Acupunctuur ziekte van Crohn

Acupunctuur ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn noemt men ook wel een inflammatory bowel diseaese. De afkorting is IBM en het is een ontsteking van de darm. Bij de meeste patiënten met de ziekte van Crohn zijn de dunne darm, de dikke darm en/of de endeldarm ontstoken. Er kan echter ook sprake zijn van ontstekingen van het gehele spijsverteringskanaal.

Ongeveer 40.000 mensen hebben de ziekte van Crohn en het kan op iedere leeftijd voorkomen. Ook kinderen kunnen de ziekte van Crohn hebben maar het wordt meestal ontdekt tussen de 15 en 30 jaar.

Oorzaak van de ziekte van Crohn

De oorzaak is nog niet helemaal bekend maar wat wel duidelijk is dat er sprake is van een sterke reactie van het afweersysteem. Het valt dan ook onder de auto-immuun aandoeningen.

Bij de ziekte van Crohn valt je afweer dus het eigen lichaam aan. Met als gevolg een ontsteking van het maag-darmkanaal.

Wat ook duidelijk is, is dat er een aantal andere factoren hier invloed op hebben. Je moet hierbij denken aan : stress, voeding, erfelijkheid, darmbacteriën en roken.

Roken vergroot de kans op de ziekte van Crohn en heeft een negatief effect op het verloop van de ziekte. Als je de ziekte van Crohn hebt, en je rookt is het eerste wat je moet doen hiermee stoppen.

Acupunctuur en de ziekte van Crohn

Auto-immuun aandoeningen kunnen met acupunctuur behandeld worden. Vanuit oosters perspectief is een auto-immuun aandoening meestal het gevolg van een langdurige stagnatie van de lever energie.

Deze langdurige stagnatie geeft op den duur een yin energie tekort. Door een verminderde yin energie (koelende energie) ontstaat er hitte (ontsteking). Deze hitte die ontstaat wordt ook wel een leegte hitte genoemd omdat dit ontstaat door een leegte aan yin energie.

Het is dus belangrijk om energie te laten stromen, yin energie te voeden en hitte te verwijderen. Dit doen wij door het zetten van kleine naaldjes in specifieke acupunctuurpunten in combinatie met voedingsadviezen en eventueel gebruik van voedingssupplementen.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!