Acupunctuur bij oorsuizen tinnitus

Acupunctuur bij oorsuizen tinnitus

Tinnitus, je kunt er veel last van hebben.  Acupunctuur kan de oplossing zijn. 

Tinnitus of oorsuizen is een verschijnsel waarbij je in één of beide oren een geluid hoort dat er daadwerkelijk niet echt is. Het kan een piep zijn maar ook een brom , een suis of een zoem.  Meestal ontstaat dit geleidelijk maar het kan ook plotseling ontstaan.

Tinnitus kan dusdanig hinderlijk zijn dat het je hele leven gaat beheersen.  Mijn ervaring is dat je naast het oorsuizen ook tal van andere klachten kan ontwikkelen zoals : slaapstoornissen, stress, onrust, concentratieproblemen, prikkelbaarheid , vermoeidheid en zelfs depressies.

Kortom tinnitus kan je leven gaan beheersen en vanuit de Westerse geneeskunde is er niet echt een oplossing zoals bijvoorbeeld medicijnen.
Regulier zijn de behandelingen er op gericht om te leren omgaan met de klacht. Vaak krijgen mensen te horen dat er geen verbetering haalbaar is, en dat er dus niets aan te doen is. Dit geeft vaak een gevoel van machteloosheid over het hinderlijke geluid wat soms moeilijk te negeren is.

Acupunctuur tinnitis oorsuizen

In de acupunctuur wordt op de Chinese wijze gekeken naar de oorzaken van tinnitus. Daarbij wordt tinnitus gekoppeld aan andere processen in het lichaam.
Volgens de Chinese geneeskunde kan oorsuizen worden veroorzaakt door :

  • Stress en spanning ( vaak acuut ontstaan en een luide toon )
  • Uitputting ( ontstaat geleidelijk en heeft meestal een lage toon )
  • Trauma ( blootstelling aan harde geluiden )
  • Hogere leeftijd

De organen die volgens de Chinese Geneeskunde betrokken zijn bij tinnitus zijn de lever, galblaas, nieren en de longen.

Acupunctuur effectief bij tinnitus oorsuizen

Door veel ervaring hebben wij gezien dat acupunctuur kan helpen tinnitus terug te brengen tot een dragelijk niveau of zelfs de klachten geheel kan oplossen.
Acupunctuur gaat terug naar de oorsprong van de klacht en wij brengen in balans wat nodig is.

Tijdens het eerste consult hebben wij een uitgebreide intake waarin wij proberen te achterhalen wat de onderliggende oorzaak van de tinnitus is. Aan de hand van deze intake bepalen wij het behandelplan en de acupunctuurpunten die wij gaan gebruiken . In overleg met u bepalen wij de frequentie van de behandelingen. Dit is meestal 1 behandeling per week of twee weken.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.