Acupunctuur bij oorsuizen tinnitus

Acupunctuur bij oorsuizen tinnitus

Tinnitus, je kunt er veel last van hebben. Acupunctuur kan de oplossing zijn. 

Tinnitus of oorsuizen is een verschijnsel waarbij je in één of beide oren een geluid hoort dat er daadwerkelijk niet echt is. Het kan een piep zijn maar ook een brom , een suis of een zoem. Meestal ontstaat dit geleidelijk maar het kan ook plotseling ontstaan.

Tinnitus kan dusdanig hinderlijk zijn dat het je hele leven gaat beheersen. Mijn ervaring is dat je naast het oorsuizen ook tal van andere klachten kan ontwikkelen zoals: slaapstoornissen, stress, onrust, concentratieproblemen, prikkelbaarheid, vermoeidheid en zelfs depressies.

Kortom tinnitus kan je leven gaan beheersen en vanuit de Westerse geneeskunde is er niet echt een oplossing zoals bijvoorbeeld medicijnen.
Regulier zijn de behandelingen er op gericht om te leren omgaan met de klacht. Vaak krijgen mensen te horen dat er geen verbetering haalbaar is, en dat er dus niets aan te doen is. Dit geeft vaak een gevoel van machteloosheid over het hinderlijke geluid wat soms moeilijk te negeren is.

Acupunctuur tinnitis oorsuizen

In de acupunctuur wordt op de Chinese wijze gekeken naar de oorzaken van tinnitus. Daarbij wordt tinnitus gekoppeld aan andere processen in het lichaam.
Volgens de Chinese geneeskunde kan oorsuizen worden veroorzaakt door:

  • Stress en spanning ( vaak acuut ontstaan en een luide toon )
  • Uitputting ( ontstaat geleidelijk en heeft meestal een lage toon )
  • Trauma ( blootstelling aan harde geluiden )
  • Hogere leeftijd

De organen die volgens de Chinese Geneeskunde betrokken zijn bij tinnitus zijn de lever, galblaas, nieren en de longen.

Acupunctuur effectief bij tinnitus oorsuizen

Door veel ervaring hebben wij gezien dat acupunctuur kan helpen tinnitus terug te brengen tot een dragelijk niveau of zelfs de klachten geheel kan oplossen.
Acupunctuur gaat terug naar de oorsprong van de klacht en wij brengen in balans wat nodig is.

Tijdens het eerste consult hebben wij een uitgebreide intake waarin wij proberen te achterhalen wat de onderliggende oorzaak van de tinnitus is. Aan de hand van deze intake bepalen wij het behandelplan en de acupunctuurpunten die wij gaan gebruiken. In overleg met u bepalen wij de frequentie van de behandelingen. Dit is meestal 1 behandeling per week of twee weken.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.