acupunctuur-rotterdam-indicaties

Acupunctuur bij galbulten en netelroos

Netelroos of galbulten is een huiduitslag met rode , gezwollen bulten en plekken die heftig jeuken. De medische term is urticaria. Netelroos ontstaat plotseling en de uitslag ontwikkelt zich snel in korte tijd. Het ontstaat dus snel maar kan ook weer snel verdwijnen. Meestal zijn de bulten na een paar uur weer verdwenen.

Vaak start het met kleine rode jeukende bultjes die samenvloeien tot grote plakken. Het doet geen pijn maar jeukt meestal wel enorm.

Bij acute netelroos gaat deze huidreactie vanzelf weer over binnen 1 tot 6 weken. Wij noemen urticaria chronisch als het langer dan 6 weken aanhoud.

Oorzaken netelroos

  • De stof histamine speelt de belangrijkste rol. Histamine is een stof die opgeslagen ligt in het lichaam en vrijkomt wanneer het lichaam geprikkeld wordt. Waardoor dit komt is vaak niet bekend
  • Bepaalde voedingsmiddelen of medicijnen.
  • Bij chronische netelroos wordt zelden de oorzaak gevonden. Er zijn wel een aantal triggers bekend die een start kunnen geven zoals : druk op de huid, zonlicht, kou of juist warmte en stress.

Acupunctuur en netelroos galbulten

Vanuit de acupunctuur behoren galbulten en netelroos bij de organen lever en galblaas. De lever is het yin orgaan en de galblaas het yang orgaan. Westers is er geen duidelijke oorzaak te duiden, maar volgens de oosterse geneeskunde dus wel. Het is een exces van de lever en de galblaas. Soms zijn er ook andere organen betrokken.

Het wordt ook wel damp-hitte genoemd. Damp is de zwelling en hitte is de ontstekingsreactie. Middels het plaatsen van zeer kleine naaldjes die vrijwel pijnloos zijn kunnen wij de lever en galblaas kalmeren en daaruit voortvloeiende damp en hitte verminderen.

Netelroos is met acupunctuur dus goed te behandelen. Na een paar behandelingen kunt u al resultaat bemerken.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Acupunctuur Rijnmond is gevestigd in Rotterdam en Capele aan den IJssel.

Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Mg Mg
2021-11-26
Zo fijn om prettig ontvangen te worden, fijne behandelruimte en na de behandeling voel ik mij eigenlijk direct al een stuk beter!
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.
Ton den Haan
2021-11-06
Aardige acupuncturist rustig en heeft mijn verhaal gehoord Binnen 3 weken voelde k mij veel beter aanrader
Thijs den Haan
2021-11-06
Fijne praktijk veel aan gehad
Sam Ouwerkerk
2021-10-28
Veel aan gehad bij nekklachten en migraine zeker aan te bevelen
MdH den Haan
2021-10-26
Fijne praktijk zeer deskundig
Femke Boersema
2021-10-20
Een hele fijne, deskundige praktijk!