Acupunctuur bij diverse klachten

Acupunctuur, een eeuwenoude praktijk uit de traditionele Chinese geneeskunde, biedt een breed scala aan gezondheidsvoordelen voor een verscheidenheid aan klachten.

Van het ondersteunen van stoppen met roken tot het aanpakken van long Covid klachten, acupunctuur biedt een natuurlijke en holistische benadering. Deze pagina licht toe hoe acupunctuur kan helpen bij diverse specifieke klachten zoals stoppen met roken, afvallen, oorsuizen (tinnitus), allergieën, blaasklachten, hoge bloeddruk/hypertensie en long Covid klachten.

Stoppen met roken: Ondersteuning door acupunctuur

Stoppen met roken is een uitdaging waarbij acupunctuur ondersteunend kan werken. Door het verminderen van ontwenningsverschijnselen en het verlagen van stressniveaus, kan acupunctuur het stopproces vergemakkelijken.

Meer over stoppen met roken

Afvallen met hulp van acupunctuur

Afvallen kan complex zijn door onderliggende factoren zoals hormonale disbalans en eetlustregulatie. Acupunctuur kan helpen deze factoren aan te pakken, wat het afvallen kan vergemakkelijken.

Lees meer over afvallen

Oorsuizen (Tinnitus) en acupunctuur

Tinnitus kan een verontrustende aandoening zijn. Acupunctuur kan helpen de symptomen van tinnitus te verlichten door de bloedcirculatie naar het oor te verbeteren en de zenuwfunctie te ondersteunen.

Ontdek tinnitus behandeling

Allergieën verminderen met acupunctuur

Allergieën kunnen het dagelijks leven beïnvloeden. Acupunctuur kan helpen de reactie van het immuunsysteem op allergenen te moduleren, wat de symptomen van allergieën kan verminderen.

Meer over allergieën behandeling

Blaasklachten en acupunctuur

Blaasklachten, zoals een overactieve blaas of blaasontstekingen, kunnen ongemakkelijk en storend zijn. Acupunctuur kan helpen bij het verbeteren van de blaasfunctie en het verlichten van de symptomen.

Lees meer over blaasklachten

Hoge bloeddruk / Hypertensie aanpakken

Hoge bloeddruk, of hypertensie, is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem. Acupunctuur kan bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk door ontspanning en stressvermindering te bevorderen.

Ontdek hoge bloeddruk behandeling

Long Covid klachten verlichten

Long Covid kan leiden tot aanhoudende en uiteenlopende symptomen na een Covid-19 infectie. Acupunctuur kan ondersteunen bij het herstelproces door het verbeteren van de energie en het balanceren van het immuunsysteem.

Meer over Long Covid klachten

Elke acupunctuurbehandeling is afgestemd op jouw unieke situatie, waarbij niet alleen symptomen worden aangepakt, maar ook de onderliggende oorzaken van je klachten.

Acupunctuur biedt een weg naar herstel en een betere gezondheid, aangepast aan de individuele behoeften van elke patiënt. Ontdek wat acupunctuur voor jouw specifieke klachten kan betekenen en zet de stap naar een gezonder en evenwichtiger leven. Met de juiste zorg en behandeling kan acupunctuur een belangrijke rol spelen in jouw algehele welzijn en gezondheid.

 

Chinese geneeskunde

Veel mensen zoeken mijn praktijk op na jaren van conventionele medische behandelingen die niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Hoewel acupunctuur geen wondermiddel is, blijf ik me telkens weer verbazen over de impact die deze eeuwenoude Chinese geneeswijze kan hebben op het welzijn van mensen.

Als je vragen hebt over acupunctuur in het algemeen, of je bent benieuwd of mijn praktijk in Rotterdam of Capelle aan den IJssel iets voor jou kan betekenen, voel je dan vrij om contact op te nemen.

Online boeken contact opnemen

In Rotterdam en Capelle a/d IJsselTarieven en vergoeding

Behandeling/consult duurt circa 45 minuten en kost €64,- incl. BTW. Om de administratie te ontlasten, reken ik graag direct af. In de praktijk in Rotterdam is er een mogelijkheid om te pinnen. Je krijgt na het consult de factuur mee. Deze kan worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over vergoedingen kan je ook kijken op de website www.acupunctuur.nl. Je vindt de informatie onder het kopje ‘verzekeraars die kosten vergoeden’.

Voor klachten over aangesloten acupuncturisten van de NVA kunt u contact opnemen met de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB)
Voor een behandeling bij de acupuncturist heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Bij verhindering graag minimaal 24 uur van te voren afmelden. De kosten worden dan niet in rekening gebracht.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken neem dan gerust contact op.