleen maar toenemen.

Obstipatie en acupunctuur

Ik zie regelmatig mensen in mijn praktijk met obstipatieklachten. Obstipatie wordt volgens de acupunctuur en Chinese geneeswijze gezien als een stagnatie. Energie moet stromen en bij obstipatie is dit duidelijk niet het geval.

We zullen ons dus richten op het verbeteren van de circulatie. Er zijn specifieke acupunctuurpunten die kunnen worden ingezet bij obstipatie. Deze zullen we uiteraard inzetten. Daarnaast is het ook belangrijk om de kijken naar de onderliggende oorzaak van de klachten. Welke organen zijn betrokken bij je klachten.

Dit zijn vanuit Oosters perspectief vaak de lever, maag, milt  en dikke darm. Tijdens het eerste consult zullen we hier goed naar kijken. Over het algemeen is mijn ervaring dan obstipatie klachten met acupunctuur goed te behandelen zijn.
Na een paar behandelingen kunt u dan ook al een positief effect merken.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.