acupunctuur-rotterdam-indicaties

Acupunctuur bij galbulten en netelroos

Netelroos of galbulten is een huiduitslag met rode, gezwollen bulten en plekken die heftig jeuken. De medische term is urticaria. Netelroos ontstaat plotseling en de uitslag ontwikkelt zich snel in korte tijd. Het ontstaat dus snel maar kan ook weer snel verdwijnen. Meestal zijn de bulten na een paar uur weer verdwenen.

Vaak start het met kleine rode jeukende bultjes die samenvloeien tot grote plakken. Het doet geen pijn maar jeukt meestal wel enorm.

Bij acute netelroos gaat deze huidreactie vanzelf weer over binnen 1 tot 6 weken. Wij noemen urticaria chronisch als het langer dan 6 weken aanhoud.

Oorzaken netelroos

  • De stof histamine speelt de belangrijkste rol. Histamine is een stof die opgeslagen ligt in het lichaam en vrijkomt wanneer het lichaam geprikkeld wordt. Waardoor dit komt is vaak niet bekend
  • Bepaalde voedingsmiddelen of medicijnen.
  • Bij chronische netelroos wordt zelden de oorzaak gevonden. Er zijn wel een aantal triggers bekend die een start kunnen geven zoals : druk op de huid, zonlicht, kou of juist warmte en stress.

Acupunctuur en netelroos galbulten

Vanuit de acupunctuur behoren galbulten en netelroos bij de organen lever en galblaas. De lever is het yin orgaan en de galblaas het yang orgaan. Westers is er geen duidelijke oorzaak te duiden, maar volgens de oosterse geneeskunde dus wel. Het is een exces van de lever en de galblaas. Soms zijn er ook andere organen betrokken.

Het wordt ook wel damp-hitte genoemd. Damp is de zwelling en hitte is de ontstekingsreactie. Middels het plaatsen van zeer kleine naaldjes die vrijwel pijnloos zijn kunnen wij de lever en galblaas kalmeren en daaruit voortvloeiende damp en hitte verminderen.

Netelroos is met acupunctuur dus goed te behandelen. Na een paar behandelingen kunt u al resultaat bemerken.

Maak een afspraak

Als je belangstelling hebt voor een acupunctuur behandeling kan je een afspraak maken voor een eerste consult. Kom langs in onze praktijk voor acupunctuur Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Veel gestelde vragen

Wordt acupunctuur vergoed door de verzekeraar?

Acupunctuur Rijnmond is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Hierdoor vergoeden de meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Wat is de werking van acupunctuur?

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben.

Hoe lang duurt het voordat acupunctuur werkt?

De energie van het lichaam wordt beïnvloed door het aanbrengen van één of meerder naalden in de acupunctuurpunten. Acupunctuur RotterdamHet doel van de behandeling is om de energiestroom zodanig te beïnvloeden dat vervolgens de energiebalans van het lichaam wordt hersteld. Dit effect houdt gemiddeld tussen 3 uur en 3-4 dagen aan.

Marieke van den Wijngaard
2023-07-15
Een hele fijne acupunctuur praktijk. Ik kwam met migraine. Er wordt goed naar je geluisterd. Het heeft super veel geholpen.
Marjolein Koolmees
2023-07-06
Extreme last van hooikoorts en ten einde raad omdat niets echt meer hielp en het elk jaar erger werd. Dus verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en zo bij Patrick van Accupunctuur Rijnmond terecht gekomen en al na 1 behandeling helemaal geen klachten meer. Echt ongelooflijk, maar ik kan het iedereen aanraden. Ik heb voor de zekerheid nog 2 behandelingen gedaan, ben helemaal hooikoorts vrij. Ik heb mijn leven weer terug, heel dankbaar voor!
Daan b
2023-07-05
Ik kom nu al bijna een jaar bij deze praktijk. Ik heb alleen maar goede ervaringen. De behandelruimte is netjes en schoon. Ik voel echt een verandering ten opzichte van een jaar geleden. Aanrader wat mij betreft!
Wendy van Baarlen
2023-07-05
Hele fijne praktijk met veel kennis en ervaring. Mijn migraine is zo goed als weg na accupunctuur in combinatie met de quasha steen. Patrick denkt met je mee en zoekt gericht naar een oplossing van de klachten (ook bijvoorbeeld dmv chinese kruiden). Een echte aanrader.
Niki Noëlle Tuppert
2023-07-05
De behandeling is heel effectief.
Sanne Smit
2023-07-05
Ik ga al jaren naar Patrick en naast dat de behandelingen goed werken, is het ook echt een moment van ontspanning.
Bibi Odding
2022-03-31
Fijne praktijk! Goed bereikbaar, heel prettige sfeer en Patrick is zeer vakkundig: rustige persoonlijkheid, luistert goed en legt duidelijk uit hoe hij te werk gaat en wat je kunt verwachten. Aanrader!
danielle maas
2022-01-19
Had al jaar lang pijn in mijn rug. Hoopte dat het vanzelf over zou gaan maar dat ging het niet. Eerst onder behandeling geweest van een Fysio met Dry needling maar van deze 9 sessies had er geen 1 geholpen. Toen op zoek gegaan naar andere oplossing en bij Patrick terecht gekomen en kan zeggen na 4 behandelingen dat ik bijna pijnvrij ben. Ben Patrick zeer dankbaar. Super aardig en ook een nette zaak.
Diana Van Heelsbergen
2021-11-25
Fijn gesprek met acupuncturist. Na aantal behandelingen weer pijnvrij. Echt een aanrader.