Acupunctuur ziekte van Crohn

Acupunctuur ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn noemt men ook wel een inflammatory bowel diseaese. De afkorting is IBM en het is een ontsteking van de darm. Bij de meeste patiënten met de ziekte van Crohn zijn de dunne darm, de dikke darm en/of de endeldarm ontstoken. Er kan echter ook sprake zijn van ontstekingen van het gehele spijsverteringskanaal.

Ongeveer 40.000 mensen hebben de ziekte van Crohn en het kan op iedere leeftijd voorkomen. Ook kinderen kunnen de ziekte van Crohn hebben maar het wordt meestal ontdekt tussen de 15 en 30 jaar.

Oorzaak van de ziekte van Crohn

De oorzaak is nog niet helemaal bekend maar wat wel duidelijk is dat er sprake is van een sterke reactie van het afweersysteem. Het valt dan ook onder de auto-immuun aandoeningen.

Bij de ziekte van Crohn valt je afweer dus het eigen lichaam aan. Met als gevolg een ontsteking van het maag-darmkanaal.

Wat ook duidelijk is, is dat er een aantal andere factoren hier invloed op hebben. Je moet hierbij denken aan: stress, voeding, erfelijkheid, darmbacteriën en roken.

Roken vergroot de kans op de ziekte van Crohn en heeft een negatief effect op het verloop van de ziekte. Als je de ziekte van Crohn hebt, en je rookt is het eerste wat je moet doen hiermee stoppen.

Acupunctuur en de ziekte van Crohn

Auto-immuun aandoeningen kunnen met acupunctuur behandeld worden. Vanuit oosters perspectief is een auto-immuun aandoening meestal het gevolg van een langdurige stagnatie van de lever energie.

Deze langdurige stagnatie geeft op den duur een yin energie tekort. Door een verminderde yin energie (koelende energie) ontstaat er hitte (ontsteking). Deze hitte die ontstaat wordt ook wel een leegte hitte genoemd omdat dit ontstaat door een leegte aan yin energie.

Het is dus belangrijk om energie te laten stromen, yin energie te voeden en hitte te verwijderen. Dit doen wij door het zetten van kleine naaldjes in specifieke acupunctuurpunten in combinatie met voedingsadviezen en eventueel gebruik van voedingssupplementen.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.