acupunctuur-obstipatie

Acupunctuur opgeblazen gevoel

Een opgeblazen gevoel is heel vervelend maar meestal onschuldig en ontstaat meestal na het eten. Het wordt veroorzaakt door gasvorming in het darmstelsel. Het kan zowel voorkomen in je maag, dunne darm als dikke darm.

Normaal gesproken is in je maag en darmstelsel een kleine hoeveelheid gas aanwezig. Maar door bijvoorbeeld bepaalde voeding kan er meer gas aanwezig zijn. Het kan ook ontstaan door lucht die je inslikt bij het eten.

Het andere oorzaak van overmatige gasvorming kan komen door een disbalans van de darmbacteriën. Wanneer je langer dan 6 weken een opgeblazen gevoel hebt, is het verstandig om langs de huisarts te gaan daar er ook een onderliggende aandoening aan ten grondslag kan liggen.

Een opgeblazen gevoel gaat vaak gepaard met winderigheid, boeren of andere maag/darmklachten. Neem voldoende rust en tijd om te eten en let op met vettige, pittige of gasvormende voeding ( zoals bonen, knoflook en scherpe kruiden ).

Kan acupunctuur helpen bij een opgeblazen gevoel?

Jazeker is dit mogelijk. Als je regelmatig last hebt van een opgeblazen gevoel kan acupunctuur een oplossing bieden. Een opgeblazen gevoel hoort volgens de acupunctuur bij een disbalans van de milt energie.

De lever speelt hierbij ook een rol. De behandeling is dan ook meestal gericht om de milt en leverenergie te herstellen. Na een paar behandelingen is al een goed resultaat te verwachten.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.