acupunctuur-rotterdam-indicaties

Acupunctuur bij acne

Acne worden vaak jeugdpuistjes genoemd, dit klopt echter niet want het komt ook voor bij mensen na de puberteit. Het zijn kleine ontstekingen in en rondom de talgklieren in de huid. Bij het ontstaan van acne spelen allerlei factoren een rol. Onder invloed van hormonen ondergaat de huid veranderingen.

De talgklieren in het gezicht op de rug en borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg. Als er teveel talg wordt afgescheiden, kan het zich ophopen en de uitvoergang van de talgklier blokkeren. Daarbij komt dat er in de talgklieren allerlei bacteriën bevinden die een ontsteking kunnen veroorzaken.

Door jeugdpuistjes kunnen er emotionele en psychosociale problemen ontstaan. In sommige gevallen kunnen jeugdpuistjes zelfs leiden tot minderwaardigheidscomplexen en depressieve stemmingen.

Helpt acupunctuur tegen jeugdpuistjes?

Volgens de TCM is acne een aandoening die veroorzaakt wordt door damp en hitte. Damp is een naam die wordt gebruikt bij verschijnselen op het lichaam die niet zuiver zijn.  Je moet dan denken aan zwellingen, bulten, afscheiding, pus, vet etc. Ontstekingen vallen binnen de Chinese geneeskunde onder hitte. Acne is dus een combinatie van damp en hitte.

Mijn ervaring is dat acupunctuur goed helpt bij allerlei huidaandoeningen en jeugdpuistjes.

Middels acupunctuur kunnen wij damp en hitte klaren zodat de acne minder zal worden of in zijn geheel zal verdwijnen. Tevens maak ik vaak gebruik bij acne van Chinese zalven die u 2 x daags dun moet aanbrengen.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.