acupunctuur-psoriasis-acne

Acupunctuur en psoriasis

Psoriasis is een veel voorkomende huidaandoening. Meer dan 300.000 mensen in Nederland hebben in meer of mindere mate last van psoriasis. Psoriasis betekend schubbende huid. De ziekte wordt namelijk gekenmerkt door rode vaak samenvloeiende plekken die bedekt zijn met schilfers.

Psoriasis is niet besmettelijk maar geeft wel vervelende klachten. Het komt voor bij alle leeftijden en zowel bij vrouwen als mannen. Er zijn aanwijzingen dat ontstekingsprocessen bij psoriasis mede verantwoordelijk zijn voor het ontstaan en in stand houden van de ziekte.

Stress, griep, verminderde weerstand en bepaalde medicijnen kunnen psoriasis verergeren.

In mijn praktijk voor acupunctuur behandel ik regelmatig cliënten met huidaandoeningen waaronder psoriasis.  

Acupunctuur behandeling bij psoriasis

Bij huidaandoeningen is er over het algemeen sprake van een teveel aan energie die een uitweg zoekt middels de huid. Acupunctuur is in eerste instantie gericht om het overschot aan energie te verwijderen.

Soms kan psoriasis ook ontstaan door juist een tekort. Wij noemen dit een yin of bloedleegte. Door de behandeling af te stemmen op de onderliggende oorzaak van de psoriasis zullen de klachten in ernst verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Daarnaast is de behandeling gericht op het versterken van het immuunsysteem en op het herstellen van je energiebalans.

Naast de acupunctuur behandelingen maak ik ook gebruik van Chinese zalven. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is afhankelijk van de aard, de ernst en de duur van je klachten.acupunctuur psoriasis

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!
jaap groenendaal
2021-10-19
Ik kwam met de nodige pijn ( rug, schouder en nek ) en daardoor stress. Na een gesprek waar goed naar mij werd geluisterd en door door te vragen werd er besloten welke behandeling ik nodig zou hebben. Na de derde behandeling voelde ik resultaat en minder pijn. Ook werd ik rustiger waardoor ik minder stress had. Ik kan deze praktijk aanbevelen met mijn als prettig ervaren behandeling, zowel deskundig als sociaal.