acupunctuur-maagklachten

Acupunctuur colitis ulcerosa

Collitis ulcerosa is een chronische aandoening die gekenmerkt wordt door een ontsteking van de dikke darm en het rectum. De meest voorkomende klachten zijn buikpijn en diarree met slijm en bloed.

Er ontstaan zweren in de dikke darm wat resulteert in pijn, pus, slijm en bloedingen.

De klachten zijn vaak heel wisselend. Er zijn periodes met heel veel klachten afgewisseld met periodes zonder klachten. Colitis ulcerosa volgt dus vaak een chronisch intermitterend verloop. Het bijzondere is dat roken de klachten lijkt te verminderen. Hoe dit komt weten we niet. Omdat roken schadelijk is voor andere organen wordt dit toch afgeraden.

Er zijn wel een aantal factoren die een ziekteaanval op opvlamming kunnen uitlokken:

  • stress en spanning
  • onregelmatige leefstijl
  • een verminderde weerstand
  • ongezonde voeding
  • alcoholgebruik

Het is dus belangrijk dat zo gezond en regelmatig mogelijk leeft. Regelmatig bewegen, een gezond voedingspatroon en een goede nachtrust spelen hierbij een belangrijke rol. Vermijd stress en drink voldoende.

Help acupunctuur bij collitis ulcerosa?

Men gaat er nu vanuit dat het een auto-immuunziekte is, waarbij het eigen immuunsysteem een ontstekingsreactie veroorzaakt. De oorzaak van een auto-immuunziekte is oosters gezien meestal een langdurige lever energie stagnatie met als gevolg een yin energie tekort.

Door dit tekort aan yin energie ontstaat er hitte in de darm (ontstekingen). Tevens zijn er diverse organen betrokken, waarbij de milt een belangrijke rol vervult.

Het is vanuit oosters perspectief noodzakelijk om energie te laten stromen, yin energie te voeden, hitte te klaren en betrokken organen te versterken. Ik behandel regelmatig cliënten met colitis ulcerosa en meestal met een goed resultaat.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.