long covid acupunctuur

ACUPUNCTUUR EN LONG COVID

Steeds vaker zien wij in de praktijk cliënten met long covid klachten.  De eerste vraag die vaak gesteld wordt is dan :  Kan acupunctuur ingezet worden bij long covid klachten ?

Acupunctuur kan zeker ingezet worden bij long covid klachten. Inmiddels hebben wij veel cliënten behandeld met goed resultaat.

Helaas is het op dit moment nog zo dat de reguliere zorg geen goede behandeling heeft voor long covid klachten. Veel klachten verdwijnen na een aantal weken/maanden , maar bij een aantal mensen blijven de klachten bestaan.

Er valt echter best wel vooruitgang te boeken maar dan met een andere insteek.  Acupunctuur stimuleert het zelfgenezend vermogen waardoor de klachten vaak verminderen of zelfs in zijn geheel zullen verdwijnen.Mijn ervaring is dat acupunctuur vaak in combinatie met Chinese kruiden goede resultaten kan geven.

WAT IS LONG COVID ?

Long covid is een verzamelterm voor allerlei verschillende restverschijnselen na een covid besmetting. De klachten zijn per individu vaak erg verschillend.

Als je door de acute fase heen bent , maar je hebt na meer dan een maand nog klachten en ben je nog steeds niet hersteld dan is de kans aanwezig dat je long covid hebt.  De klachten kunnen zelfs maanden aanhouden en hebben grote invloed op je kwaliteit van leven. Soms moet je zelfs stoppen met werken en heeft het ook een grote impact op je sociale leven en welzijn.

De meest voorkomende klachten die wij in de praktijk zien zijn :

  • Vermoeidheid
  • Kortademigheid
  • Brainfog , mistig en zwaar gevoel in je hoofd
  • Spierpijn
  • Hoofdpijn
  • Hartkloppingen
  • Geheugen en concentratieproblemen
  • Verlies van smaak en reuk

Dit zijn echter maar een aantal klachten die kunnen ontstaan na een covid besmetting. De lijst met klachten is helaas een stuk langer.

Welke klachten je ervaart en hoeveel last je er van hebt is per individu verschillend.  In onze praktijk behandelen wij dan ook geen enkele cliënt op zelfde manier. De behandeling wordt op uw specifieke situatie afgestemd.

LONG COVID EN ACUPUNCTUUR

Bij een corona besmetting raakt je hele systeem flink uit balans.  Met name krijgt volgens de Chinese geneeswijze de long en de milt het zwaar te verduren. Mijn ervaring is ook dat de meeste cliënten die ik zie last hebben van een bloedleegte. De meest voorkomende klachten van een bloedleegte zijn dan ook :  vermoeidheid, duizeligheid, geheugen en concentratieproblemen, hartkloppingen en mentale onrust.

Door het zetten van een aantal kleine naaldjes op specifieke acupunctuurpunten kunnen wij de balans herstellen, tekorten aanvullen en energie laten stromen.
Meestal maak ik ook gebruik van Chinese kruiden of voedingssupplementen als aanvulling op de acupunctuurbehandeling.

Heb je last van long covid?  en wil je hier zelf iets aan doen , dan ben je bij ons op het juiste adres.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.