Natuurlijke weg naar een gezondere huid

Huidproblemen kunnen een diepgaande impact hebben op je zelfvertrouwen en dagelijks comfort. Acupunctuur, als onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, biedt een holistische aanpak voor de behandeling van diverse huidaandoeningen. Deze pagina belicht hoe acupunctuur effectief kan zijn bij het aanpakken van eczeem, psoriasis, acne, jeuk, en galbulten/netelroos, door niet alleen de symptomen te verlichten maar ook te werken aan de onderliggende oorzaken.

Eczeem: Zachtheid en verlichting met acupunctuur

Eczeem veroorzaakt droge, jeukende en ontstoken huid, wat niet alleen fysiek oncomfortabel is, maar ook emotioneel belastend kan zijn. Acupunctuur helpt de ontstekingsreactie van het lichaam te verminderen, waardoor de huid kalmeert en herstelt. Het verbetert ook de algehele weerstand van de huid tegen externe irriterende stoffen, wat kan helpen toekomstige uitbraken te voorkomen.

Verdiep je in eczeem verlichting

Psoriasis: Verzachting door acupunctuur

Psoriasis wordt vaak gekenmerkt door rode, schilferige plekken die fysieke en emotionele ongemakken veroorzaken. Acupunctuur kan de frequentie van psoriasisuitbraken verminderen door het immuunsysteem te reguleren en de huid te helpen bij het herstellen van een natuurlijke balans. Dit kan de levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren voor mensen die leven met deze uitdagende aandoening.

Ontdek psoriasis verzachting

Acne: Natuurlijke aanpak voor een heldere huid

Acne kan variëren van mild tot ernstig en is vaak een bron van frustratie. Acupunctuurbehandelingen richten zich op het verminderen van ontstekingen in de huid en het balanceren van hormoonniveaus, wat cruciaal kan zijn bij het behandelen van acne. Bovendien kan het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten de eliminatie van toxines bevorderen, wat bijdraagt aan een helderdere huid.

Meer over acne behandeling

Jeuk: Kalmering en comfort

Jeuk kan een symptoom zijn van vele huidaandoeningen en kan leiden tot krabben en verdere irritatie van de huid. Acupunctuur biedt verlichting door het verminderen van de onderliggende ontsteking en het herstellen van de innerlijke harmonie van het lichaam, waardoor de jeuk wordt verminderd en de huid kan genezen.

Verlicht jeuk met acupunctuur

Galbulten / Netelroos: Verkoeling en verlichting

Galbulten of netelroos kunnen plotseling verschijnen als rode, jeukende zwellingen en kunnen duiden op een reactie op allergenen, stress of andere triggers. Acupunctuur kan helpen de reactie van het lichaam op deze triggers te moduleren, waardoor de frequentie en ernst van de uitbraken worden verminderd. Het biedt een natuurlijke weg naar verlichting zonder de bijwerkingen van veelgebruikte medicaties.

Ontdek hoe galbulten en netelroos te verlichten

Chinese geneeskunde

Veel mensen zoeken mijn praktijk op na jaren van conventionele medische behandelingen die niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd.

Hoewel acupunctuur geen wondermiddel is, blijf ik me telkens weer verbazen over de impact die deze eeuwenoude Chinese geneeswijze kan hebben op het welzijn van mensen.

Als je vragen hebt over acupunctuur in het algemeen, of je bent benieuwd of mijn praktijk in Rotterdam of Capelle aan den IJssel iets voor jou kan betekenen, voel je dan vrij om contact op te nemen.

Online boeken contact opnemen

In Rotterdam en Capelle a/d IJsselTarieven en vergoeding

Behandeling/consult duurt circa 45 minuten en kost €64,- incl. BTW. Om de administratie te ontlasten, reken ik graag direct af. In de praktijk in Rotterdam is er een mogelijkheid om te pinnen. Je krijgt na het consult de factuur mee. Deze kan worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over vergoedingen kan je ook kijken op de website www.acupunctuur.nl. Je vindt de informatie onder het kopje ‘verzekeraars die kosten vergoeden’.

Voor klachten over aangesloten acupuncturisten van de NVA kunt u contact opnemen met de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen (KAB)
Voor een behandeling bij de acupuncturist heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

Bij verhindering graag minimaal 24 uur van te voren afmelden. De kosten worden dan niet in rekening gebracht.

Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken neem dan gerust contact op.