acupunctuur-maagklachten

Acupunctuur colitis ulcerosa

Collitis ulcerosa is een chronische aandoening die gekenmerkt wordt door een ontsteking van de dikke darm en het rectum. De meest voorkomende klachten zijn buikpijn en diarree met slijm en bloed.

Er ontstaan zweren in de dikke darm wat resulteert in pijn, pus, slijm en bloedingen.

De klachten zijn vaak heel wisselend. Er zijn periodes met heel veel klachten afgewisseld met periodes zonder klachten. Colitis ulcerosa volgt dus vaak een chronisch intermitterend verloop. Het bijzondere is dat roken de klachten lijkt te verminderen. Hoe dit komt weten we niet. Omdat roken schadelijk is voor andere organen wordt dit toch afgeraden.

Er zijn wel een aantal factoren die een ziekteaanval op opvlamming kunnen uitlokken:

  • stress en spanning
  • onregelmatige leefstijl
  • een verminderde weerstand
  • ongezonde voeding
  • alcoholgebruik

Het is dus belangrijk dat zo gezond en regelmatig mogelijk leeft. Regelmatig bewegen, een gezond voedingspatroon en een goede nachtrust spelen hierbij een belangrijke rol. Vermijd stress en drink voldoende.

Help acupunctuur bij collitis ulcerosa?

Men gaat er nu vanuit dat het een auto-immuunziekte is, waarbij het eigen immuunsysteem een ontstekingsreactie veroorzaakt. De oorzaak van een auto-immuunziekte is oosters gezien meestal een langdurige lever energie stagnatie met als gevolg een yin energie tekort.

Door dit tekort aan yin energie ontstaat er hitte in de darm (ontstekingen). Tevens zijn er diverse organen betrokken, waarbij de milt een belangrijke rol vervult.

Het is vanuit oosters perspectief noodzakelijk om energie te laten stromen, yin energie te voeden, hitte te klaren en betrokken organen te versterken. Ik behandel regelmatig cliënten met colitis ulcerosa en meestal met een goed resultaat.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!