acupunctuur-rotterdam-indicaties

Acupunctuur bij acne

Acne worden vaak jeugdpuistjes genoemd, dit klopt echter niet want het komt ook voor bij mensen na de puberteit. Het zijn kleine ontstekingen in en rondom de talgklieren in de huid. Bij het ontstaan van acne spelen allerlei factoren een rol. Onder invloed van hormonen ondergaat de huid veranderingen.

De talgklieren in het gezicht op de rug en borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg. Als er teveel talg wordt afgescheiden, kan het zich ophopen en de uitvoergang van de talgklier blokkeren. Daarbij komt dat er in de talgklieren allerlei bacteriën bevinden die een ontsteking kunnen veroorzaken.

Door jeugdpuistjes kunnen er emotionele en psychosociale problemen ontstaan. In sommige gevallen kunnen jeugdpuistjes zelfs leiden tot minderwaardigheidscomplexen en depressieve stemmingen.

Helpt acupunctuur tegen jeugdpuistjes?

Volgens de TCM is acne een aandoening die veroorzaakt wordt door damp en hitte. Damp is een naam die wordt gebruikt bij verschijnselen op het lichaam die niet zuiver zijn.  Je moet dan denken aan zwellingen, bulten, afscheiding, pus, vet etc. Ontstekingen vallen binnen de Chinese geneeskunde onder hitte. Acne is dus een combinatie van damp en hitte.

Mijn ervaring is dat acupunctuur goed helpt bij allerlei huidaandoeningen en jeugdpuistjes.

Middels acupunctuur kunnen wij damp en hitte klaren zodat de acne minder zal worden of in zijn geheel zal verdwijnen. Tevens maak ik vaak gebruik bij acne van Chinese zalven die u 2 x daags dun moet aanbrengen. acupunctuur-acne

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!