long covid acupunctuur

ACUPUNCTUUR EN LONG COVID

Steeds vaker zien wij in de praktijk cliënten met long covid klachten. De eerste vraag die vaak gesteld wordt is dan: Kan acupunctuur ingezet worden bij long covid klachten ?

Acupunctuur kan zeker ingezet worden bij long covid klachten. Inmiddels hebben wij veel cliënten behandeld met goed resultaat.

Helaas is het op dit moment nog zo dat de reguliere zorg geen goede behandeling heeft voor long covid klachten. Veel klachten verdwijnen na een aantal weken/maanden, maar bij een aantal mensen blijven de klachten bestaan.

Er valt echter best wel vooruitgang te boeken maar dan met een andere insteek.  Acupunctuur stimuleert het zelfgenezend vermogen waardoor de klachten vaak verminderen of zelfs in zijn geheel zullen verdwijnen.Mijn ervaring is dat acupunctuur vaak in combinatie met Chinese kruiden goede resultaten kan geven.

WAT IS LONG COVID ?

Long covid is een verzamelterm voor allerlei verschillende restverschijnselen na een covid besmetting. De klachten zijn per individu vaak erg verschillend.

Als je door de acute fase heen bent , maar je hebt na meer dan een maand nog klachten en ben je nog steeds niet hersteld dan is de kans aanwezig dat je long covid hebt. De klachten kunnen zelfs maanden aanhouden en hebben grote invloed op je kwaliteit van leven. Soms moet je zelfs stoppen met werken en heeft het ook een grote impact op je sociale leven en welzijn.

De meest voorkomende klachten die wij in de praktijk zien zijn :

  • Vermoeidheid
  • Kortademigheid
  • Brainfog, mistig en zwaar gevoel in je hoofd
  • Spierpijn
  • Hoofdpijn
  • Hartkloppingen
  • Geheugen en concentratieproblemen
  • Verlies van smaak en reuk

Dit zijn echter maar een aantal klachten die kunnen ontstaan na een covid besmetting. De lijst met klachten is helaas een stuk langer.

Welke klachten je ervaart en hoeveel last je er van hebt is per individu verschillend.  In onze praktijk behandelen wij dan ook geen enkele cliënt op zelfde manier. De behandeling wordt op uw specifieke situatie afgestemd.

LONG COVID EN ACUPUNCTUUR

Bij een corona besmetting raakt je hele systeem flink uit balans. Met name krijgt volgens de Chinese geneeswijze de long en de milt het zwaar te verduren. Mijn ervaring is ook dat de meeste cliënten die ik zie last hebben van een bloedleegte. De meest voorkomende klachten van een bloedleegte zijn dan ook: vermoeidheid, duizeligheid, geheugen en concentratieproblemen, hartkloppingen en mentale onrust.

Door het zetten van een aantal kleine naaldjes op specifieke acupunctuurpunten kunnen wij de balans herstellen, tekorten aanvullen en energie laten stromen.
Meestal maak ik ook gebruik van Chinese kruiden of voedingssupplementen als aanvulling op de acupunctuurbehandeling.

Heb je last van long covid?  en wil je hier zelf iets aan doen , dan ben je bij ons op het juiste adres.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.